23 év után kilépett az ID&T társalapítója, Duncan Stutterheim

2015.04.17

A holland fesztivált szervező cég, az ID&T társalapítója, a 43 éves Duncan Stutterheim feláll a vezérigazgatói székből 18 hónappal azután, hogy bejelentették, a rendezvény 100%-ban az SFX tulajdonába került, összesen 130 millió dollárért.

Az elmúlt 23 évben Stutterheim és alapítótársai, Irfan van Ewijk és Theo can Lelie az ID&T-t egy kis társaságból a világ legnagyobb független promóciós cégévé fejlesztették. Olyan mega fesztiválok kötődnek a nevükhöz, mint a Thunderdome, a Tomorrowland, a Mysteryland, a Sensation, a Q-Dance és még sok más is. Stutterheim-et a negyedik legbefolyásosabb embernek választották a dance zenei szcénában a 2013-es EDM Power 50 listán. Stutterheim azt nyilatkozta a holland Volkskrant újságnak múlt héten, hogy azért áll fel az igazgatói székből, mert a feleségével együtt (Lisca Stutterheim, az ID&T művészeti igazgatója) úgy érzik, hogy „kinőttek már belőle”. „Valamit kezdeni kell a változó zenei irányzatokkal”mondta Stutterheim. „Mindig a táncparketten voltam, mindig...! Most viszont nem az van, hogy utálom Martin Garrix zenéjét, mert elismerem őt, viszont nem tudok rá táncolni”. Az, hogy az SFX alkalmazottja lett, egy másik döntési tényező volt. „Szívem mélyén vállalkozó vagyok, most viszont alkalmazott lettem már két éve, és rájöttem, hogy ez teljesen más”tette hozzá. „Az időm 80%-át azzal töltöm, hogy embereket irányítok, költségvetést készítek, meetingekre járok, stb. Az SFX azt az energiát érdemli meg, amennyi energiám évekkel ezelőtt volt.” Stutterheim azt mondta, hogy a július 4-i, 15-ik születésnapját ünneplő Sensation után fogja abbahagyni, és egy év szabadságra megy, mielőtt eldöntené, szeretne-e visszatérni a promoterek világába. Forrás: ITM
KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Zamárdiban marad a Balaton Sound!

2021.09.22.

A helyiek megszavazták és a Sound mellett döntöttek.

The Etiket w/ TRYM @ Dinamo, 2021.10.02.

2021.09.16.

A techno és a hardtrance határait elmosó, a már megszokott acid-érzékenységgel kombinált “Sparkling Waterboy” Trym a francia újgenerációs techno művészek egyik vezető arca.