A38 Night/Life w/ Popof @ A38, 2016.04.09.

2016.04.04

A francia technó egyik legnagyobb alakja, Popof ismét Budapesten, ezúttal az A38 Hajón! Az ibizai klubok egyik legnépszerűbb DJ-je, Svan Väth Cocoon kiadójának egyik húzóneve, nagyszerű remixek gyártója Tigától a Depeche Mode-ig… ez mind Popof, akinek elegáns, deep house-zal kacérkodó, érzelmes minimáltechnójára alkalmanként ezrek táncolnak, és aki most háromórás monumentális szettel készül a hajós fellépésre.

A bolgár származású Alexandre Paounov, azaz nemes egyszerűséggel Popof még a kilenecvenes évek közepén kezdte a pályát. A kultikus párizsi rave-kollektíva és underground brigád, a Heretik tagjaként gigantikus szabadpartikat szervezett a fővárosban. Aztán a kétezres években váltott, és egyre inkább a techno, minimáltechno felé fordult.

Ám Popofot sosem a műfaj "underground" vonala érdekelte, mindig is vonzotta az ibizai napfény. Nem véletlen, hogy a "megújult" Popof 2009-ben a Legnagyobb ígéret díját kapta az Ibiza DJ Awardson, úgy, hogy már közel másfél évtizede a pályán volt. De Popof Ibizán valóban új fiúnak számított, ám a népszerűség nem váratott sokaig magára. Leszerződött Sven Väth Cocoon kiadójához, és beindította remix-gőzhengerét. Tiga, Depeche Mode, Chemical Brothers, Moby, Martin Solveig és még sokan mások bízták rá számaikat, amikből aztán Popof biztos ízléssel produkált nagyívű techno-floorfillereket.

Tavalyra aztán saját anyagból is összejött egy lemezre való. A Love Somebodyról mindent elmond, hogy Jamie Jones ikonikus kiadójánál, a Hot Creationsnél jelent meg. Minimáltechnó, de a műfaj érzelmesebb, dallamosabb oldaláról.

Popof az elmúlt évek technójának kétségkívül egyik legnagyobb sztárja, aki több ezres tömegeket táncoltat meg napról napra. Éppen ezért különlegesség ez az exkluzív klubbuli az A38 Hajón, amire ráadásul nagyszabású, háromórás szettel készül.

A Monolit igazából nem monolit, hiszen a név egy producerpárost takar. Szebenyi Dávid és Riederauer Dániel duója 2010-11 táján kezdett zenélésbe, eleinte DJ-ként, aztán hamar eljött az idő, hogy producerként is dolgozzanak. Az eredetileg VJ és dizájner Szebenyi remekül kiegészíti a képzett zenész Riederauert, így aztán a Monolit komoly, koncepziózus tech-house actté nőtte ki magát.

Legars és Klokk két budapesti DJ-producer, akik jórészt külön utakon járnak, de néha összebútoroznak egy-egy DJ-szett vagy közös szám erejéig. Klokk hosszú ideig az MR2-Petőfi rezidens DJ-je volt, Legars pedig színházi és balettzenéket szerzett. Közös vonásuk, hogy szettjeikben mindketten az érzelmesebb, mélyebb techno és tech-house vonalon mozognak, kézenfekvő volt tehát az együttműködés.

:::LINEUP:::
POPOF
Monolit
Klokk & Legars

Jegyár: 3990 Ft, elővételben, limitált számban: 3490 Ft, early bird, limitált számban: 2990 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

Event: https://www.facebook.com/events/112542995800714/ 

 


TOVÁBBI CIKKEK

Kevesebb, mint egy hónap múlva BÓNUSZ Electronic Music Festival!

2023.09.14.

A BÓNUSZ Electronic Music Festival az idei évben KÉT NAPON át foglalja el a Hungexpo területét

Youtopia invites ~ I Hate Models ~ Lee Ann Roberts @ Arzenál, 2023.11.17.

2023.09.06.

Youtopia invites ~ I Hate Models ~ Lee Ann Roberts at Arzenál

Stella Bossi @ Arzenál, 2023.11.10.

2023.09.06.

Stella Bossi Budapesten az ARZENÁL-ban!