A berlini önkormányzat egymillió euróval támogatja az éjszakai klubokat

2017.12.04

A város éjszakai életének megóvása érdekében egy olyan pénzügyi alapot hoztak létre, amely segít a kluboknak a megfelelő zajvédelmi rendszerrel felszerelkezni, ugyanis tanulmányok alapján a jelenlegi klubok közül elég sokan be kellene zárnia az előírások szerint.

2011 óta megközelítőleg 170 éjszakai klub jutott a kényszerű bezárás sorsára Berlinben. Ha a helyi lakosok panaszt tesznek egy zajos klubra a környékükön, legtöbbször nyernek is a buli helyszín ellen vívott csatájukban.

A Club Comission szóvivője, Lutz Leichsenring rámutatott, hogy hogyan lehet védelmet nyújtani a kluboknak ilyen esetekben: „Egy sűrűn lakott városban, ahol a lakóövezetek közel vannak a klub helyszínekhez, ott a zajvédelmet kell biztosítani, hogy biztosítva legyenek az együttélés feltételei.”

A Taggesspiegel szerint a Parlament beleegyezett abba, hogy támogassák az éjszakai klubok felújítását. Ezek a renoválások magukban foglalják a hangtompító berendezések felszerelését a klubokban, valamint a kültéri zajvédelmet is, mint például hangszigetelő ablakok biztosítása a helyi lakosok szánára. Azt, hogy a támogatásként nyújtott egymillió eurót milyen arányban és kiknek juttatják pontosan, még nem tudjuk.

Hasonló megoldásokon gondolkoznak Londonban is, ahol a polgármester, Sadiq Khan mutatott be egy tervet arra vonatkozóan, hogy hogyan védenék az ellenőrzések során az éjszakai klubokat a megfelelő zajvédelmi berendezések.

KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Robert Hood készíti az új DJ-Kicks mixet

2018.11.14.

A K7 bejelentette a sorozat legújabb darabját, ami november 16-án fog megjelenni CD-n, bakeliten valamint digitális formában.

Egy hónap múlva BÓNUSZ Electronic Music Festival!

2018.11.08.

December 8-án szombaton kerül megrendezésre a DEADCODE PRODUCTION szervezésében Közép-Európa legnagyobb egynapos indoor fesztiválja.

„Hallgass Hazait” új színfolt a budapesti klubtérképen?

2018.11.07.

November 10-én a nemrégiben újragondolt és nyitott Lock Klub Budapest eseményei közt bukkantunk rá egy nagyon ígéretes és dicséretes kezdeményezésre!