A berlini önkormányzat egymillió euróval támogatja az éjszakai klubokat

2017.12.04

A város éjszakai életének megóvása érdekében egy olyan pénzügyi alapot hoztak létre, amely segít a kluboknak a megfelelő zajvédelmi rendszerrel felszerelkezni, ugyanis tanulmányok alapján a jelenlegi klubok közül elég sokan be kellene zárnia az előírások szerint.

2011 óta megközelítőleg 170 éjszakai klub jutott a kényszerű bezárás sorsára Berlinben. Ha a helyi lakosok panaszt tesznek egy zajos klubra a környékükön, legtöbbször nyernek is a buli helyszín ellen vívott csatájukban.

A Club Comission szóvivője, Lutz Leichsenring rámutatott, hogy hogyan lehet védelmet nyújtani a kluboknak ilyen esetekben: „Egy sűrűn lakott városban, ahol a lakóövezetek közel vannak a klub helyszínekhez, ott a zajvédelmet kell biztosítani, hogy biztosítva legyenek az együttélés feltételei.”

A Taggesspiegel szerint a Parlament beleegyezett abba, hogy támogassák az éjszakai klubok felújítását. Ezek a renoválások magukban foglalják a hangtompító berendezések felszerelését a klubokban, valamint a kültéri zajvédelmet is, mint például hangszigetelő ablakok biztosítása a helyi lakosok szánára. Azt, hogy a támogatásként nyújtott egymillió eurót milyen arányban és kiknek juttatják pontosan, még nem tudjuk.

Hasonló megoldásokon gondolkoznak Londonban is, ahol a polgármester, Sadiq Khan mutatott be egy tervet arra vonatkozóan, hogy hogyan védenék az ellenőrzések során az éjszakai klubokat a megfelelő zajvédelmi berendezések.

KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Truesounds Music pres. Nox @ Aether, 2018.03.10.

2018.02.16.

Truesounds Music pres. Nox

Watts pres. Deborah De Luca @ Rio, 2018.03.24.

2018.02.16.

Watts pres. Deborah De Luca

Technokunst & PVC pres. Reduction @ A38, 2018.03.15.

2018.02.16.

Technokunst & PVC present REDUCTION