A berlini önkormányzat egymillió euróval támogatja az éjszakai klubokat

2017.12.04

A város éjszakai életének megóvása érdekében egy olyan pénzügyi alapot hoztak létre, amely segít a kluboknak a megfelelő zajvédelmi rendszerrel felszerelkezni, ugyanis tanulmányok alapján a jelenlegi klubok közül elég sokan be kellene zárnia az előírások szerint.

2011 óta megközelítőleg 170 éjszakai klub jutott a kényszerű bezárás sorsára Berlinben. Ha a helyi lakosok panaszt tesznek egy zajos klubra a környékükön, legtöbbször nyernek is a buli helyszín ellen vívott csatájukban.

A Club Comission szóvivője, Lutz Leichsenring rámutatott, hogy hogyan lehet védelmet nyújtani a kluboknak ilyen esetekben: „Egy sűrűn lakott városban, ahol a lakóövezetek közel vannak a klub helyszínekhez, ott a zajvédelmet kell biztosítani, hogy biztosítva legyenek az együttélés feltételei.”

A Taggesspiegel szerint a Parlament beleegyezett abba, hogy támogassák az éjszakai klubok felújítását. Ezek a renoválások magukban foglalják a hangtompító berendezések felszerelését a klubokban, valamint a kültéri zajvédelmet is, mint például hangszigetelő ablakok biztosítása a helyi lakosok szánára. Azt, hogy a támogatásként nyújtott egymillió eurót milyen arányban és kiknek juttatják pontosan, még nem tudjuk.

Hasonló megoldásokon gondolkoznak Londonban is, ahol a polgármester, Sadiq Khan mutatott be egy tervet arra vonatkozóan, hogy hogyan védenék az ellenőrzések során az éjszakai klubokat a megfelelő zajvédelmi berendezések.

KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Richie Hawtin a live szettjéről: 'Látnod kell, ahogy az ember pörög-forog'

2017.12.08.

A kanadai producer a végletekig kidolgozta a CLOSE fellépését.

A Tale Of Us készíti a fabric 97-et!

2017.12.07.

A mix összesen 20 dalt foglal magában, közülük 13 exkluzív, kizárólag a CD-n hallható darab!

Bejelentették az első fellépőket a 2018-as Balaton Sound-ra!

2017.12.07.

A Balaton Sound történetének legerősebb felhozatalát ígéri már a szervezők első bejelentése is.