A berlini önkormányzat egymillió euróval támogatja az éjszakai klubokat

2017.12.04

A város éjszakai életének megóvása érdekében egy olyan pénzügyi alapot hoztak létre, amely segít a kluboknak a megfelelő zajvédelmi rendszerrel felszerelkezni, ugyanis tanulmányok alapján a jelenlegi klubok közül elég sokan be kellene zárnia az előírások szerint.

2011 óta megközelítőleg 170 éjszakai klub jutott a kényszerű bezárás sorsára Berlinben. Ha a helyi lakosok panaszt tesznek egy zajos klubra a környékükön, legtöbbször nyernek is a buli helyszín ellen vívott csatájukban.

A Club Comission szóvivője, Lutz Leichsenring rámutatott, hogy hogyan lehet védelmet nyújtani a kluboknak ilyen esetekben: „Egy sűrűn lakott városban, ahol a lakóövezetek közel vannak a klub helyszínekhez, ott a zajvédelmet kell biztosítani, hogy biztosítva legyenek az együttélés feltételei.”

A Taggesspiegel szerint a Parlament beleegyezett abba, hogy támogassák az éjszakai klubok felújítását. Ezek a renoválások magukban foglalják a hangtompító berendezések felszerelését a klubokban, valamint a kültéri zajvédelmet is, mint például hangszigetelő ablakok biztosítása a helyi lakosok szánára. Azt, hogy a támogatásként nyújtott egymillió eurót milyen arányban és kiknek juttatják pontosan, még nem tudjuk.

Hasonló megoldásokon gondolkoznak Londonban is, ahol a polgármester, Sadiq Khan mutatott be egy tervet arra vonatkozóan, hogy hogyan védenék az ellenőrzések során az éjszakai klubokat a megfelelő zajvédelmi berendezések.

KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Sasha keze munkájának köszönhetjük a fabric 99-et!

2018.05.18.

A régóta futó, nagy népszerűségnek örvendő mixsorozat a hírek szerint „jelenlegi formájában” a végéhez ér a 100-ik epizóddal.

Íme a Balaton Sound legjobb programjai egyben!

2018.05.15.

Tegnap véglegesítették a Balaton Sound programját és egyben megérkezett az időrendi bontás.

Több embert tartóztattak le Grúziában egy rendőrségi razzia során

2018.05.12.

Nyolc embert tartóztattak le Grúziában egy rendőrségi razzia során