A Burning Man célja a 100 ezer résztvevő elérése

2017.12.18

A népszerű fesztivál jelenleg 65 ezer látogatót tud fogadni, ami az önkéntesekkel és a vendéglátósokkal kiegészülve összesen 80 ezer embert jelent az egy hétig tartó eseményen, de a szervezők most a 80 ezret szeretnék egészen 100 ezerig feltornázni.

A nevadai Földgazdálkodási Hivatal jelenleg az éves felülvizsgálatát folytatja, amiben azt vizsgálják, hogy a rendezvény milyen hatással van a környezetre, és a környék lakosságára, de a szervezők hosszú távú terjeszkedésre készülnek.

A bővítés mellet a szervezők az alapterületet is kb. 2 négyzetkilométerrel kibővítenék, hogy a megnövelt létszám mellett legyen hely a művészek projektjeinek és egyéb dolgoknak is. Így a tervek alapján akár 400 konstelláció is helyet kaphat az idei 330 helyett, a művészeti táborok száma az idei 1100-ról 2000-re nőhet és az idei 600 helyett akár 1000 módosított jármű is elférne a területen.

Hogy gördülékenyen menjek a dolgok a tervezett bővítéssel kapcsolatosan, a szervezők a Burning Man miatt leginkább érintett területek képviselőivel egyeztettek, ezek Gerlach, Reno és Lovelock. Az egyhetes esemény anyagi támogatása szinte biztos, ugyanis több mint 50 millió dollárt hoz Nevada állam konyhájára évente. Habár a helyiek aggodalmukat fejezték ki a közlekedés, a vízellátás, a közbiztonság és a nyugodt pihenés megzavarása miatt, amiket a helyiek kifejezetten élveznek a sivatag közepén.

Minden évben kritizálják is a Burning Man-t amiatt, hogy egyre inkább túlzóan gigantikus: elértek ódáig, hogy a tech-kiállítók friss homárt szállítanak a sivatag közepére. Bár a szervezők biztosítanak mindenkit arról, hogy felkészültek a bővítésre a Burning Mannel kapcsolatban azzal a kikötéssel együtt, hogy az elkövetkező évtizedben minimális környezeti hatást kívánnak maguk után hagyni.

KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Elnézést kért Solomun, amiért iszlám imára hívó zenét játszott a szettjében

2018.07.12.

A Diynamic főnöke az olaszországi Kappa Futur Festival keretén belül zenélt múlt szombaton

Átlépte a tízmilliós határt a Discogs adatbázisa

2018.07.12.

Naponta 4-5 ezer új megjelenés kerül fel az oldalra a szerkesztők elmondása szerint.

Sven Väth és Ibiza, avagy hogyan változtatta meg egy érme egy 16 éves srác életét és karrierjét

2018.07.05.

Sven Väth, aki fanatikusa a zenének, esztéta és látnok is egyben.