A koronavírus miatt törölték az idei Burning Man fesztivált

2020.04.13

Több mint 80 ezer embert vártak a Nevada államban elterülő Black Rock sivatagban az idei Burning Man fesztiválra, azonban a Covid-19 miatt a rendezvényt lefújták, a fesztivál 1986 óta íródó története során először.

Pénteken jelent meg egy közlemény a Burning Man szervezőitől, amiben ezt írták:

„Sok meghallgatás, megbeszélés és alapos megfontolás után meghoztunk egy nagyon nehéz döntést, ami szerint 2020-ban nem épül fel Black Rock City. Tekintettel a Covid-19-re – a jelenlegi legnagyobb kihívásra világszerte – úgy hisszük, hogy helyesen döntöttünk. Igen, fáj a szívünk miatta. Tudjuk, hogy nektek is. 2020-ban szükségünk van az emberi kapcsolatokra és a közvetlenségre, jobban, mint bármikor. De a közösség, azaz a résztvevők, a személyzet és Nevada lakosságának egészsége a legfontosabb számunkra.”

A Burning Man a várakozások szerint online lesz megtartva, igazodva az ebben az évben kialakult sémához. Erről a szervezők így gondolkodnak:
„Mindazonáltal Black Rock City fel fog épülni a Multiverzumban. Ez a 2020-as téma, szóval ehhez fogunk igazodni. Mindenkit szeretettel várunk a Virtual Black Rock City 2020-ban. Még nem tudjuk, hogyan is fog ez megvalósulni, valószínűleg tele lesz hibákkal és kellemetlenségekkel. Ugyanakkor vonzó, közösségteremtő és szórakoztató is lesz egyben.”

KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Idén duplázik a DUMDUM, jön a RE-DUMDUM!

2020.08.09.

A meghívottak pedig ezúttal is a legaktuálisabb rosterekből érkeznek: SNTS, Klangkunstler és Alignment lesznek

Jay Lumen csatlakozott az ikonikus Pan-Pot duó Second State kiadójához

2020.08.04.

Így a Drumcode mellett immár a techno szcéna másik irányadónak számító kiadója is fémjelzi a nevét.

Augusztus 15. után sem lehet 500 fősnél nagyobb rendezvényeket tartani!

2020.07.30.

2020 nyarának fesztiválszezonja teljes egészében elmarad.