A koronavírus miatt törölték az idei Burning Man fesztivált

2020.04.13

Több mint 80 ezer embert vártak a Nevada államban elterülő Black Rock sivatagban az idei Burning Man fesztiválra, azonban a Covid-19 miatt a rendezvényt lefújták, a fesztivál 1986 óta íródó története során először.

Pénteken jelent meg egy közlemény a Burning Man szervezőitől, amiben ezt írták:

„Sok meghallgatás, megbeszélés és alapos megfontolás után meghoztunk egy nagyon nehéz döntést, ami szerint 2020-ban nem épül fel Black Rock City. Tekintettel a Covid-19-re – a jelenlegi legnagyobb kihívásra világszerte – úgy hisszük, hogy helyesen döntöttünk. Igen, fáj a szívünk miatta. Tudjuk, hogy nektek is. 2020-ban szükségünk van az emberi kapcsolatokra és a közvetlenségre, jobban, mint bármikor. De a közösség, azaz a résztvevők, a személyzet és Nevada lakosságának egészsége a legfontosabb számunkra.”

A Burning Man a várakozások szerint online lesz megtartva, igazodva az ebben az évben kialakult sémához. Erről a szervezők így gondolkodnak:
„Mindazonáltal Black Rock City fel fog épülni a Multiverzumban. Ez a 2020-as téma, szóval ehhez fogunk igazodni. Mindenkit szeretettel várunk a Virtual Black Rock City 2020-ban. Még nem tudjuk, hogyan is fog ez megvalósulni, valószínűleg tele lesz hibákkal és kellemetlenségekkel. Ugyanakkor vonzó, közösségteremtő és szórakoztató is lesz egyben.”

KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Szerencsére nem életveszélyesek Joseph Capriati sérülései

2021.01.11.

A menedzsmentje által kiadott közlemény szerint a saját apja által megszúrt olasz dj sérülései nem veszélyeztetik az életét.

Joseph Capriati életveszélyes állapotban kórházba került

2021.01.09.

Édesapja több késszúrással sebesítette meg.

2021-ben is folytatódik az Electric Garden a Festetics-kastélyban

2020.12.21.

A 2019-ben indult rendezvény, talán az ország eddigi legnagyobb nappali, különleges helyszínes elektronikus zenei eseményéne.