A The Etiket új otthonnal, Győr pedig egy új multifunkciós klubbal büszkélkedhet: DINAMO!

2019.10.10

Az utóbbi időben hatványozott intenzitással alakul és változik Magyarország klubtérképe, amely egyaránt tapasztalható a fővárosban és vidéken is. Nincs ez másként Győrben sem, ahol nemrég a patinásnak számító Vertigo jelentette be végleges bezárását.

A felmerülő hiányt úgy tűnik, hogy a város elektronikus- és könnyűzenei életét évek óta meghatározó rendezvényekért felelős Sikztah fogja megoldani, aki DINAMO néven fog 650 főt is befogadni képes klubot nyitni, amely egyaránt ad majd helyet az underground műfajoknak, valamint a könnyűzene más szegmenseinek. Olyannyira, hogy a bérelhető multifunkcionális helyszín nemcsak DJ, hanem koncerthelyszínként is képes lesz működni, a hangrendszer tekintetében utóbbiakat Martin Audio, előbbieket pedig Void rendszerrel fogja kiszolgálni a helyszín. A modern, letisztult design, valamint az épületben 1954-ből megtartott építészeti megoldások határozottan érdekessé teszik, egyúttal tartja azt az irányvonalat, amely Európa legjobb klubjait is jellemzi. Mindez megmutatkozik majd a programokban is, amelyekben a fő csapásvonal a minőségi elektronikus zene lesz, de a DINAMO otthont fog adni külsős rendezvényeknek is. Ehhez megnyugtató tényként párosul, hogy az egészet a többszörös országos marketingdíjas Rómerkvelle koncertsorozat, valamint a Kitschi, a The Etiket és a DUMDUM Festival atyja, Sikztah hozza fedél alá.

A névválasztást sem a véletlenre bízva (hiszen Győr szülötte volt Jedlik Ányos, a dinamó-elv megalkotója) október 22-én az új győri rendezvényház első nagy durranása rögtön a nemzetközi techno színtér legkarcosabb titánja, I Hate Models lesz, akinek elképesztő mértékben felugró karrierje óta kizárólag fesztiválokon hallhatta őt a magyar közönség - klubban viszont azóta most először.

Szintén jelzés értékű lehet, hogy a DINAMO tulajdonos-promotere az esemény hazai szupportjának kizárólag a hazai újgenerációs arcok közül válogatott, ami ugyancsak példa nélküli.

A magyar klubtérkép átalakulása tehát a legkevésbé sem állt le, amelynek legújabb gócpontja Győr lesz, ahol ugyanúgy fog folytatódni a The Etiket, mint a korábbi 20 évben, de helyet fognak kapni a house, a drum ’n bass, valamint a kortárs elektronikus zene népszerűbb irányvonalai is, méghozzá egy európai színvonalú szórakozóhelyen.

Kövessétek facebookon, mert biztosak vagyunk benne, hogy hamarosan meglátogatjátok:
https://www.facebook.com/dinamoeventhall


TOVÁBBI CIKKEK

Egy hónap múlva startol a DAAD Fesztivál

2022.05.16.

Egy hónap múlva, 2022. június 16-19. között kerül megrendezésre a második DAAD Fesztivál!

Truesounds Music Vacation w/ Argy (Afterlife) @ Plázs (Siófok), 2022.06.25.

2022.05.16.

Június utolsó hétvégéjén visszatér a siófoki Plázsra a Truesounds Music!

LEE BURRIDGE ● M.O.S ✸daytime event @ Cinema Hall, 2022.06.25.

2022.05.16.

Cinema Hall & Budapest Calling pres daytime party w/ LEE BURRIDGE ✸ M.O.S