Berlin legismertebb kidobóiról készítettek dokumentumfilmet

2019.02.06

A film a berlini éjszakai élet három leghíresebb ajtónállóját mutatja be, az első vetítésre pedig a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon kerül sor.

A Berlin Bouncer címet viselő dokumentumfilm rendezője David Dietl, aki a klubélet három legismertebb biztonsági ember történetét meséli el. Sven Marquardt és Smiley Baldwin a Berghainból lehet ismerős, míg Frank Künster a ’90-es években a Delicious Donuts-ban, a 2010-es években pedig a King Size alkalmazásában dolgozott.

Történetük a késői ’80-as évekből indul és mindhárom kidobó életét végigkíséri, hogy hogyan vált az életük részévé az éjszakai világ. Baldwin például korábban az amerikai hadseregben is megfordult, Marquardt korábban punk és kezdő fotós volt Kelet-Németországban, míg Künster Nyugat-Németországból költözött a fővárosba.

A szélesebb közönség áprilistól láthatja majd a filmet, aminek a zenéjét a Tiefschwarz-ból ismert Barti Schwarz szerezte.

KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Klaudia Gawlas pénteken ellátja technoval a keleten élő partiarcokat is

2019.06.10.

Különleges este elé néz Debrecen és a keleti régió techno-t kedvelő közönsége, hiszen nem kisebb név látogat első alkalommal a városba, mint Klaudia Gawlas.

Elképesztően erős programot dobtak össze idén is az EXIT fesztiválra!

2019.06.09.

Szétnéztünk a programban és csupa jó dolgot találtunk.

Extra hosszú szettekkel érkeznek a vasárnapi Cinematiné fellépők

2019.06.07.

Erick Morillo, N’TO és Yaya is azt jelezte, hogy hosszabb szettet adna a közönségnek!