Blackrod - Új hazai kiadó a pályán, ahol a bakelit van előtérben

2017.01.09

Blackrod: a vonat elmehet – a történet már elkezdődött
 
A jelen kiadódömpingjével mit sem törődve Depthon gondolt egyet, és létrehozott egy új techno címkét, ami önmagában nem is lenne meglepetés, ugyanis a kor tendenciái miatt sok új label jön létre. Ez egyben egy rizikót is magában hordoz, mert sokan elsiklanak egy új kiadó első megjelenése felett. A kiadványt kézbe véve – vinyl megjelenésről van szó – válik érdekessé a dolog: egy új magyar label első bakelit korongjával van dolgunk, mégpedig nem is akármilyennel!
 
Mielőtt tű alá fektetnénk a lemezt, a tracklistet végigböngészve megakad a szemünk Hans Bouffmyhre nevén, aki mint remixer működött közre ezen az EP-n. A Sleaze Records és a Perc Trax labeleken keresztül megismert producer a globális techno szcéna egyik jól csengő neve, ennek ellenére nem az ő átirata a kiadvány húzó darabja, ugyanis az egész korong egy egységes képet mutat, amely minőségi techno hullámok formájában préselődik a hallójáratainkba, nem kis örömünkre és büszkeségünkre!
 
A négyszámos EP címadó darabjára a letisztult, feszes groove-ok jellemzőek. Szinte hipnotizálva visz magával a láthatatlan úticélunk felé... De mi ezt abszolút nem bánjuk!
 
A ’Last Train’ Hans Bouffmyhre által újragondolt verziója nem lassít a tempón, a skót származású producer az eredeti verzió hangulatát megtartva kovácsolta egybe a saját kis techno-morzsáit: a végeredmény egy energikus, táncparkettre optimalizált ördögszekér lett.
 
Depthon még további két saját szerzeményt pakolt fel a lemezre, a ’Faded’ és a ’Timelapse’ dinamizmusa is a top kategóriás techno muzsikákat idézi, dübörgő kontraszttal megtöltve az EP újhullámos monotonitását.
 
A support listát elővéve is igen jól teljesít a Last Train: Slam, Maceo Plex / Maetrik, Carlo Lio, Danny Tenaglia, Alexi Delano, Ron Costa, Joseph Capriati, Richie Hawtin, Anthony Pappa, MTD, Uakoz, Amotik már javában pörgetik a kiadvány zenéit, és még biztosan jócskán bővülni fog a nevek sora.
 
A Blackrod Records debütáló kiadványa bakelit és digitális formában is elérhető. A digi pack egy már-már drasztikusan pattogó, bónusz ’Faded’ remixet is tartalmaz, Chris Koegler „tollából”. Aki Depthon első bakelit megjelenésére szavaz, az hamisítatlan, lendületes, színvonalas techno-t kap, hazai ízekkel.
 
A projekt a Nemzeti Kultúrális Alap (NKA) támogatásával valósult meg.
 
 
Tracklist:
Vinyl:
A1 – Last Train
A2 – Last Train (Hans Bouffmyhre Remix)
B1 – Faded
B2 – Timelapse
 
Digital:
01. Last Train
02. Last Train (Hans Bouffmyhre Remix)
03. Faded
04. Faded (Chris Koegler Remix)
05. Timelapse
 
Megjelenés:
Vinyl: 2017. január 13.
Digital: 2017. február 6.
 
Linkek:
Digital distribution by dig dis!
Vinyl distribution by Straight Distribution
 
 
KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Chris Liebing lerántotta a leplet a Mute-nál debütáló albumáról

2018.06.15.

A Burn Slow c. lemez idén szeptemberben jelenik meg a Mute Records-nál.

Érkezik az Afterlife négylemezes válogatáslemeze, a Realm Of Consciousness Pt. III

2018.06.06.

A Tale Of Us kiadójánál megjelenő albumon 15 track lesz hallható!

Megérkezett az idei B my Lake fesztivál időrendi bontása!

2018.06.04.

B my Lake 2018 - Time Table