Cserbenhagyásos gázolás az SXSW-n – ketten meghaltak, öten kritikus állapotban

2014.03.14

Tragédia sújtotta az austuni South By South West (SXSW) éves zenei konferenciát. A jelentések szerint a gázoló két ember halálát okozta, öt személynek kritikus az állapota és további tizenhat embert kellett kórházba szállítani sérülésekkel.

A pontos részletek még nem ismertek, azonban az Austini Rendőrkapitányság twitterjén megjelent egy közlemény egy „több halállal járó balesetről” a fesztivál helyszínén, helyi idő szerint 0:32 órakor. Az LA Times szerinte egy részeg sofőr hajtott keresztül a barikádokon – amelyeket pont a látogatók érdekében emeltek, hogy elkerítsék őket az utca forgalmától –, és így tarolta le a gyalogosokat. Az LA Times szerint egyébként éppen Tyler, The Creator készülődött a szettjéhez a közeli House of Vans-ben, amikor a baleset történt. Az austini rendőrség szerint a gyanúsított már őrizetben van, azonban az elhunytak nevét egyelőre nem hozzák nyilvánosságra. Jelenleg szemtanúkat keresnek. Eközben az SXSW is felhívta twitterjén a látogatók figyelmét, továbbítva a rendőrség felhívását, mely szerint szemtanúkat keresnek. Az SXSW 2014 idén március 7-én kezdődött és a tervek szerint március 16-ig tart, több ezer művész több mint száz helyszínen való fellépésével. Az éves konferencia hozza össze a hatalmas számú művészeket, szakembereket és a közönséget, amelyre a világ minden részéről érkeznek látogatók. Forrás: inthemix

TOVÁBBI CIKKEK

Elhunyt DJ Palotai!

2023.11.19.

Tragikus hirtelenséggel, 62 éves korában éves korában meghalt Palotai Zsolt, avagy DJ Palotai

Egy héttel csúszik a nyárba a Sound, indulnak a 2024-es bérletek

2023.11.03.

Elsősorban a diákoknak jó hír, hogy 2024-ben egy héttel később, az érettségi és vizsgaidőszak után, a nyári szezon elején lesz a Heineken Balaton Sound.

Pénteken erős kezdéssel robban a Youtopia őszi szezonja!

2023.11.03.

A Youtopia csapata immáron a harmadik őszi klubszezonját indítja a budapesti éjszakában.