David Guetta - "Senki sem állíthat meg minket!"

2010.05.05

David Guetta - "Senki sem állíthat meg minket!"

Az MTV zenecsatornán zajló Dance Music Weeken szupersztárok méltatták a dance klubok világát a mainstream könnyűzenével összehangoló David Guettát. A szuperDJ-vel korábban együttműködő sztárok közül elsőként a Sexy Chick című számban Guettával összehaverkodó r'n'b fenomén, Akon nyilatkozott elismerően; "David elsősorban fantasztikus DJ, másodsorban pedig fantasztikus producer."

Az egy átlagos hétvégén akár százezer partyra éhes rajongót is átmozgatni képes DJ-ről kollégái is dicshimnuszokat zengtek; "A Black Eyed Peas-zel és Kelly Rowlanddel együtt összehozott szuperprodukciók (I Gotta Feeling és a When Love Takes Over című popslágerek) felkavarták az állóvizet a dance világában. Most már mindenki a dance műfajban akar nyomulni" - osztotta meg az MTV nézőivel Guetta úttörő munkásságáról alkotott véleményét a világhírű holland partykirály, Tiesto, de a dance műfaj legújabb csillaga, Afrojack sem fukarkodott a Fuck Me I'm Famous bulik nagymesterét méltató szavakkal: "David mindekivel összehozott, akinek a neve számít a műfajban. Neki köszönhetően nagyon jól éreztem magam Will.I.Am, Kelis és Apl.De.Ap társaságában. David nagyszerű srác. Nemcsak a stúdióban vagyunk elválaszthatatlanok, hanem a magánéletben is." Az MTV természetesen az idén nyáron a Heineken Balaton Soundon nyomuló David Guettát is megszólaltatta. "Mindig is úgy gondoltam, hogy a szakma nem igazán ismeri el a zenénket. Olyan ütős munkákat kívántam alkotni, mint amikre eddig csak a rock vagy a hip-hop világában volt példa. Tavaly a One Love-val ez sikerült is. Ennek ellenére még mindig vannak kiaknázatlan területek a nagy nyílvánosság előtt kevésbé ismert undergorund elektronikus zene világában, de úgy gondolom: a One Love-nak sikerült hidat vernie az európai elektro,- és az amerikai városi kultúra hangjai közé. Számomra is hihetetlen, hogy Amerikában mindenhol dance slágerek hódítanak!" David Guetta küldetése azonban a One Love sikerével sem ért véget. A világ legkeresetebb dj-je tovább száguld az általa kijelölt úton, tovább építve a kapcsolatot a dance és a mainstream világa között. "Őrülten hangzik, de karrieremet hip-hop dj-ként kezdtem, majd a house zene ragadott magával. Ennek ellenére mindig is hallgattam hip-hop anyagokat otthon, és a sors úgy hozta, hogy ezek a hangok újra a felszínre törtek. Most az urban és az elektro stílus összehangolása foglalkoztat; a következő lemezemen is ebbe az irányba megyek tovább. Az elkövetkezendő tíz évben a dance jelenti a könnyűzene jövőjét! Semmi és senki sem állíthat meg minket!" Az MTV David Guetta-ról készített anyagát megnézheted itt! KLIKK!
KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Zamárdiban marad a Balaton Sound!

2021.09.22.

A helyiek megszavazták és a Sound mellett döntöttek.

The Etiket w/ TRYM @ Dinamo, 2021.10.02.

2021.09.16.

A techno és a hardtrance határait elmosó, a már megszokott acid-érzékenységgel kombinált “Sparkling Waterboy” Trym a francia újgenerációs techno művészek egyik vezető arca.