Engedélyezték a poralkoholt - Idén már kapható lesz!

2015.04.03

Vannak emberek, akik azért csinálnak bizonyos dolgokat, mert megtehetik. Úgy tűnik, hogy a „Palcohol” értelmi szerzője, Mark Phillips is ezek közé tartozhat. Nem lehet vitatni, hogy meglátta, hogy lehetséges bevezetni a piacra egy ilyen terméket, de nincs olyan ember, aki azt gondolná a poralapú alkoholról, hogy „Ó, hát ez egy zseniális ötlet!”.

Az Egyesült Államok élelmiszerbiztonsági hatósága március 10-én újra engedélyezte a Palcoholt. Phillips a honlapjukon arról panaszkodik, hogy az emberek csak a Palcohol negatív oldalát és lehetőségeit mérlegelik. Megjegyzi, „soha senki nem próbálta még a Palcoholt, így minden kritika csak spekuláció eredménye”. Nos, ez viszont igaz. A Palcohol még nem érhető el kereskedelmi forgalomban, de az embereknek már lehetnek tapasztalatai más por állapotú anyagokkal kapcsolatban (MDMA, meth, kokain, stb). Az emberek hajlamosak feszegetni a korlátaikat, túlzásokba esni, és úgy általánosságban hülyének lenni. Vannak, akik összetörik az ecstasyt, felszívják azt, kiakadnak, hogy mennyire égető érzés, majd az egészet megismétlik. Tudjuk azt is, hogy az alkoholba áztatott tampont a végbelünkbe helyezve a májat megkerülve egyből a véráramba kerül az alkohol. Az emberek egyszerűen hülyék. Ha Phillips úgy gondolja, hogy a terméke nem a visszaélések melegágya, akkor ő maga is hülye. Úgy tűnik azonban, hogy nem egy szörnyű üzletembe, ugyanis ő maga is rámutat, hogy a lehetőség megvan a visszaélésekre. „Figyelj, az emberek borsot is szippantanak az orrukba. Betiltjuk a borsot? Nem, mert csak azért, mert néhány ember nem rendeltetésszerűen használja, nem jelenti azt, hogy be kell tiltani.” Meg lehet érteni az érvelését – végtére is, aki hülye, az is marad. Azonban ha felhívod a közvélemény figyelmét egy ilyen dologra, hogy milyen módon lehet visszaélni vele, az nem túl szerencsés. A honlap és valószínűleg majd később maga a termék is tele lesz a felirattal, hogy „Használd felelősséggel!”, ugyanis tudható előre, hogy az emberek nem úgy fogják használni. Ezzel minden bizonnyal magukat védik, ugyanis senki nem mondhatja majd rájuk, hogy nem figyelmeztették az embereket, hogyan nem szabad használni. Azzal a tudattal bevezetni a piacra egy ilyen terméket, amellyel ilyen fokú visszaélések lehetősége nyílik meg, nagyon veszélyes dolog, egyesek szerint konkrétan közvetetett gyilkosság. Hogy hasonlattal éljünk, nem lövöd ugyan fejbe az embert, viszont te töltöd meg azt a pisztolyt. A drog legalizációjának kérdésében nem szeretnénk állást foglalni, azonban az biztos, hogy a prevenció és a tudatosság sokkal inkább sürgetőbb, rendezendő dolog kellene, hogy legyen. Egyre több anyag kerül a piacra, és míg egy teljesen tiszta, ártalmatlan anyag a tiltólistára kerül, addig olyan veszélyes szer, mint a poralapú alkohol zöld utat kap a piacra. Ez mindenképpen egy kiforratlan rendszer. Akit érdekel, elolvashatja Phillips írását a termék előnyeiről és hátrányairól a Palcohol honlapján, itt!
KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Zamárdiban marad a Balaton Sound!

2021.09.22.

A helyiek megszavazták és a Sound mellett döntöttek.

The Etiket w/ TRYM @ Dinamo, 2021.10.02.

2021.09.16.

A techno és a hardtrance határait elmosó, a már megszokott acid-érzékenységgel kombinált “Sparkling Waterboy” Trym a francia újgenerációs techno művészek egyik vezető arca.