Fesztiválkártya - VOLT, BALATON SOUND, SZIGET

2011.06.03

A Sziget nyári fesztiváljain a hivatalos fizetőeszköz az idei évtől a Fesztiválkártya. A készpénzmentes szórakozást támogató, érintésnélküli kártyával működő rendszerrel A Balatonsoundon is találkozhatsz – az újdonság bevezetésének gördülékenysége és a fizetés valóban gyorsabbá és biztonságosabbá tételének érdekében számos Fesztiválkártya feltöltő pont, helpdesk, több tucat szakember és hostess segít majd Téged a rendezvényeken.

Mire szolgál a kártya?

A Fesztiválkártya a Sziget Kulturális és Menedzser Iroda Kft. nyári fesztiváljainak hivatalos, készpénzmentes fizetőeszköze. A Fesztiválkártya a Budai Gourmet-n, a VOLT, a Heineken Balaton Sound és a Sziget Fesztiválokon egyaránt használható.

Mit vásárolhatok a Fesztiválkártyával?

Mivel a kereskedők, kocsmák, éttermek 2011-ben kizárólag a Fesztiválkártyát fogadják el fizetőeszközként, ezért a Fesztiválkártyával minden, a Szigettel szerződésben álló kereskedők által forgalmazott termék megvásárolható.

Mindenhol használható a kártya?

A Budai Gourmet, a VOLT, a Heineken Balaton Sound és a Sziget Fesztiválokon használható a kártya. Egy Fesztiválkártya érvényes mind a 4 fesztiválon, azonban az egyes fesztiválokon feltöltött egyenlegek nem átvihetőek. Tehát ha a Budai Gourmet-n használtad a kártyát és maradt rajta pénz, azt pl. a VOLT-on már nem tudod levásárolni – a kártyát újra feltöltve azonban ismét használhatod fizetésre.

Hol tudok kártyát venni?

Minden látogató a belépéskor, a karszalagjával együtt kapja meg a kártyát, melynek az egyenlege nulla Forint – tehát az első kártyáért nem kell fizetni. A kártya az első feltöltést követően, vagy a regisztrációt követően válik aktívvá.

Szükséges-e regisztrálni a kártyát? Amennyiben igen, hol és miként történik a regisztráció?

A kártya a regisztráció nélkül is használható fizetésre, ám kifejezetten ajánlott, hiszen kizárólag az előzetesen regisztrált kártyák tilthatóak le (pl. ha elveszted a kártyád), illetve csak a regisztrált kártyákon megmaradt egyenleget lehet új kártyára átvezettetni. A kártya regisztráció történhet SMS-ben a +36 20 66-99-777 telefonszámon a REG szó, a kártyaszám és egy szabadon megválasztott 4 számjegyű PIN kód elküldésével (pl. REG 123456789 1234), illetve online.

Meddig érvényes a kártya?

A kártya fizetésre csak az adott rendezvényen, annak időtartama alatt használható a Sziget Kulturális és Menedzser Iroda Kft. által biztosított rendezvényhelyszínen üzemelő kereskedelmi egységekben.

Mindenhol csak ezzel tudok majd fizetni a fesztiválon?

Igen, a Fesztiválkártya a kizárólagos fizetőeszköz a Budai Gourmet, a VOLT, a Heineken Balaton Sound és a Sziget fesztiválokon. A kereskedők nem fognak készpénzt elfogadni. Az utolsó pont ahol még tudsz készpénzzel fizetni, azok a jegypénztárak lesznek.

Hogy működik a Fesztiválkártya rendszer?

A Fesztiválkártya egyenlege egy szabadon megválasztott összeggel, de legfeljebb 240,000 Ft-tal tölthető fel. A kártya az adott rendezvényen korlátlan számban újratölthető. A feltöltés során készpénz és bankkártya egyaránt használható. Bankkártyás feltöltés esetén feltöltésenként 100 Ft kényelmi díjat számolunk fel. Fizetéskor a kártyát csupán hozzá kell érinteni a kártyaolvasó terminálhoz. Egy fizetés mindössze 2-4 másodpercet vesz igénybe! Ha szeretnél borravalót adni, akkor azt fizetés előtt jelezd a pultosnak.

Hogyan tudom ellenőrizni, hogy mennyi pénz van a kártyámon?

Feltöltő pontjainkon kérhetsz tájékoztatást aktuális egyenlegedről, valamint egyenleget minden fizetés előtt, a kereskedőknél kihelyezett kártyaolvasó terminálon lehet ellenőrizni, így még fizetés előtt megbizonyosodhatsz róla, hogy van-e nálad elegendő pénz.

Mi történik a kártyával, ha elvesztem, ellopják? Le tudom tiltatni? Csak én használhatom?

Csak regisztrált kártyát lehet letiltani és azokról egyenleget az új kártyára átvezetni. Az elveszett illetve ellopott kártyák csak abban az esetben tilthatóak le, ha azok előzőleg regisztrálásra kerültek. A kártya letiltható:
  • SMS-ben a STOP szó és a 4 jegyű PIN kód küldésével a +36 20 66-99-777-es számra (pl. STOP 1234)
  • illetve a www.metapay.hu/fesztivalkartya oldalon keresztül.
Minden újonnan igényelt Fesztiválkártya díja 500 Forint. Új kártyát a Fesztiválkártya Feltöltő pontokon személyesen lehet igényelni, a kártya letiltása után. A letiltott kártyán a letiltás pillanatában megmaradt egyenleget 30 perccel a letiltást követően átvezetjük az új kártyára. Az elvesztett kártya egyenlegét a HelpDesk pontokon vezetik át Neked az új kártyádra. Ha elveszett kártyát találsz, kérjük, add le a Feltöltő pontok valamelyikén!

PIN-kódot kérnek majd a fizetéskor? Mi történik, ha elfelejtem a kódot vagy nem jut eszembe, letiltják a kártyát?

Nem, a regisztrációkor megadott egyedi PIN kódot csak abban az esetben kérjük, ha le szeretnéd tiltani a kártyád. Fizetéskor semmi más dolgod nincs, minthogy ellenőrizni, hogy a kártyaolvasó kijelzőjén helyes összeg jelenik-e meg és érinteni a kártyád.

Mi történik a fesztivál végén a rajta maradt pénzzel, vissza tudom váltani?

A fesztivál nyitvatartási ideje alatt bármikor visszaváltható a kártya egyenlege készpénzre. Az egyenleg az adott fesztivál utolsó napjáig váltható vissza. A kártyán maradt egyenleg a következő fesztiválra nem vihető át, a kártya azonban érvényes és újratölthető marad.

Kihez forduljak, ha probléma adódik a kártyámmal?

A Fesztiválkártya feltöltő pontokon hostessek és ügyfélszolgálati munkatársak a nap 24 órájában segíteni fogják a kártyabirtokosokat.

Hogy és hol tudom feltölteni, újra tölteni?

A kártya egyenlegét szabadon megválasztott összeggel bármikor feltöltheti a kártyabirtokos. A kártyák egyenlege a Fesztiválkártya feltöltő pontokon tölthető fel, az adott fesztiválon.

Borravalót akkor külön adjak, ha akarok?

A Fesztiválkártyával ugyanúgy lehet borravalót adni, mintha készpénzzel vagy bankkártyával fizetnének.

Meddig és hol tudom visszaváltani a kártyán maradt összeget, ha a fesztivál ideje alatt elfelejtem?

A Fesztiválkártya egyenlege kizárólag az adott fesztivál utolsó napjáig váltható vissza, a kártyán maradt egyenlegeket a későbbiekben nem áll módunkba visszaadni.

Van minimum vagy maximum összeg, ami a kártyára kerülhet?

A kártya egyenlegét bármely, az adott fesztiválon üzemelő Fesztiválkártya feltöltő ponton fel lehet tölteni tetszés szerinti Forint összeggel, de egyszerre legfeljebb 240,000 Forinttal. A feltöltés során készpénz és bankkártya egyaránt használható.

Kaphatok-e számlát a vásárlás összegéről?

Természetesen igen, a kereskedőknek továbbra is kötelességük ÁFÁ-s számlát kiállítani a vevő kérésére, illetve pénztárblokkot adni minden egyes vásárlás után.

Amennyiben vettem egy pólót, amit vissza szeretnék cserélni, mit tegyek?

Árut cserélni az érintett kereskedőnél tudsz, aki a hatályos jogszabályoknak megfelelően jár el és számol el a vásárlóval.

Lehet több Fesztiválkártyám is?

Igen, több Fesztiválkártyád is lehet, de az első – díjmentes – Fesztiválkártyát követően a többi kártyáért 500 Ft díjat kell fizetned.

A Budapest Kártyával (Sziget kibocsájtott kártyájával) kompatibilis lesz? A városban is fizethetek majd vele?

Nem, a Fesztiválkártya nem kompatibilis a Budapest Kártyával. A Fesztiválkártya kizárólag a Budai Gourmet, a VOLT, a Heineken Balaton Sound és a Sziget fesztiválokon használható.
KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Végleg bezár a párizsi Concrete

2019.07.17.

A népszerű francia buli helyszín utolsó rendezvényére most hétvégén, július 19-20-án kerül sor.

Az elektronikus zene a világ harmadik legnépszerűbb stílusa

2019.07.12.

Egy nemrég megjelent tanulmány szerint körülbelül másfél milliárdan hallgatnak elektronikus zenét.

Playground pres. Quivver (UK) @ Track Terrace, 2019.07.27.

2019.07.12.

Payground Present : QUIVVER Open Air