Gregor Tresher - Tech-művészet mesterfokon

2010.05.05

A kilencvenes években az elektronikus zenei színtéren felbukkanó frankfurti csodagyerek már nem csak egy ígéretes tehetség, hanem a nagy hagyományokkal rendelkező német techno kultúra egyik legelismertebb előadója.

Tíz év alatt a még mindig csak harminchárom éves DJ-producernek az újhullámos elekro zene klasszikusaiból (New Order, Electronic, Monaco) merítkezve, a kilencvenes években a műfajt uraló német technofenomének, például Sven Väth munkáiból erőt nyerve, valamint a detroiti techno és house esszenciális energiáiból táplálkozva sikerült saját képére formálnia a techno zene világát. A 2004-ben megjelent Still EP sikerének köszönhetően Gregor Tresher már az európai technoliga elitjében kevert, az Intacto, a Cocoon, a Great Stuff és a Rebel One szuperkiadóknál megjelent klubslágerek (Neon, Full Range Madness, The Now People) után pedig a két évvel ezelőtt megjelent, különleges tech-művészetét meghatározó albumával, a Thousand Nights-szal tett szert népes nemzetközi rajongótáborra. Londontól Barcelonáig, Isztambultól Sao Paulo-ig, Párizstól New-Yorkig és Moszkváig minden techno rajongó csak álmodni mer arról, hogy az utóbbi idők legsikeresebb techno darabjait bemutatkozó albumán a világnak ajándékozó Gregor Tresher valamikor egy hozzá is közel lévő klubban lép fel. A magyar technofüggőknek nem kell tovább álmodozniuk, hiszen a Break New Soil Recordings irányítójaként a műfaj legkorszerűbb fejlesztéseit is tech-művészetébe integráló Gregor Trasher idén nyáron a Heineken Balaton Soudon nyomul majd nemrég megjelent második nagylemezével (The Life Wire - 2009) és az új évezredet hajtó elektronikus zenében védjegynek számító techno himnuszaival.
KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Zamárdiban marad a Balaton Sound!

2021.09.22.

A helyiek megszavazták és a Sound mellett döntöttek.

The Etiket w/ TRYM @ Dinamo, 2021.10.02.

2021.09.16.

A techno és a hardtrance határait elmosó, a már megszokott acid-érzékenységgel kombinált “Sparkling Waterboy” Trym a francia újgenerációs techno művészek egyik vezető arca.