Hamarosan landol Paul Ritch új albuma Kaczmarek álnéven

2017.09.22

Az elmúlt évtizedben tucatnyi kiadónál, több mint harminc megjelenése volt már Paul Ritchnek, aki így magabiztosan lépked az elektronikus zenei szcéna piramisának csúcsa felé. Bár egyesek sikereke egy jó hypenak vagy egy kiváló időzítésnek köszönhetőek, Ritch teljes munkássága igazi áttörés, köszönhetően a kiegyensúlyozott zenei minőségnek, amelyet képvisel – például a Quartz label vezetőjeként is –, és annak, hogy könnyen egy hullámhosszra kerül a hasonlóan gondolkodókkal.

Ritch legutóbbi kedvenc albumai a Flying Lotustól az Arca to Swans kiadóig sok helyen megjelennek, ez is bizonyítja széles látókörét, ami meg is mutatkozik saját produceri munkássága során. Egy ilyen lejátszási lista azt sugallja, hogy Ritch olyan kényelmesen dolgozik, mint amennyire sokszínű és változatos a hangzása is – ezzel távol is áll tőle a „velünk vagy ellenünk” megközelítés, vagy a „csak az egyik vagy a másik”, így sokoldalú tud maradni.

Ezzel a befogadó hozzáállásával tovább kívánja szélesíteni és fejleszteni a zenei repertoárját, ezért Ritch egy új projektet indított el Kaczmarek név alatt – amivel egyidőben a KCZMRK labelt is beindította. Ez az ambíció dús projekt egy komplett audiovizuális koncepció lesz, amelynek debütáló albuma a IIIIIIIIIIIIII címet fogja viselni, és egy betekintést nyújt majd abba, hogy milyen fajta zenék is várhatóak, amikor Kaczmarek egy 3D hangzást biztosító térben adja majd elő élő showját. Egy új térbeli hangzást biztosító audió technológiának köszönhetően ez az új 3D előadássorozat példátlan lesz, és lényegében nem csak az emberi testnek és fülnek nyújt páratlan élményt, de a hangok saját maguk is önálló életre kelnek.

Kaczmarek zenéje ideális egy ilyen egyedi környezetben, de ugyanakkor bármilyen nemű hallgatásra alkalmas önmagában is, mivel a különböző hangulatok és ritmusok teljes skáláját magában foglalja. A lemezen található 14 zene mindegyike csupán egy jelzést kapott cím helyett, ami a playlistben elfoglalt pozíciót jelenti csak, és minden egyes darab egy építőeleme a virtuális környezetnek: egyes elemek kísértetiesen disszonánsan hatnak, míg más hangok a tudat perifériáján egyensúlyoznak az ütemes dübörgésükkel.

Rossz kezekben összpontosulva ennyire össze nem illő elemek egybegyűjtése katasztrofális eredménnyel járna, nem úgy Paul Rithcnél, akinek a pontos elrendezésében egy ellenállhatatlanul pontos egységet képeznek ezek az alkotórészek. Az olyan egyedülálló pillanatok, mint a borús ipari hangzású II, a IIIIIII vagy a IIIIIIIIII, amelyek mindegyike okos elegye a ciklikusan dübörgő basszusnak és a lágy hangoknak, önmagukban is élvezhetőek, de ezzel egyidőben tökéletesen illeszkednek az egész projektbe, amelyet végighallgatva mindenki egy saját belső utazásra kalandozhat el.

Tracklist:
A1 / 1. I
A2 / 2. II
A3 / 3. III
B1 / 4. IIII
B2 / 5. IIIII
C1 / 6. IIIIII
C2 / 7. IIIIIIII
D1 / 8. IIIIIIII
D2 / 9. IIIIIIIII
D3 / 10. IIIIIIIIII
E1 / 11. IIIIIIIIIII
E2 / 12. IIIIIIIIIIII
F1 / 13. IIIIIIIIIIIII
F2 / 14. IIIIIIIIIIIIII

Megjelenés: 2017. október 18.


TOVÁBBI CIKKEK

Kilenc bulival támad az Awakenings az ADE ideje alatt

2022.08.09.

Kilenc bulival támad az Awakenings az ADE ideje alatt, október 19-23-ig.

Ezekre a fellépőkre pöröghetsz a Colosseumban szerdától 6 napon át

2022.08.04.

A Sziget néhány éve húzta fel először a római Colosseum mására a 4/4 rajongók kedvenc színpadát!

Íme a 2022-es Sziget részletes programja!

2022.07.20.

Megérkezett a 2022-es Sziget Festival időrendi bontása!