Hatmillió beoltottnál jöhetnek a nagy zenés tömegrendezvények

2021.05.14

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott interjút a járványhelyzet legújabb fejleményeiről. Ebben tudatta, hogy jelenleg 4 millió 483 ezer 598  beoltott személy van, akik az első oltásukat megkapták "el fogjuk érni még májusban az 5 milliót, egyesek szerint pünkösd környékén, előtte, vagy utána egy-két nappal ez bekövetkezhet, és 5 milliónál majd be fogjuk jelenteni az operatív törzs döntése alapján újabb feloldásokat" - mondta, majd ezután hozzátette:

Ezek az esküvőkre vonatkoznak, ezek a nagyobb rendezvényekre vonatkoznak, kijárási tilalomra vonatkoznak

Úgy folytatta: „Amit nem fogok tudni bejelenteni, tehát előre szeretném világossá tenni, hogy bizonyos rendezvényekhez, nevezzük ezeket tömegrendezvényeknek, védettségi igazolvány nélkül nem lehet részt venni. Ezeket biztosan fent fogjuk tartani augusztusig. Hogy a közepéig, vagy a végéig, azt még nem látjuk, de úgy számolunk, hogy zenés-tömeges rendezvények, nagyrendezvények azok védettségi igazolvány nélkül nem lesznek látogathatóak augusztus elejéig, közepéig.

Hozzátette: arról, hogy védettségi igazolvány nélkül is lehetséges-e ezeknek a rendezvényeknek a látogatása, majd a 6 milliós határnál beszélhetünk, de „arról, hogy lesz-e 6 millió, arról annyit tudok mondani, hogy a regisztráltak alapján nem lehetetlen, hogy a 6 milliót is eléri a beoltottak száma, de ez most már tényleg csak az embereken múlik, az ő egyéni döntésük és felelősségük, hogy felvegyék az oltást.”

Szóval május végétől egyelőre csak lagzizni lehet és minden marad így, viszont 5 milliótól újabb enyhítéseket kapunk. Abban bízunk csak, hogy minél hamarabb elérjük a 6 millió beoltott személyt és visszakaphatunk a régi életünkből, egy, a legjobban várt darabot amikor újra tömegrendezvényeken bulizhatunk önfeledten.


TOVÁBBI CIKKEK

Episode1 ismét Sam Paganini kiadójánál, a JAM-nél hasít!

2022.01.08.

Január 7-én jelent meg Sam Paganini JAM kiadójánál egy 3 trackes EP, amit hazánk egyik tehetsége, Episode1 jegyez.

Ricardo Villalobos is ott lesz a 2022-es DAAD Fesztiválon!

2021.12.28.

2022. június 16-22. között kerül megrendezésre a második DAAD Fesztivál!

Bezár a 2-es Bunker!

2021.12.22.

A Csepel Művek raktárépületei között meghúzódó 2-es Bunker a facebookra tette ki a hírt, hogy bezárja kapuit.