Hatmillió beoltottnál jöhetnek a nagy zenés tömegrendezvények

2021.05.14

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott interjút a járványhelyzet legújabb fejleményeiről. Ebben tudatta, hogy jelenleg 4 millió 483 ezer 598  beoltott személy van, akik az első oltásukat megkapták "el fogjuk érni még májusban az 5 milliót, egyesek szerint pünkösd környékén, előtte, vagy utána egy-két nappal ez bekövetkezhet, és 5 milliónál majd be fogjuk jelenteni az operatív törzs döntése alapján újabb feloldásokat" - mondta, majd ezután hozzátette:

Ezek az esküvőkre vonatkoznak, ezek a nagyobb rendezvényekre vonatkoznak, kijárási tilalomra vonatkoznak

Úgy folytatta: „Amit nem fogok tudni bejelenteni, tehát előre szeretném világossá tenni, hogy bizonyos rendezvényekhez, nevezzük ezeket tömegrendezvényeknek, védettségi igazolvány nélkül nem lehet részt venni. Ezeket biztosan fent fogjuk tartani augusztusig. Hogy a közepéig, vagy a végéig, azt még nem látjuk, de úgy számolunk, hogy zenés-tömeges rendezvények, nagyrendezvények azok védettségi igazolvány nélkül nem lesznek látogathatóak augusztus elejéig, közepéig.

Hozzátette: arról, hogy védettségi igazolvány nélkül is lehetséges-e ezeknek a rendezvényeknek a látogatása, majd a 6 milliós határnál beszélhetünk, de „arról, hogy lesz-e 6 millió, arról annyit tudok mondani, hogy a regisztráltak alapján nem lehetetlen, hogy a 6 milliót is eléri a beoltottak száma, de ez most már tényleg csak az embereken múlik, az ő egyéni döntésük és felelősségük, hogy felvegyék az oltást.”

Szóval május végétől egyelőre csak lagzizni lehet és minden marad így, viszont 5 milliótól újabb enyhítéseket kapunk. Abban bízunk csak, hogy minél hamarabb elérjük a 6 millió beoltott személyt és visszakaphatunk a régi életünkből, egy, a legjobban várt darabot amikor újra tömegrendezvényeken bulizhatunk önfeledten.

KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Zamárdiban marad a Balaton Sound!

2021.09.22.

A helyiek megszavazták és a Sound mellett döntöttek.

The Etiket w/ TRYM @ Dinamo, 2021.10.02.

2021.09.16.

A techno és a hardtrance határait elmosó, a már megszokott acid-érzékenységgel kombinált “Sparkling Waterboy” Trym a francia újgenerációs techno művészek egyik vezető arca.