Interkosmos pres. Deadbeat, Dadub @ Tesla, 2015.03.07.

2015.02.20

Shackleton és Kangding Ray után, a sorozat következő részében a dub, a kísérleti elektronika és a techno útvesztőiben kalandozunk tovább. A kanadai Scott Monteith alias Deadbeat az ezredforduló óta napjainkig a korszak megkerülhetetlen figurájává vált. Egyedi hangzású, minimalista technoba oltott súlyos dubjai Maurizo és Pole örökségét idézik, jóval játékosabb és felszabadultabb stílusban.

Scott mellett az olasz származású mesterpáros: a Dadub debütál. Atmoszférikus techno, ahogyan még sosem hallottad azelőtt. A mára ikonikussá vált Stroboscopic Artefacts kiadó szerves részeként 2009-től új értelmet adtak a techno és a sound design fogalmának. Éteri elektronikával átszőtt, rendkívül intenzív és dinamikus hangzásuk kétséget kizáróan a szezon egyik legizgalmasabb elektronikus zenei performanszának ígérkezik. E különleges felhozatal mellé méltó kíséret dukál. Márpedig ha mesteri technikáról, eklektikáról és ízlésről van szó akkor csakis egy név juthat eszünkbe: Cadik. Az Interkosmos estek házigazdája az Eril Fjord és Laurine Frost nevével fémjelzett Magamura projekt, mely kizárólag e sorozat keretein belül látható és hallható. Emlékeztetőül: Az Interkosmos az elektronikus zene, azon belül is a kortárs, komoly művészi értékkel bíró szegmensének nyit kapukat a fővárosi klubéletben. A rendezvénysorozat célja, hogy integráljon egy bizonyos értelemben vett új műfajt és ezzel némiképp reformálja a hazai klubkultúrát, azzal hogy eddig nem látott részletességgel és odafigyeléssel koncepcióba rendezze és tálalja az utóbbi évtized legkiemelkedőbb nemzetközi előadóit. E rendezvények 2015-ös szezonjában olyan nevek kaptak helyet, akik egyenként olyan formabontó hangzással rendelkeznek, hogy az hosszú évek óta komoly globális hatással van az e-zenei szcénára. ● LINE UP ● Dadub [live] - Stroboscopic Artefacts [GER] Deadbeat [live] - BLKRTZ, ~scape, Echochord [CAN] Cadik [dj set] – All Soundz, ASAN Magamura [live] Facebook event: https://www.facebook.com/events/749920798424567/ Tickets / Jegyek: ● Early Bird: 2300 Ft (limitált 150 db) - TicketPortal ● Elővételben és a helyszínen: 3000Ft
KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Indul a B my Lake és a STRAND!

2019.08.20.

Százezres közönség, világsztárok és több száz program augusztus 20-tól Zamárdiban

Paula Temple - Érdekes, hogy agresszívnek nevezik a zenémet, mert én egyáltalán nem találom annak

2019.08.16.

Ebben az interjúban az albumnak a megírásának hátteréről, a techno nyújtotta katarzisról, a brit politika kegyetlenségéről és filmszerep álmáról is beszélt.

Paco Osuna és Giorgia Angiuli live szettjét is magával hozza a szeptemberi buliforgatag!

2019.08.15.

Ezek szerint remek nappali találkozásra számíthatunk kora ősszel, a 22. Cinematinén.