Ismerkedj meg Charlotte de Witte-vel, a techno belga üdvöskéjével

2017.09.18

Charlotte de Witte sosem fogja elfelejteni az első fellépését: „2011. január 22-én volt” – kezdi meg visszaemlékezését – „különleges volt, tudom”. A belga DJ jelenleg egyre inkább kezd hozzászokni, hogy olyan nagy presztízsű helyeken lép fel folyamatosan, mint a Watergate vagy a DC10, de a legelső fellépésére még ezektől jócskán kevésbé előkelő környezetben került sor: „Egy ifjúsági klubban volt, egy Genthez közeli kisvárosban” – mondja nevetve.

„Sosem használtam CD-lejátszót előtte. A zenei válogatásom szörnyű volt – tényleg rossz volt – és fogalmam sem volt arról, mit csinálok. Szerencsére csak néhány barátom és a személyzet volt ott.”

Habár édesapja a zeneiparban dolgozott, elmondása szerint hiába dolgozott ott sales-esként, csupán az éppen legkönnyebben elérhető zenék kerültek haza: „Válogatásokat vagy valami ilyesmiket értékesített annak idején.” Az elektronikus zenét saját maga útján fedezte fel, amikor 16 évesen elkezdett klubokba járni Gentben. „Eljártam ezekre a helyekre és olyan hangzást találtam, ami nem volt mainstream. Megragadta a figyelmemet és beleszerettem az undergroundba.”

A lemezjátszókkal való ismerkedés után Charlotte 2011-ben elindult egy versenyen, amelyet a Radio Brussels szervezett, és meg is nyerte azt. Nyereménye az volt, hogy ő nyithatta meg a Main Stage-et a 2011-es Tomorrowland-en és mellé egy rezidens pozíciót kapott a rádiónál egy műsorral, amelyet Switch Playground névre keresztelt és ez a mai napig műsoron van.

Charlotte a klub- és rádió DJ karrier mellett úgy döntött, ideje saját zenét is gyártani, és két évvel később elkezdett saját zenéket írni. „Szükségem volt arra, hogy megalkossam a saját hangzásvilágomat” – mondta – „azt akartam látni, hogy a közönség a saját zenéimre mozduljon meg.” Ez annyira jól sikerült számára, hogy Ben Klock és Len Faki is játszotta a zenéit a szettjeiben, megjelent két EP-je a Sleaze-nél, valamint Tiga kiadója, a Turbo Recordings is kiadta egy zenéjét.

„A techno színtiszta érzelem” – mondja. „Nem kell sok dolog ahhoz, hogy valami lenyűgözően erős hangzást alkoss.”

KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

45 éves korában elhunyt Pete Zorba

2021.03.01.

45 éves korában elhunyt az angliai house DJ!

28 év után feloszlik a Daft Punk

2021.02.22.

Nincs többé Daft Punk, a párizsi duó útjai elválnak.