JESSIE - DJ HORIZON

2024.06.27

Jessie neve a jelenleg 2024. Június 27-30-ig megrendezésre kerülő Cosmic Moon Fesztiválon (CZ) került elő oldalunkon, így szeretnénk bemutatni az olvasónknak, hiszen a hazai, és osztrák szcénában való munkássága ténylegesen kiemelkedő, és hatást is gyakorolt sok előadóra.

A DJ, és szervező alkotta meg a Funny Moon Fesztivált, mely több mint 10 éves múltra tekinthetett vissza. A fesztivál a különféle előadók, kalandorok, és utazók találkozási pontja lett, ahol tovább szőtték álmaikat, és további varázslatos alkotásokat hoztak létre. A szcéna fő célja a közösségépítés, és a Funny Moonon valóban meg is szilárdult az ott felépített közösség, és Jessie úgymond “missziója” meg is valósult - ezt viszi tovább a következő csapat a Cosmin Moon fesztiválon.

Jessie, azaz DJ Horizon 1980 októberében született a kaliforniai hegyekben, egy tűzzel megvilágított kis viskóban, és már a kezdettől fogva különleges útra volt hivatott.

Tizennégy évesen Magyarországra költözött, hogy magyar édesapjával éljen. Ott, a birtokukon tartották az első Psy Trance partit, amely a Cosmic Society nevet kapta. Inspirálva és igazán irányítva kezdte DJ karrierjét, majd később Ausztriába költözött. Az akkori pszichedelikus szcéna egyik úttörő bulijában működött közre. Dolgozott és társszervezője volt olyan fesztiváloknak, mint a Transylvania Calling Romániában, és nevet szerzett magának abszolút egyedi hangzásával és DJ-stílusával. Különböző helyszíneken, országokban és fesztiválokon lépett fel, többek között a Modem és az Ozora Fesztiválon. Még ha hivatalosan nem is szerepelt a lineupban, gyorsan a DJ-pult mögé ültették, amikor csak megjelent.

A Horizon név, egyébként a “Horizont” névből ered, így Jessie átvette hamar az előadói nevéhez a Horizont is. Sok inspirációt gyűjtött zeneileg, közel állt hozzá a dallamos, vidám full-on, úgy, mint Logic Bomb, Talamasca, Digital Tribe, GMS és még sokan mások.

Páratlan zenei érzékével és észbontó hangzásával pillanatok alatt meg tudott tölteni egy színpadot, és a zenei élmény rendkívüli szintjére emelte közönségét. Hangzását a legigényesebb zenebarátok számára alkotta meg. Az élő fellépések mellett több albumot is kiadott a pszichedelikus szcénán belül.

https://on.soundcloud.com/Z7DwPYfqXDKaXbZG8

2004-ben Csehországban megalakult a Funny Moon Fesztivál, amelynek több mint 19 éven át Horizon volt a főszervezője. 2023. november 1-jén, 43 éves korában váratlanul elhunyt. Két gyermeket hagy hátra, Sean Ziont és Aurát, valamint egy nagy globális családot, akik csodálták hihetetlen lelkét, tiszteletét, bölcsességét, nyugalmát és természetes vezetői képességét.


TOVÁBBI CIKKEK

Bevezetés Máltába

2024.07.03.

Folytatván európai körutazásunkat, most Máltára, a délre található kis szigetországra esett a sor....

Zamárdi várja az idei B my Lake fesztivált és a Balaton Sound fellépőit!

2024.07.01.

Idén július 3. és 7. között Zamárdiban újra megrendezik a B my Lake fesztivált, melynek színpadán olyan világhírű előadók lépnek fel...

Pascal Junior – Legacy | Vinyl

2024.06.30.

Pascal Junior legújabb albuma, a "Legacy" című vinyl, már elérhető, és a zenerajongók körében nagy várakozás övezi.