Jön Black Asteroid debütáló albuma, a Thrust!

2017.06.13

Bryan Black, a Black Asteroid mögött megbúvó techno producer, aki Prince hangmérnökeként is dolgozott a Paisley Park Studios-nál, valamint a MOTOR duó fele, még tavasszal osztotta meg a közönséggel a Howl c. dalához készített klipet, mely track a közelgő albumán is szerepelni fog. Most végre az album megjelenésének pontos dátumát is elárulta: július 14-ig kell várnunk a lemezre, ami majd a Last Gang Records által kerül kiadásra.

A Thrust lesz Black Asteroid első nagylemeze, közreműködőként feltűnnek Zola Jesus, Cold Cave, Michele Lamy, valamint Rick Owens is (aki egyébként Blackkel közösen az album grafikai dizánjáért is felel). Május 26-tól lehet előrendelni a lemezt, ami a Howl c. dalhoz azonnali hozzáférést biztosít. A Last Gang honlapján vagy Black Asteroid honlapján indítható a megrendelés.

A bejelentéssel együtt egy remixet is megosztott Black Asteroid, amit Brian Sanhaji készített a Howl trackjéből, amiből „egy sokkal inkább táncparkettre koncentrált dalt” kaptunk elmondása szerint.

„Imádom Brian mixeit a nyers analóg hangzása miatt. A mixeiben mindent bátran megszólaltat, így egy olyan dalt kapunk végeredményül, amit soha nem képzeltem volna el.  A dallamos alap jól illeszkedik a melodikus hangzáshoz, amihez remekül passzol Brian hideg, kemény elektronikája.” – mondta Black Sanhaji zenéiről.

Bár nem mindenkinek kell bemutatni Black Asteroidot, mindenképpen érdemes tudni róla, hogy még Prince-nek dolgozott, de Black már akkor elkezdett a saját zenéin dolgozni, amik olyan neves kiadóknál jelent meg, mint a Mute vagy a Kompakt. Ezek a lemezek megütötték Martin Gore és a Depeche Mode fülét is. Nem sokkal később Bryan már a Depeche Mode-dal együtt turnézott a MOTOR nevű bandájával ése közben Martin Gore-ral együtt is rögzítettek dalokat Santa Barbarában található otthonában.

2011-ben több évnyi MOTOR-ral való turnézás után Bryan megírta az Engine 1-et, ami egy új fejezetet nyitott számára, és amivel visszatért a gyökereihez, ami a legletisztultabb technot jelentette. Black Asteroid új perspektívát képviselt a technoban egy tradicionális hangstruktúra keretein belül. Az Engine c. első EP-je hamar a CLR Records-nál találta magát, instant slágerré vált, és méltó előfutára volt az industrial technonak.

Rick Owens divattervező remekül látta meg a lehetőséget és Black Asteroid zenéjét felhasználva beindította párizsi showját. A két művész hamar barátságot kötött és hamarosan együtt is dolgoztak. A következő közös munkájuk gyümölcsét Black Asteroid debütáló albumán élvezhetjük majd idén nyáron.

Tracklist 
01. Thrust 
02. Black Moon feat. Cold Cave 
03. Howl feat. Zola Jesus 
04. Space Junk 
05. Tangiers feat. Michele Lamy 
06. Metal Drums 
07. Here Comes Fear feat. Cold Cave 
08. Moon I 
09. Sun Explodes feat. Cold Cave 
10. Chromosphere 

A Thrust c. album 2017. július 14-én jelenik meg a Last Gang Records-nál.


TOVÁBBI CIKKEK

Kilenc bulival támad az Awakenings az ADE ideje alatt

2022.08.09.

Kilenc bulival támad az Awakenings az ADE ideje alatt, október 19-23-ig.

Ezekre a fellépőkre pöröghetsz a Colosseumban szerdától 6 napon át

2022.08.04.

A Sziget néhány éve húzta fel először a római Colosseum mására a 4/4 rajongók kedvenc színpadát!

Íme a 2022-es Sziget részletes programja!

2022.07.20.

Megérkezett a 2022-es Sziget Festival időrendi bontása!