Már 36 halálos áldozata van egy technopartyn keletkezett tűznek

2016.12.05

Az áldozatok száma még mindig nem hivatalos abban a balesetben, amely péntek este történt az amerikai városban a 100% Silk nevű rendezvényen.

A buli Golden Donna nyugati parti turnéjának volt az egyik állomása a The Ghost Ship nevű helyen. A katasztrófavédelem emberei eddig 36 holttestet találtak meg, de a pontos számuk még mindig nem lett megerősítve, mivel még zajlik a törmelékek takarítása és ezzel egy időben a további lehetséges áldozatok keresése. A tűzoltók sokáig nem is tudták megkezdeni a keresést, mert maga a tűz oltása is szombat délben fejeződött be, és – többek között emiatt is – a kétszintes épület életveszélyessé rongálódott a tűzben. Alameda megye sheriffje szerint az áldozatok száma akár a 40et is elérheti.

Az emberek a rendezvény Facebook eseményén keresztül próbálnak kapcsolatba lépni azokkal, akiket még eddig nem találtak meg. A rögzített posztban osztják meg a legfrissebb eseményeket a résztvevők.

Az épületet egyébként művészek használták stúdióként és munkatérként. A SFGate szerint tele volt zsúfolva mindenféle tárggyal és eszközzel, és rendszeresen bejelentés érkezett az épület körül lévő sok szemét valamint maga az épület engedélye miatt is. Legutóbb november közepén jártak ott ellenőrök, de nem jutottak be.

A tűz okáról még mindig nincs hír.

A 100% Silk szombaton megjelent közleményében a kiadó alapítói, Amanda és Britt Brown azt írták, részvétüket fejezik ki az elhunytak szeretteinek és imádkoznak minden áldozatért.

KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Sun & Soda w/ Adriatique (4hrs set) @ Akvárium Klub, 2021.09.04.

2021.07.20.

A Sun & Soda (powered by Heineken) bemutatja: ADRIATIQUE (4hrs set) & Secret Factory // Denes Toth

Sun & Soda w/ Sasha @ Akvárium Klub, 2021.08.14.

2021.07.20.

A Sun & Soda Official (powered by Heineken) bemutatja: SASHA

Amelie Lens, Farrago @ Cinema Hall, 2021.08.19.

2021.07.20.

AMELIE LENS back in Budapest - 2021. Aug. 19. - Cinema Hall