Már két argentin város mondott nemet az elektronikus zenei rendezvényekre

2017.01.17

Mar Del Plata a „közegészségügyet” érzi veszélyeztetve, ha további rendezvényeknek ad otthont. Argentína legnagyobb tengerparti üdülőhelye Mar Del Plata, ami most a főváros Buenos Aires után a második város az országban, amely kitiltotta az elektronikus zenei rendezvényeket a településről.

Az El Marplatense írt arról, hogy a város polgármestere, Carlos Arroyo bejelentette a tiltást, így próbálva meg visszaszorítani a droghasználatot a „közegészségügy” védelme érdekében. Hogy sikeres is legyen a tiltás, ahhoz bevonták a WhatsAppot is, ahol forródróton jelenthetik le a szomszédok, ha arról értesülnek, hogy közelükben ilyen rendezvény van előkészületben.

Olyan nemzetközi sztárok fellépései maradtak így függőben, mint Nina Kraviz, Solomun vagy Lee Foss. A tiltás nagy felzúdulást keltett a városi tanács több tagjánál is, akik „értelmesebb” megoldást szorgalmaznak.

Marcos Gutiérrez tanácsos azt nyilatkozta: „Ahelyett, hogy a tiltás miatt aggódnánk, aktívabb állami részvételt kellene sürgetni. Meg kell akadályoznunk az olyan tevékenységeket, amelyek negatív hatással vannak a társadalomra.”

Buenos Aires tavaly áprilisban szüntette be az elektronikus zenei fesztiválok engedélyeztetését, miután a Time Warpon kábítószerhez köthető haláleset történt. Novemberben a tiltás miatt majdnem elmaradt a Kraftwerk koncertje is a fővárosban.

Arroyo kedden jelentette be a Mar Del Plata-t érintő tilalmat, egy héttel azt követően, hogy Rosario közelében egy 20 éves lány vesztette életét a szilveszteri buliban, halálát feltehetően kábítószer okozta.

KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Sun & Soda w/ Adriatique (4hrs set) @ Akvárium Klub, 2021.09.04.

2021.07.20.

A Sun & Soda (powered by Heineken) bemutatja: ADRIATIQUE (4hrs set) & Secret Factory // Denes Toth

Sun & Soda w/ Sasha @ Akvárium Klub, 2021.08.14.

2021.07.20.

A Sun & Soda Official (powered by Heineken) bemutatja: SASHA

Amelie Lens, Farrago @ Cinema Hall, 2021.08.19.

2021.07.20.

AMELIE LENS back in Budapest - 2021. Aug. 19. - Cinema Hall