Marco Carola és a magyar support!

2018.04.20

A „Don”, a „Big Boss” (ahogy emlegetni szokták) 6 év után végre Magyarországra jön! A B.My.Lake 0. napján Augusztus 22-én szerdán üdvözölhetjük őt újra kishazánkban, aki legutóbbi itthoni látogatása óta valóban a „giga-mega-szuper-sztárság” kategóriájába került! A masszív olasz „ultráknak” és a körülötte kialakult nemzetközi rajongótábornak köszönhetően egy kisebbfajta univerzum nőtt emberünk és a Music On köré. Ennek a bizonyos „Carolás-birodalomnak” szerencsére vannak hazai kapcsolódási pontjai is… Ezeket igyekeztünk összegyűjteni.

Emlékek
Kezdjük azokkal a régi emlékekkel, melyekről álmodozva nosztalgiázunk annyi év távlatából is… Kecelen 5x is járt a „NagyFőnök”, de volt lemezbemutatója a Cinema Hallban (Play It Loud) is és anno a Hypereken is találkozhattunk a nevével.

Persze az ős idők „technos carolája” is megér egy misét, hiszen pl az első keceli fellépésén 2002-ben még az Easter Exposure techno sátrában találkozhattunk vele, ám a ma világhírű „Carola-sound” már a keceli klub és medencés bulikhoz volt köthető. (2009,2010,2011,2012) Ehhez képest is eltelt 6 év - és most tér vissza hozzánk a Don immár a Music On zászlaja alatt a B.My.Laken!

Miért kellett várni 6 évet?
Nyilván midnenkiben felmerült ez a kérdés, és persze ezt elsősorban tőle kéne megkérdezni, de ahogy a hazai promoterek körében kérdezősködtünk, könnyű kilogikázni a lehetséges okokat. Bozóki Jani így fogalmaz: „A kezdetek valahol éppen 2012-re tehetők, amikor elindult a MUSIC ON rezidenciája péntekenként Ibizán az Amnesiában. Ez olyan sikert hozott neki és a brandnek, hogy túlzás nélkül állíthatjuk a világ vezető klubestjévé nőtte ki magát! Ráadásul az Ibizai szezon után jött neki az USA-beli rezidencia, Miami-ban és New Yorkban majd LA-ben is és kb arra állt be, hogy a nyarat Ibizán tölti, utána ősszel-télen pedig átrepül az USA-ba. Így tulajdonképpen ez a „turné rendszer” alakult ki, hogy Európában (nyilván néhány kultikus helyet beiktat, meg a nagy fesztiválokat), de alig vállal klubshow-kat, ráadásul azt is brutális áron a korábbiakhoz képest! Ezt menet közben vettük észre, mert majd minden évben tettünk ajánlatot, de udvariasan az jött, hogy az adott évre már full booked emberünk. Kintről hallottuk, hogy emelkedik kb 5-6x-osára az ára… De a lényeg hogy augusztusban végre itt lesz a B.My.Lake fesztiválon – és ez hatalmas öröm mindenkinek!:)”

Szerencsére a „főnök” azért valamilyen módon kötődött továbbra is Magyarországhoz, ez pedig a ZENE, hiszen számos hazai producer rengeteg trackjét tolta és tolja most is folyamatosan!

De lássuk kik azokk a Magyar előadók, akiket előszeretettel játszik Marco Carola.

Nem kis dolog, ha valaki bekerül 1-1 tracklistbe ám azt tudni illik, hogy a „Don” nem sűrűn rögzíti a szettjeit és osztja meg azt az internetes közönséggel, így a trackek lenyomozására külön kis iparág alakult ki különböző facebook csoportok formájában vagy akár a YouTube-on. A bulikon rögzített videók segítségével mi is büszkén mutatunk be hazai előadókat, akik magukénak tudhatják ezeket a különleges pillanatokat.

Íme mindenkitől 1-1 emlékezetes videó:

SNILLOC / CROSS NINE TROLL
https://youtu.be/AhmKUxRt23g

COLLECTIVE MACHINE
https://youtu.be/XP5QAwWxH3A

REELOW
https://youtu.be/IEiuoIk5FAw

EMERY WARMAN
https://youtu.be/o0PFG7SEMGo

JAMES COLE
https://youtu.be/6m4JulmqUwA

CHIQITO
https://youtu.be/exjBBJyo1zw

AMBOS
https://youtu.be/2K76wv8fgRs

Végül íme néhány link, a Carolára „szakosodott” oldalakról csatornákról:
YOUTUBE CHANNEL 1.
It's all about the Music
60 472 feliratkozó
https://www.youtube.com/user/MilanPavlovic91/videos

YOUTUBE CHANNEL 1.
Music On Channel
36 000 feliratkozó
https://www.youtube.com/channel/UCj1xVEV4zKWr2dslkAgQAFA/videos

FACEBOOK:
https://www.facebook.com/MarcoCarolaOfficial/
https://www.facebook.com/musiconofficial/
https://www.facebook.com/marcocarolasound/
https://www.facebook.com/aboutmusicradio

Hazai vonatkozású labelek:
https://www.facebook.com/noexcuserecords/
https://www.facebook.com/alliwantmusic/

Végül pedig augusztus 22-én, szerdán minden Carola rajongónak kötelező a meeting a B.My.Lake fesztiválon!
Bővebb info: https://www.facebook.com/BmyLakeOfficial/


TOVÁBBI CIKKEK

Bedouin, Nina Kraviz és Steffi is érkezik erősítésként a DAAD Gatheringre!

2023.01.27.

Hiánypótló fesztivált indított utjára az OZORA fesztivál legénysége Dádpusztán 2021-ben, ez a DAAD Gathering!

Jeff Mills az 1927-es 'Metropolis' c. klasszikus filmhez újabb albumot komponált

2023.01.25.

A "Metropolis Metropolis" a detroiti techno úttörőjének második filmzenéje az ikonikus Fritz Lang filmhez.

Hétvégén újra nyit az Arzenál!

2023.01.19.

Április 9 óta várjuk ezt a napot!