Megjelent a Muzikfabrik 'Restart' nagylemez

2016.10.05

Új fejezet kezdődik a Muzikfabrik életében, hiszen az eddigi 10 év számtalan kislemez­ és remixmegjelenését megkoronázandó, Restart címmel, egy 13 számos nagylemezzel rukkol elő a név mögött tevékenykedő, DJ­ként is jól ismert Sövegjártó Laca.

A nagylemez igazi sztárcsapatot vonultat fel, hiszen a lehető legszélesebb spektrumon olyan közreműködőknek jutott hely, mint a 90­es évek rave korszakának egyik legnagyobb nemzetközi csillaga, a későbbi Stereo MC’s vokalista Rachel Wallace , vagy az ország egyik legjobban elismert jazz zongoristája Varga Gábor . De közreműködik az itthon már jól ismert Big John Whitfield (Random Trip, Karányi), a Draft énekesnőjeként befutott Földváry Dóri , a honi underground rap szintér egyik jól ismert alakja GeriSkillz , Miki Ozuka Szlovákiából, akivel már a múltban volt egy közös munkal. Továbbá a DAL című műsorban a Muzikfabrik zenekari formációt háttérénekesnőként segítő Vida Veres Imola is újra feltűnik.

A soproni illetőségű Muzikfabrik produkció a 2014­es DAL című versenyben szerzett országos ismertséget, amikor is a This is My Life című dalának akusztikus verziójával közönségdíjas lett. A Restart címmel megjelenő első Muzikfabrik album az azóta egyszemélyes projektként működő producer elmúlt életszakaszát mutatja be: a DAL utáni hirtelen ismertségtől kezdve, az azzal járó személyes konfliktusokon, tagcseréken át a felismerésekig és az újrakezdésig. A Muzikfabrik debütáló nagylemezén immár kompromisszumok nélkül, saját világának teret adva hozta létre azt a zenei anyagot, amit mindig is szeretett volna.

A stílusosan eklektikus lemezen a jazztől, a downtempón át a súlyosabb filteres elektrós vonalon át sokminden megtalálható, de a védjegy marad, a lehető legtöbb analóg hangzás vegyítése a digitális korszakban megszokott virtuális szintikkel. Sőt, hogy egy kicsit tovább lépjünk, és felskicceljünk egy grandiózusabb tervet, majdnem mindegyik szám tartalmaz szimfonikus részleteket is...

“Amikor két éve elkezdtem a lemezen dolgozni, célom volt, hogy kitörjek egy olyan skatulyából, amit a DJ múlt, és a TV­s szereplés akasztott a brand­re. Szerettem volna egy olyan anyagot lerakni az asztalra, amivel egy szélesebb közönséget is el lehet esetleg érni, és mégis megmutatja, hogy sokkal árnyaltabb zenei ízlés van a produkció mögött, hisz jómagam is rengeteg stílusban alkottam már az elmúlt 15 évben, a rap­től a klasszikus zenén át a technóig. Szerencsére olyan csapatot sikerült a stúdióban is magam mellé gyújteni, akikkel teljes mértékben közösek voltak az elképzelések, így bár két év soknak tűnik, meglepően gyorsan ment a munka. Az idő nagy részét a hazai vokalisták felkutatása, illetve annak a kudarca vittel el, nem véletlen, hogy csak Dóri és Imola szerepel Magyar énekesként a lemezen. Az albumot a már meglévő zenekari formáció sikerein felbuzdulva próbáltuk úgy meghangszerelni, hogy élőben is előadható legyen, sőt kifejezetten szeretnénk egy komolyabb klubturnét mögérakni!”

A lemezt október harmadikától két héten át kizárólag a Traxsource­ön lehet megvásárolni valamint CD­n, október 17­től pedig az összes ismert digitális áruházban, és streaming szolgáltatónál elérhető lesz, többek közt az iTunes­on, a Spotify­on, és a Deezer­en.

A Restart saját kiadásban a Muzicasa Recordings­on jelenik meg.

Tracklist:
01 Synthro ft. Varga Jazz
02 Bordeaux
03 Change My Mind ft. Big John Whitfield & Imola
04 Blinking In Berlin
05 Lazzy
06 Over With You ft. Geriskillz
07 Venus ft. Maros Zsófi & Varga Jazz
08 It Should Be On Vinyl
09 Pong
10 You ft. Rachel Wallace
11 Broken ft. Miki Ozuka
12 Why ft. Földváry Dóri
13 Slepp

Linkek:
A teljes hanganyag Soundcloudon / Facebook 

KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Contra Mundum presents Subb-An & Andy Catana @ Corvin Club, 2018.02.17.

2018.01.23.

Contra Mundum presents Subb-An & Andy Catana

Corvin presents Philipp Straub @ Corvin Club, 2018.02.10.

2018.01.23.

Corvin presents Philipp Straub - 2018. February 10.

Technokunst w/ I Hate Models @ A38, 2018.02.23.

2018.01.23.

Technokunst X Lärm pres. I Hate Models (Arts, Monnom Black - FR)