Megvan a Burning Man 2018-as tematikája

2017.10.25

Bár a Burning Man nemrég ért csak véget, a szervezők már a 2018-as esztendőre fókuszálnak. Ennek eredményeképpen bejelentették, hogy mi a következő évi tematika: Én, a Robot.

Isaac Asimov  1950-ben megjelent Én, a robot c. novelláskötetét veszik alapul a szervezők, és a tematika az emberi életben megjelenő mesterséges intelligencia különböző szintjeire összpontosít. „Úgy tűnik, minden a Human-Machine Interface-en múlik” – olvasható a Burning Man blog posztjában. (A HMI magyarul kb. ember-gép felületként értelmezhető.) „Ki lesz a mester és ki lesz a szolga egy olyan világban, amelyet egyre növekvő arányban irányítanak egyre okosabb gépek?”

A Burning Man tematikája számos művésznek mutat irányt, akik megalkotják majd az óriás méretű szobrokat és díszleteket, installációkat, de az esemény a szokásos módon az olyan alkotásokat is elfogadja, amelyek nem kapcsolódnak szorosan a témához.

Ideje már, hogy tisztelettel adózzunk a robotok és a technológia fejlődése felé a Burning Man birodalmában.

KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Robert Hood készíti az új DJ-Kicks mixet

2018.11.14.

A K7 bejelentette a sorozat legújabb darabját, ami november 16-án fog megjelenni CD-n, bakeliten valamint digitális formában.

Egy hónap múlva BÓNUSZ Electronic Music Festival!

2018.11.08.

December 8-án szombaton kerül megrendezésre a DEADCODE PRODUCTION szervezésében Közép-Európa legnagyobb egynapos indoor fesztiválja.

„Hallgass Hazait” új színfolt a budapesti klubtérképen?

2018.11.07.

November 10-én a nemrégiben újragondolt és nyitott Lock Klub Budapest eseményei közt bukkantunk rá egy nagyon ígéretes és dicséretes kezdeményezésre!