Megvan a Burning Man 2018-as tematikája

2017.10.25

Bár a Burning Man nemrég ért csak véget, a szervezők már a 2018-as esztendőre fókuszálnak. Ennek eredményeképpen bejelentették, hogy mi a következő évi tematika: Én, a Robot.

Isaac Asimov  1950-ben megjelent Én, a robot c. novelláskötetét veszik alapul a szervezők, és a tematika az emberi életben megjelenő mesterséges intelligencia különböző szintjeire összpontosít. „Úgy tűnik, minden a Human-Machine Interface-en múlik” – olvasható a Burning Man blog posztjában. (A HMI magyarul kb. ember-gép felületként értelmezhető.) „Ki lesz a mester és ki lesz a szolga egy olyan világban, amelyet egyre növekvő arányban irányítanak egyre okosabb gépek?”

A Burning Man tematikája számos művésznek mutat irányt, akik megalkotják majd az óriás méretű szobrokat és díszleteket, installációkat, de az esemény a szokásos módon az olyan alkotásokat is elfogadja, amelyek nem kapcsolódnak szorosan a témához.

Ideje már, hogy tisztelettel adózzunk a robotok és a technológia fejlődése felé a Burning Man birodalmában.

KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Megjelent Dubfire 'Above Ground Level' című dokumentumfilmje

2017.11.22.

Végigkövethetjük benne az iráni művész életét onnantól, hogy hét éves korában elhagyta szülőhazáját.

Éljük át újra a nyarat, itt a Balaton Sound Aftermovie!

2017.11.21.

Európa legjobb vízparti bulijának legklasszabb pillanatai sejlenek fel a Balaton Sound most napvilágot látott aftermovie-jában.

Joseph Capriati több, mint egy napon át játszott egyhuzamban!

2017.11.21.

Több, mint 25 órán keresztük pakolta a legnagyobb zenéket!