Megvan a Burning Man 2018-as tematikája

2017.10.25

Bár a Burning Man nemrég ért csak véget, a szervezők már a 2018-as esztendőre fókuszálnak. Ennek eredményeképpen bejelentették, hogy mi a következő évi tematika: Én, a Robot.

Isaac Asimov  1950-ben megjelent Én, a robot c. novelláskötetét veszik alapul a szervezők, és a tematika az emberi életben megjelenő mesterséges intelligencia különböző szintjeire összpontosít. „Úgy tűnik, minden a Human-Machine Interface-en múlik” – olvasható a Burning Man blog posztjában. (A HMI magyarul kb. ember-gép felületként értelmezhető.) „Ki lesz a mester és ki lesz a szolga egy olyan világban, amelyet egyre növekvő arányban irányítanak egyre okosabb gépek?”

A Burning Man tematikája számos művésznek mutat irányt, akik megalkotják majd az óriás méretű szobrokat és díszleteket, installációkat, de az esemény a szokásos módon az olyan alkotásokat is elfogadja, amelyek nem kapcsolódnak szorosan a témához.

Ideje már, hogy tisztelettel adózzunk a robotok és a technológia fejlődése felé a Burning Man birodalmában.

KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Sasha keze munkájának köszönhetjük a fabric 99-et!

2018.05.18.

A régóta futó, nagy népszerűségnek örvendő mixsorozat a hírek szerint „jelenlegi formájában” a végéhez ér a 100-ik epizóddal.

Íme a Balaton Sound legjobb programjai egyben!

2018.05.15.

Tegnap véglegesítették a Balaton Sound programját és egyben megérkezett az időrendi bontás.

Több embert tartóztattak le Grúziában egy rendőrségi razzia során

2018.05.12.

Nyolc embert tartóztattak le Grúziában egy rendőrségi razzia során