Meridian & Vidoven, nemzetközi trance vizeken

2014.03.14

Magyar és svéd kooperáció eredményeként született meg az idei év első és egyben egyik legmeghatározóbb magyar vonatkozású trance export terméke, a Trying.

Február 10-én látott napvilágot a Trying címet viselő egyszámos kislemez két magyar producer - Meridian és Vidoven -, valamint egy svéd énekesnő Lina Sanden közreműködésének köszönhetően. A stílus meghatározó kiadóinak nemzetiségét ismerve meglepő, hogy nem holland, hanem egy angol székhelyű kiadó, az Infrasonic Music vette gondozásába a kiadványt. A labelnél már számos zenéje jelent meg Meridiannak olyan előadók mellett, mint Solis & Sean Truby, John O’Callaghan, Mike Shiver vagy az ugyancsak magyar Sunny Lax. A zene mind hangulatában, mind hangszerelésében a trance progresszívebb irányvonalát képviseli. Továbbá Lina Sanden vokálja, valamint annak kiegyensúlyozott és érett témája is ezt a hangulatot támogatja, borzolja a végletekig. A track megjelenése után nem egészen egy hét alatt a Beatport Trance top 100-as eladási listáján a 16. helyig kúszott fel. A top20-ban felgyülemlő nemzetközi sztárproducereket és sztárkiadókat figyelembe véve ez nagyon szép eredmény. Emellett olyan DJ-k játszották már a zenét világszerte, mint Markus Schulz, Giuseppe Ottaviani, Gareth Emery, Judge Jules vagy a magyar partiarcok nagy kedvence Max Graham. “Nagyon reménykedtünk, hogy a top100-ba bekerülünk és valahol legbelül kicsit számítottunk is erre sikerre, de amikor azt láttuk, hogy napról napra 10-20 helyeket ugrál felfelé a zene a listán, akkor ledöbbentünk.” – nyilatkozta Meridian a sikerről. Valamint a következőket fűzte hozzá: “Siker ide vagy oda, nem lazsálunk és már készítjük a következő trackeket és remixeket a kiadóknak, mivel számos felkérésnek kell eleget tennünk az elkövetkező hónapokban.Linkek: ITT tudjátok megvásárolni a zenét - http://btprt.dj/1jfcXiq Meridian facebook Meridian soundcloud Vidoven facebook Lina Sanden facebook Infrasonic Recordings web

TOVÁBBI CIKKEK

Elhunyt DJ Palotai!

2023.11.19.

Tragikus hirtelenséggel, 62 éves korában éves korában meghalt Palotai Zsolt, avagy DJ Palotai

Egy héttel csúszik a nyárba a Sound, indulnak a 2024-es bérletek

2023.11.03.

Elsősorban a diákoknak jó hír, hogy 2024-ben egy héttel később, az érettségi és vizsgaidőszak után, a nyári szezon elején lesz a Heineken Balaton Sound.

Pénteken erős kezdéssel robban a Youtopia őszi szezonja!

2023.11.03.

A Youtopia csapata immáron a harmadik őszi klubszezonját indítja a budapesti éjszakában.