Négy év börtönre ítéltek egy spanyol promotert

2016.09.30

Miguel Angel Flores mellett másik hét ember is ott volt a vádlottak padján, ahol a 2012-es tragédiáéba torkolló Steve Aoki show körülményeit vizsgálták, amelyben öt ember vesztette életét.

A spanyol El Mundo számolt be a hírről, melyben Florest és hét társát vádolták súlyos gondatlanság, emberölés és 29 ember súlyos megsebesítésének bűntetteiben. Flores volt a főszervezője a halloweeni bulinak, amely a Thriller Music Park nevet viselte, így ő kapta a legnagyobb büntetést, négy év börtönt. A másik hét vádlottat – akik között volt orvos, biztonsági személyzet és Madrid korábbi rendőrfőnöke is – felmentették a vádak alól. Flores fellebbez az ítélet ellen, így az még nem jogerős.

A madridi bíróság ítélete szerint a Madrid Arenéba, ahol az esemény zajlott, szándékosan majdnem 6 ezerrel több jegyet adtak el. A biztonsági előírásokat nem vették figyelembe és maga a helyszín sem felelt meg ekkora tömeg befogadására, sőt számos vészkijárat például le is volt zárva. Az öt lány – Katia Esteban, Cristina Arce, Rocío Oña, Belén Langdom és María Teresa Alonso – halálát az összepréselődő tömeg okozta, amelyben a Spin akkori beszámolója szerint akkor tört ki a pánik, amikor az egyik tüzijáték-fáklya felgyulladásától megijedtek. Három órába telt, amíg sikerült kiüríteni a helyszínt.

Az ítélet része volt az is, hogy Florest eltiltották mindenfajta esemény vagy rendezvény szervezésétől. Az El Mundo azonban azt is tudni véli, hogy Flores már azt tervezi, hogy október 14-én újranyitja madridi klubját, a Macumba-t. A klub, amely a cikk szerint Flores „éjszakai birodalmának ékköve”, a Madrid Arenaban bekövetkezett tragédia után zárt be. Flores emellett még az FSM Group irányításáért is felel, ez a cég volt madridi Klubbers Day szervezője, ahol Ben Klock, Sven Väth, Carl Craig és Cassy is felléptek.

 


TOVÁBBI CIKKEK

Kilenc bulival támad az Awakenings az ADE ideje alatt

2022.08.09.

Kilenc bulival támad az Awakenings az ADE ideje alatt, október 19-23-ig.

Ezekre a fellépőkre pöröghetsz a Colosseumban szerdától 6 napon át

2022.08.04.

A Sziget néhány éve húzta fel először a római Colosseum mására a 4/4 rajongók kedvenc színpadát!

Íme a 2022-es Sziget részletes programja!

2022.07.20.

Megérkezett a 2022-es Sziget Festival időrendi bontása!