Figyelmeztetést adtak ki arra, hogy nem jó ötlet felszívni a kakaót orrba!

2017.12.15

Az Egyesült Államok Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala (FDA) adott ki hivatalos figyelmeztetést arról, ami első hallásra sem tűnik túl jó ötletnek.

A csokoládé alapú felszívható por – amit direkt arra fejlesztettek ki, hogy fel lehessen az orron keresztül szívni – energiát ad, eufórikus érzést okoz, és egyfajta alternatívaként kínálják az utcán illegálisan kapható szerek helyett. Olyan hatóanyagokat tartalmaz, ami az energiaitalokban is megtalálható, nevezetesen taurint vagy guaranát.

A Coco Loko-t nem tesztelték intranazális fogyasztásra, emellett akadozó légzést, vérnyomászavart és heves szívdobogást is okoz.

Az FDA részéről Scott Gottlieb nyilatkozta: „Ebben az időben, amikor a drogfüggőség az amerikai társadalmat veszélyezteti, minden szükséges lépést meg kell tennünk azok ellen, akik tovább ösztönzik az illegális droghasználatot. Továbbra is minden erőnkkel azon leszünk, hogy fellépjünk azokkal a piaci szereplőkkel szemben, akik nem engedélyezett termékeket vagy be nem vizsgált hatóanyagokat tartalmazó termékeket forgalmaznak.”

A kakaótermék mögött álló Legal Lean brand olyan terméket is forgalmaz, amely a kodeint és prometazint tartalmazó köptetőt váltja ki legális formában. Ez az ún. lean, aminek az összetevői között megtalálhatjuk a doxylamine-t és egy meg nem nevezett nyugtatót is.

A Legal Lean és a Coco Loko weboldala jelenleg nem elérhető az FDA felhívása óta.

KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Elnézést kért Solomun, amiért iszlám imára hívó zenét játszott a szettjében

2018.07.12.

A Diynamic főnöke az olaszországi Kappa Futur Festival keretén belül zenélt múlt szombaton

Átlépte a tízmilliós határt a Discogs adatbázisa

2018.07.12.

Naponta 4-5 ezer új megjelenés kerül fel az oldalra a szerkesztők elmondása szerint.

Sven Väth és Ibiza, avagy hogyan változtatta meg egy érme egy 16 éves srác életét és karrierjét

2018.07.05.

Sven Väth, aki fanatikusa a zenének, esztéta és látnok is egyben.