Figyelmeztetést adtak ki arra, hogy nem jó ötlet felszívni a kakaót orrba!

2017.12.15

Az Egyesült Államok Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala (FDA) adott ki hivatalos figyelmeztetést arról, ami első hallásra sem tűnik túl jó ötletnek.

A csokoládé alapú felszívható por – amit direkt arra fejlesztettek ki, hogy fel lehessen az orron keresztül szívni – energiát ad, eufórikus érzést okoz, és egyfajta alternatívaként kínálják az utcán illegálisan kapható szerek helyett. Olyan hatóanyagokat tartalmaz, ami az energiaitalokban is megtalálható, nevezetesen taurint vagy guaranát.

A Coco Loko-t nem tesztelték intranazális fogyasztásra, emellett akadozó légzést, vérnyomászavart és heves szívdobogást is okoz.

Az FDA részéről Scott Gottlieb nyilatkozta: „Ebben az időben, amikor a drogfüggőség az amerikai társadalmat veszélyezteti, minden szükséges lépést meg kell tennünk azok ellen, akik tovább ösztönzik az illegális droghasználatot. Továbbra is minden erőnkkel azon leszünk, hogy fellépjünk azokkal a piaci szereplőkkel szemben, akik nem engedélyezett termékeket vagy be nem vizsgált hatóanyagokat tartalmazó termékeket forgalmaznak.”

A kakaótermék mögött álló Legal Lean brand olyan terméket is forgalmaz, amely a kodeint és prometazint tartalmazó köptetőt váltja ki legális formában. Ez az ún. lean, aminek az összetevői között megtalálhatjuk a doxylamine-t és egy meg nem nevezett nyugtatót is.

A Legal Lean és a Coco Loko weboldala jelenleg nem elérhető az FDA felhívása óta.

KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Érkezik az Adriatique páros első nagylemeze

2018.10.16.

A népszerű svájci duó a Tale Of Us kiadójánál, az Afterlife-nál jelenteti meg debütáló albumát.

Kábítószer birtoklásért őrizetbe vették David Moralest

2018.10.08.

A Grammy-díjas producer/DJ a fukuokai reptéren akadt fenn egy ellenőrzésen

Pre-NYE w/ Kollektiv Turmstrasse @ Akvárium (NagyHall), 2018.12.30.

2018.10.03.

Pre-NYE w/ Kollektiv Turmstrasse