Figyelmeztetést adtak ki arra, hogy nem jó ötlet felszívni a kakaót orrba!

2017.12.15

Az Egyesült Államok Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala (FDA) adott ki hivatalos figyelmeztetést arról, ami első hallásra sem tűnik túl jó ötletnek.

A csokoládé alapú felszívható por – amit direkt arra fejlesztettek ki, hogy fel lehessen az orron keresztül szívni – energiát ad, eufórikus érzést okoz, és egyfajta alternatívaként kínálják az utcán illegálisan kapható szerek helyett. Olyan hatóanyagokat tartalmaz, ami az energiaitalokban is megtalálható, nevezetesen taurint vagy guaranát.

A Coco Loko-t nem tesztelték intranazális fogyasztásra, emellett akadozó légzést, vérnyomászavart és heves szívdobogást is okoz.

Az FDA részéről Scott Gottlieb nyilatkozta: „Ebben az időben, amikor a drogfüggőség az amerikai társadalmat veszélyezteti, minden szükséges lépést meg kell tennünk azok ellen, akik tovább ösztönzik az illegális droghasználatot. Továbbra is minden erőnkkel azon leszünk, hogy fellépjünk azokkal a piaci szereplőkkel szemben, akik nem engedélyezett termékeket vagy be nem vizsgált hatóanyagokat tartalmazó termékeket forgalmaznak.”

A kakaótermék mögött álló Legal Lean brand olyan terméket is forgalmaz, amely a kodeint és prometazint tartalmazó köptetőt váltja ki legális formában. Ez az ún. lean, aminek az összetevői között megtalálhatjuk a doxylamine-t és egy meg nem nevezett nyugtatót is.

A Legal Lean és a Coco Loko weboldala jelenleg nem elérhető az FDA felhívása óta.

KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Contra Mundum presents Subb-An & Andy Catana @ Corvin Club, 2018.02.17.

2018.01.23.

Contra Mundum presents Subb-An & Andy Catana

Corvin presents Philipp Straub @ Corvin Club, 2018.02.10.

2018.01.23.

Corvin presents Philipp Straub - 2018. February 10.

Technokunst w/ I Hate Models @ A38, 2018.02.23.

2018.01.23.

Technokunst X Lärm pres. I Hate Models (Arts, Monnom Black - FR)