Nina Kraviz: „Próbálok rengeteg régi zenét játszani, hogy ezzel tanítsam az embereket”

2015.11.18

Kraviz az Oxford University-n tartott egy igen érdekes vendégelőadást, amelyen az mondta, hisz a fiatalabb generációban mind a zenei rajongók, mind a producereket tekintve.

A трип (Trip) kiadó főnökasszonya több mint egy óráig beszélt, több témát is érintve, mint például az életében és a karrierje során megtett útjáról, válaszolt Levon Vincent techno-val kapcsolatos kijelentésére és a szélesebb körű kritikákra, amelyek a műfajt érintik, miszerint túlságosan homogénné kezd válni. Bár a közönség eléggé fel volt bolydulva, az orosz dj igyekezett higgadtan válaszolni, kiemelve, hogy pozitívan kell megközelíteni a témát.

Nina azt mondta: „Aggódom amiatt, hogy a fiatal generációnak nagy hiányosságai vannak. Nem tudnak sokat attól, hogy mik történtek korábban. Néha egy egész műfaj van átalakulóban, mint például a deep house, amely lassan teljesen átformálódik egy teljesen új dologgá.” Majd rátért arra, hogy személyes célja, hogy felvilágosítsa a tánctéren lévőket: „Mindig is felelősnek éreztem magam a közönség iránt. Próbálok rengeteg régi zenét játszani, hogy megépítsem azt a hiányzó hidat és tanítsam az új arcokat. Nem érdekel már a sznob, idősebb korosztály, amely már kialakította magának a saját véleményét. Elég ideig éltek már, hogy saját magukkal tudjanak törődni. Én tényleg, igazán törődöm a fiatalsággal és hiszek bennük.”

Kravizet arról is kérdezték, mik a tapasztalatai egy férfiak uralta iparágban, amelyre először csak annyit mondott, hogy „megvannak a maga előnyei és a maga bosszantó dolgai is”.
Majd kifejtette: „Örülök, hogy férfiak vesznek körül és ez ellen nem is tehetek semmit. Ami velem történik, az csupán ennek a fajta üzletágnak a szerves része: szenzációhajhászás és mitológiateremtés, amelyeknek általában vajmi kevés köze van az igazsághoz. A probléma a szélesebb közösséggel van, ahogyan azok működnek, vagy éppen nem működnek együtt. Az internet korában élünk, ahol azt hiszem túlzott az emberek önbecsülése. Mindenki azt hiszi, hogy az egész világ kíváncsi a véleményére, még olyan témakörben is, amiben minimális tudása sincs. Ez rendszerszintű probléma. Vannak szabályok, és természetesen harcolhatsz is ezek ellen az emberek ellen, de csak békés eszközökkel. Arra összpontosítok, amiben hiszek, és próbálom minden figyelmemet erre összpontosítani, ez az én válaszom erre a kellemetlen helyzetre.”

A teljes előadás itt tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=2QNmop57vjw
Érdemes végignézni már csak azért is, mert Kraviz mesél arról is, hogyan szeretett bele a dance zenébe, vagy arról, hogyan kapaszkodott egyre feljebb a ranglétrán és építette ki saját karrierjét (amihez megjegyeznénk, hogy nincs menedzsere és a közösségi médiában is saját maga kezeli a profilját).Forrás: Mixmag


TOVÁBBI CIKKEK

Billie Eilish, Sven Väth és Moderat is a 2023-as Szigeten

2022.12.01.

Aktuális sztárok, nagy közönségkedvencek és feltörekvő, izgalmas előadók, a műfaji sokszínűség jegyében.

Refactore x BASSIANI pres. Schacke, NDRX b2b Kancheli @ Arzenál, 2022.12.23.

2022.11.30.

REFACTORE X BASSIANI pres. Schacke, NDRX b2b KANCHELI