Noisia - Biográfia

2013.05.25

Kik ő?

Nik Roos, Martijn Sonderen és Thijs de Vlieger ultramodern, zajos és egyedülálló elektronikus zenei projektje, amely korunk legfrissebb e-zenei trendjeit követi. Számaik számítógépes játékokban, hollywoodi kasszasikerekben és a legnagyobb tömegeket megmozgató fesztiválokon szólalnak meg, rendszeresen dolgoznak együtt, illetve készítenek munkákat a kortárs elektronika nagyágyúinak, és habár háromszor lett övék a Beatport Music Awards-on a legjobb drum'n'bass produkciónak járó elismerés, nemcsak ebben a műfajban nagyok, hanem zenéjük a breakbeat, a house, a dubstep és neurofunk stílusok világára is nyitott.

Legfontosabb pillanat

Nik és Thijs vonalai 1998-ban futottak össze egy groningeni graffitis találkozón, ahol a drum'n'bass és a breakbeat univerzális ütemnyelve azonnal közös alkotói munka felé terelte kapcsolatukat. Nem sokkal később csatlakozott az alkotópároshoz hip-hop szólamaival Martijn van Sonderen is, akivel közösen 2003-ban adták ki az első Noisia anyagot Tomahawke címen. Az évek során a Noisia projekt szinte az összes komolyan jegyzett drum'n'bass kiadónál letette a névjegyét, valamint együtt kavart a műfaj legrangosabb képviselőivel, legyen szó a Pendulum, a Prodigy, a Freestylers vagy Skrillex és Konflict számaiból készített remixekről, a Fabricive mixlegendáriumhoz való 2008-as csatlakozásról, vagy a Teebee-vel, a Black Sun Empire-rel, a Cause 4 Concern-nel, illetve a Bad Company UK-jel közösen kiadott munkákról. Moby Alice-éből készített breakbeat átiratukat a szám eredetijét jegyző New York-i popcsillag a legjobb remixnek nevezte, amit valaha ebből az alapanyagból kikevertek. Számos nagy sikerű EP után 2010-ben jelent meg bemutatkozó albumuk, a Split The Atom, melyet a kortárs mainstream elektronika legnagyobb előadójának, Deadmau5-nak a kiadója nemrégiben újra megjelentetett. Egyik legfrissebb munkájuk a DmC: Devil May Cry videójátékhoz készített soundtrack, de több számban is közreműködtek a Korn legutóbbi nagylemezén, a dubstep-központú The Path Of Totality-n is.

Amit érdemes tudni

Ők voltak a producerei Tasha Baxter Colour Of Me, valamint a Hadouken! második albumának, a For The Masses-nek. Három saját kiadójuk van, a Vison, a Division és az Invisible Recordings.

Legfontosabb számok

Machine Gun, Tommy's Theme, Contact, Could This Be, Split The Atom, Alpha Centauri, Headknot
KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Jay Lumen csatlakozott az ikonikus Pan-Pot duó Second State kiadójához

2020.08.04.

Így a Drumcode mellett immár a techno szcéna másik irányadónak számító kiadója is fémjelzi a nevét.

Augusztus 15. után sem lehet 500 fősnél nagyobb rendezvényeket tartani!

2020.07.30.

2020 nyarának fesztiválszezonja teljes egészében elmarad.

Amelie Lens új EP-je landol augusztusban

2020.07.28.

A Higher címet viselő kislemez, ami az első idei megjelenése lesz, saját kiadójánál, a Lenske-nél érkezik majd augusztus 21-én.