Nyithatnak a szolgáltatások, de csak védettségi igazolvánnyal

2021.04.23

Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádióban beszélt arról, hogy elértük a 3,5 millió beoltott főt, aminek köszönhetően szombattól megnyitnak a teraszok és kitolódik a kijárási korlátozás, este 11 órától lép életbe.

Ismertette azt is, hogy a kormány már kidolgozta az újabb újraindítási lépést, ami szerdán vagy csütörtökön lép életbe, ez pedig az lesz, hogy 4 millió beoltottnál megnyitják a szolgáltatások széles körét azok számára, akiknek van védettségi igazolványuk. 

Ezek a szolgáltatások a következők:
- színházak,
- táncos, zenés helyszínek,
- cirkuszok,
- mozik,
- edzőtermek, fitnesztermek,
- vadasparkok és állatkertek
- kalandparkok, vidámparkok,
- könyvtárak,
- játszóházak,
- sportesemények
- és a szállodák.

„Ez úgy hangzik, mint egy normális élet” – fogalmazott a kormányfő. Ismertette: ezeken felül a szállodák és az éttermek belső része is elérhetővé válik azok számára, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. 

Az egyelőre nem ismert, hogy a klubok mikor és milyen feltételekkel nyithatnak és hány főt fogadhatnak, de az már biztos, hogy csak azok számára lesz elérhető, akik már oltatták magukat és megkapták a védettségi igazolványukat is. Egy ideje ment már a találgatás, hogy az igazolvány milyen dolgokhoz lesz szükséges, mert eddig nem volt világos. Végre kiderült, hogy bármilyen szórakozással vagy kikapcsolódással kapcsolatos szolgáltatásnál szükségünk lesz rá.

szerk.: A táncos, zenés helyszínekről azt az infót kaptuk, hogy abba a klubok is benne vannak, de a cikk publikálása után kaptunk pár üzenetet arról, hogy azok sajnos nem tartoznak ebbe a kategóriába. Így egyelőre most várunk a pontosítással kapcsolatban.


TOVÁBBI CIKKEK

Episode1 ismét Sam Paganini kiadójánál, a JAM-nél hasít!

2022.01.08.

Január 7-én jelent meg Sam Paganini JAM kiadójánál egy 3 trackes EP, amit hazánk egyik tehetsége, Episode1 jegyez.

Ricardo Villalobos is ott lesz a 2022-es DAAD Fesztiválon!

2021.12.28.

2022. június 16-22. között kerül megrendezésre a második DAAD Fesztivál!

Bezár a 2-es Bunker!

2021.12.22.

A Csepel Művek raktárépületei között meghúzódó 2-es Bunker a facebookra tette ki a hírt, hogy bezárja kapuit.