Nyithatnak a szolgáltatások, de csak védettségi igazolvánnyal

2021.04.23

Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádióban beszélt arról, hogy elértük a 3,5 millió beoltott főt, aminek köszönhetően szombattól megnyitnak a teraszok és kitolódik a kijárási korlátozás, este 11 órától lép életbe.

Ismertette azt is, hogy a kormány már kidolgozta az újabb újraindítási lépést, ami szerdán vagy csütörtökön lép életbe, ez pedig az lesz, hogy 4 millió beoltottnál megnyitják a szolgáltatások széles körét azok számára, akiknek van védettségi igazolványuk. 

Ezek a szolgáltatások a következők:
- színházak,
- táncos, zenés helyszínek,
- cirkuszok,
- mozik,
- edzőtermek, fitnesztermek,
- vadasparkok és állatkertek
- kalandparkok, vidámparkok,
- könyvtárak,
- játszóházak,
- sportesemények
- és a szállodák.

„Ez úgy hangzik, mint egy normális élet” – fogalmazott a kormányfő. Ismertette: ezeken felül a szállodák és az éttermek belső része is elérhetővé válik azok számára, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. 

Az egyelőre nem ismert, hogy a klubok mikor és milyen feltételekkel nyithatnak és hány főt fogadhatnak, de az már biztos, hogy csak azok számára lesz elérhető, akik már oltatták magukat és megkapták a védettségi igazolványukat is. Egy ideje ment már a találgatás, hogy az igazolvány milyen dolgokhoz lesz szükséges, mert eddig nem volt világos. Végre kiderült, hogy bármilyen szórakozással vagy kikapcsolódással kapcsolatos szolgáltatásnál szükségünk lesz rá.

szerk.: A táncos, zenés helyszínekről azt az infót kaptuk, hogy abba a klubok is benne vannak, de a cikk publikálása után kaptunk pár üzenetet arról, hogy azok sajnos nem tartoznak ebbe a kategóriába. Így egyelőre most várunk a pontosítással kapcsolatban.

KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Zamárdiban marad a Balaton Sound!

2021.09.22.

A helyiek megszavazták és a Sound mellett döntöttek.

The Etiket w/ TRYM @ Dinamo, 2021.10.02.

2021.09.16.

A techno és a hardtrance határait elmosó, a már megszokott acid-érzékenységgel kombinált “Sparkling Waterboy” Trym a francia újgenerációs techno művészek egyik vezető arca.