Oliver Schories & Dan Caster interjú

2016.04.01

3 éves lesz a Budapest Calling sorozat és ezen különleges alkalomból egy óriási House bulira invitálnak április 8-án a Teslaba. Két olyan külföldi vendéget hívtak meg, akik biztosan felejthetetlen zenei élményt fognak nyújtani a szülinapi bulin: OLIVER SCHORIES és DAN CASTER!

 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/474312146104225

Oliver Schories és Dan Caster két jó barát, mindkettejük mögött rengeteg megjelenés van az elektronikus zene legnagyobb kiadóin, hogy csak párat említsünk: Suara, Noir Music, Get Physical, Stil vor Talent, Kittball, Katermukke, Einmusika.

Oliver a most megjelent 4. saját albumát fogja először bemutatni a budapesti közönségnek április 8-án!

Mindketten az intelligens kortárs elektronikus zene úttörői, akik bámulatosan kombinálják a mélyebb, melankólikus deep house darabokat techno alapokkal és vokális house zenékkel. Készítettünk velük egy interjút, hogy kicsit jobban megismerd őket és zenei világukat.

1.) Oliver, éppen, hogy megjelent a harmadik, ’Field Without Fences’ saját albumod, most áprilisban már érkezik is az újabb, ’Relatively Definitely’ néven. Elég komoly eredmény ilyen rövid időn belül, gratulálunk hozzá! Hogy tudtál a számtalan fellépésed mellett időt szakítani a stúdiómunkára és ilyen mennyiségű zenét írni?
- Oliver: Köszönöm! Szerintem elég gyorsan dolgozom, mivel ha csinálok valamit, akkor csak arra fókuszálok. A Relatively Definitely albumot 6 hét alatt készítettem el. A dologhoz hozzátartozik, hogy Karácsonykor kezdtem és az Ünnepek alatt kevesebb fellépést vállaltam, valamint általában csak hétvégenként játszom. Igazából hétfőtől péntekig a stúdióban töltöttem szinte minden időmet. A legnagyobb titkom pedig, hogy szeretek dolgozni.

Dan, te úgyszintén elképesztő mennyiségű zenét adtál ki az elmúlt 6 hónapban, te hogy tudtad ezt kivitelezni a fellépések mellett, neked mi a titkod?
- Dan: Az én titkom egyszerű, „egy nap, egy track”. :)

2.) Melyik saját zene áll legközelebb a szívetekhez?
- Oliver: Egyértelműen a „One more dance, Jules

- Dan: Ez a track még nem jelent meg. A francia barátommal, Edouard-dal együtt készítettük, és remélhetőleg hamarosan kijövünk a kedvencemmel. Budapesten hallani fogjátok!

3.) És melyik az a szám, amelyet a legtöbbször játszottatok idén? Ha nehéz lenne egyet kiemelni, akkor választhattok többet is!
- Oliver: Ebben az évben a legtöbbször “Zepherin Saint & Mr.V – Dance Release (Manuel Tur Remix)“ című remixet pörgettem. „Release – Release – Release“….imádom! :)

- Dan: Elárulom nektek azt az 5 zenét, amit az elmúlt 3 hónapban a legtöbbet játszottam, a legtöbb megjelenés előtti:

Dan Caster & Edouard! „Ake“
Carolain Luf „E-Time“ (Midnight Riot)
Tazaka „C Side“ (Nicone Remix) White
Saive „Daylight“ (Dan Caster Remix) (Out in April on SOSO #33)
Fabio Montana „Cubit“ (Dan Caster Remix) (Coming soon on Click Records)

4.) Mikor kerültetek először kapcsolatba az elektronikus zenével és ki volt rátok akkoriban a legnagyobb hatással? Ki inspirál a leginkább manapság?
- Oliver: Legelsőként talán a Prodigy, Chemical Brothers és a Propellerheads, akiket ki tudnék emelni a 90-es évekből. Ezután egyre jobban belefolytam a drum’n’bass és a 2step világába a 2000-es évek elején. A hangzásvilágban mindig is szerettem a ritmust, a dobokat és a dinamikát. Ma már más a helyzet, inkább a klasszikus zene van rám nagyobb hatással, például Chilly Gonzales.

- Dan: Az első bakelit lemezemet 1987-ben vettem, és ez a „Westbam“ - Do it in the Punk Mix” volt. Számomra ez volt az első fontosabb mérföldkő az elektronikus zenét illetően. Egyébként én egy „’80as srác vagyok”, az az évtized volt rám a legnagyobb hatással.

5.) Mind a kettőtök zenei karrierjének meghatározó irányvonala volt a kicsit downtempo, melodikus deep house, tele szenzációs vokálokkal. Mostanra viszont inkább a táncteret jobban megmozgató klubzene felé fordultatok. Mire számíthatnak tőletek a magyar rajongók április 8-án?
- Oliver: Ezzel nem értenék teljesen egyet… A munkáimban a fókusz mindig is mély basszuson, groove-okon és a ritmuson volt. Valamelyik zeném jobban működik egy klubban, de a többsége inkább autóban hallgatós zene. Amikor játszom mindig az egyensúlyra törekszem a magas minőség (ez alatt az intelligensebb, megfejtősebb dolgokat értem) és az egyszerűbb klubzene között. Ami nem könnyű feladat, de erre a balanszra fogok törekedni Budapesten is.

- Dan: Az első zeném, ami nagyobb sikert aratott az a „Dirty Girl” volt, az határozottan nem Deep House. De igen, egyetértek azzal, amit mondasz. Viszont most úgy gondolom, hogy elérkezett a keményebb dolgok ideje, a mélyebb alapokra tett melódikus zenék és a klubokban is ez szól manapság.

6.) Tavaly jelent meg a ’MUSIC’ című szenzációs közös zenétek. Hallottuk, hogy jó barátok vagytok és nem csak jó producerpáros. Mióta ismeritek egymást?
- Oliver: Ez így van, ahogy mondod. Jó pár éve ismerjük egymást és Dan sokat segít nekem a hangmérnöki munkákban. Mindig is szerettünk volna valamit közösen alkotni, majd tavaly amikor meghallottam a ’Music’ első részleteit, egyből mondtam neki, hogy küldje át, mert szeretném folytatni és befejezni. Király arc nagyon egyébként, tényleg jó a kapcsolatunk.

- Dan: Olivernek igaza van! smile Amúgy ez szerintem nem arról szól, hogy mióta ismersz valakit, hanem hogy milyen intenzitású a kapcsolatod az adott emberrel. Komolyan, mintha már ezer éve ismernénk egymást, sokat dolgozunk együtt és bírjunk egymást, jó arc Oliver nagyon. 

7.) Van kedvenc klubotok vagy fesztiválotok?
- Oliver: Szeretem a nagy fesztiválokat, ahol óriásik a színpadok, nagy a show, de az a baj, hogy elég messze játszol a közönségtől. Emiatt azt mondanám, hogy jobban szeretek fellépni egy kisebb klubban, ezekben voltak eddig a legnagyobb bulijaim is, kb 500 fős helyeken. 2015-ben nagyon emlékezetes maradt egy fellépésem Sydneyben, a Burdekin Hotelben. Az emberek végig sikítoztak az egész szettem alatt, nagyjából kétszeres teltház volt és emiatt bent vagy 40 fok. Amikor kijöttem úgy néztem ki, mint aki épp egy medencéből mászott volna ki. De élveztem!

- Dan: Én szeretem az összes olyan helyszínt ahol elkap a hangulat és a flow. Ez abszolút a tömegen múlik, kell, hogy legyen vibrálás, jó atmoszféra. Amikor megvan a szikra, mindenhol jó bulit tudok csinálni.

8.) A rajongók elég keveset szoktak tudni a szeretett előadóik személyes dolgairól, például, hogy mit csinálnak szabadidejükben, mi a hobbijuk. Ti mivel töltitek szívesen a hétköznapokat?
Oliver és Dan: Teljesen őszintén, a szabadidő a családról és a stúdiózásról szól. Szeretjük csinálni.

9.) Oliver, neked ez már nem az első látogatásod Budapesten, és alig várjuk, hogy újra élőben halljunk! Dan, téged úgyszintén és neked pedig ez lesz az első budapesti bulid. Üzentek valamit a magyar rajongóitoknak?
- Oliver: Nagyon örülök, hogy visszatérhetek Magyarországra! A Cinema Hallban kétszer is voltam, a B my Laken pedig egyszer játszottam és mind a három óriási élmény volt! Ahogy hallottam a TESLA is szuper hely, alig várom hogy ott is játszhassak, mivel csak jókat hallottam róla. A magyarok tudnak bulizni szerintem, szóval semmi akadálya, hogy egy komoly buli kerekedjen ki ebből! smile

- Dan: Én ezt üzenem: „Helló skacok! Ez lesz az első bulim nálatok Budapesten, és elég nagy durranásra számítok! Tegyük felejthetetlenné az estét, én azon leszek!”

Szóval hatalmas partyra készülnek a vendégek is Budapest Calling szülinapra, vétek lenne kihagyni az eseményt.

 A buliról bővebb infót itt találsz: ► Event: https://www.facebook.com/events/474312146104225 

 Helyszín: TESLA // 1075 Budapest Kazinczy u. 21

Hangolódj DAN CASTER exkluzív szettjével, amit kifejezetten erre az alkalomra készített a Budapest Calling felkérésére:

Budapest Calling buli hangulat a Teslaban a legutóbbi Stil Vor Talent showcasen:

 

 
KLANGKUENSTLER // Stil vor Talent Showcase @Tesla Budapest

Csak a szokásos Budapest Calling feeling: kezek a magasban, taps, sikítás!  :) Március 11-én folytatjuk a Deep House őrületet a Teslaban, méghozzá 3 nagy kedvencünk érkezik! ;)

Közzétette: Budapest Calling – 2016. február 11.

 


TOVÁBBI CIKKEK

Jön a Tale Of Us, Mochakk és Jeff Mills is a Szigetre!

2023.03.14.

Az új bejelentéssel kiegészült a Nagyszínpad headlinereinek listája és számos további izgalmas név is érkezett.

Reinier Zonneveld világrekord megdöntését tervezi a nyáron a saját fesztiválján

2023.03.10.

A techno zseni, Reinier Zonneveld világrekord megdöntését tervezi a Karren Maar Fesztiválon egy több mint 11 órás szettel.

Éljenek a nők! - Így köszöntötte a nőket a DAAD Gathering nőnap alkalmából

2023.03.08.

Hiánypótló fesztivált indított utjára az OZORA fesztivál legénysége Dádpusztán 2021-ben!