Prime FM & DHBP pres. Nick Warren @ Cinema Hall, 2019.04.27.

2019.02.14

Nick Warren az az ember, akiből árad a muzikalitás. Tökéletesre csiszolódott stílusát a hangsúlyos ütősök és dobok, a magával ragadó dallamok, a szárnyaló zenei hangzás finom egyvelege jellemzi. A közönsége hiába áll két lábbal a talajon, azt kell tapasztalnia Nick szettjei alatt, hogy az bizony hullámzik, s hol a magasban, hol a mélyben találja magát - ettől olyan különleges az ő zenéje. Az ő mélységei úgy hatják át a közönséget, mint a morfium: a hangulat egyre csak fokozódik, s amikor a lámpák kialszanak, és a termet füst borítja be, az emberek eggyé válnak a muzsikával, ösztönből mozognak a ritmusra, s minden hétköznapi gond és probléma eltörpül, az élet egyszerre édessé válik. Mindez nem varázslat, csupán Nick áll a lemezjátszók mögött.

Zenei pályája gyermekkorában az iskolai évek alatt kezdődött, itt tanult meg fuvolázni, emellett pedig fanatikusként minden pénzét lemezekre költötte.
Később barátai buliszervezésbe fogtak The Wild Bunch néven; egy ilyen bulin látott először DJ-t zenélni reggae és funk zenéket pörgetve, ami annyira megfogta, hogy elhatározta ő is megpróbálkozik a dologgal. Mivel zenei állománya megvolt a gyűjtögetett lemezekből, elkezdett otthon gyakorolni, próbálgatni a technikákat. Nick-et akkoriban Bristol-ban az éjszakai életben már jól ismerték, hiszen majd' minden bulin megtalálható volt partyarcként, tehát nem is volt olyan nehéz dolga elfogadtatni magát a helyi közönséggel.

Egyre sikeresebb lett Bristol-ban és környékén, később pedig Angliában is híre ment, hogy egy új csillag van születőben.

Mire a szigetország megismerte, már house zenét nyomatott és saját szerzeményeket írt. Az igazi áttörést az hozta meg számára, amikor a régi Bristol-i barátai megkérték, hogy készítsen számukra egy remixet.
Ezeket a barátokat úgy hívják Massive Attack, a dal amire az átdolgozást írta 25.000 példányban fogyott.

A sikeren felbuzdulva összeállt egy régi barátjával, Jody Wisternoff-al, és megalapították a Way Out West-et, elkészítették az első albumot, ami a Deconstruction kiadónál jelenik meg és akkora sikere volt, hogy az először kimásolt maxi, a Gift a világ majdnem mindegyik listáján előkelő helyezést ér el.

A legnagyobb cégek kérték fel őket, hogy készítsenek reklámjaikhoz zenét, a kiadó pedig még az évben kiadta következő nagylemezüket.

Nick DJ-ként Anglia legjobb klubjaiban pörget (Ministry, Gatecrasher, Cream) és Amerikától Japánig mindenhol szívesen látják, mixlemezeit százezrek hallgatják. Minden nagy fesztiválon állandó vendég és folyamatosan megújul a Progressive House zenei stilus tanára.

NICK WARREN (UK)
/The Soundgarden, Hope Recordings/

Kornel Halasz
Rich
& more...
Visual: Protolux

Facebook event: https://www.facebook.com/events/2239535769620731/

Elővételes jegyek / Presale tickets:
https://oneticket.hu/nick-warren-at-cinema-hall-20190427

Early Bird: 2.500 HUF (ELFOGYOTT / SOLD OUT)
Elővételes I. / Presale I.: 3.000 HUF (ELFOGYOTT / SOLD OUT)
Elővételes II. / Presale II.: 3.500 HUF

Early Bird VIP: 4.000 HUF (ELFOGYOTT / SOLD OUT)
Elővételes VIP / Presale VIP: 5.000 HUF

Helyszíni jegyek / On-site tickets:

01:00h előtt / before 01 AM: 4.500 HUF
01:00h után / after 01 AM: 5.000 HUF

VIP: 6.000 HUF

KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Decemberben érkezik a Drumcode-nál az A-Sides Vol.10

2020.11.19.

Amin Jay Lumen egyik trackje is helyet kapott rajta!

Hétfőtől a szórakozóhelyeken és az éttermekben is kötelező lesz a maszk viselése

2020.10.29.

Az Operatív Törzs mai tájékoztatóján hangzott el Kiss Róbert rendőr alezredestől!