Richie Hawtin a live szettjéről: 'Látnod kell, ahogy az ember pörög-forog'

2017.12.08

A kanadai producer a végletekig kidolgozta a CLOSE fellépését.

Az idei Coachella fesztiválon debütált Richie Hawtin legújabb live showja, a CLOSE, mely egy audovizuális előadás, ami teljesen egyedi perspektívát nyújt a különleges video mapping technológiának köszönhetően. Amivel Hawtin világkörüli turnéra indult, tökéletesre fejlesztette a koncepcióját. A Miami New Timesnak nyilatkozott a miami III Points-ban tartott fellépése előtt, és elárulta, hogy mi volt az a kritikus pont, amely a CLOSE-t a tökélyre vitte:

„Az az egyszerű lépés, hogy elmozdítottam a pultokat – amely meglehetősen furcsa egy dj számára, mert így teljesen megnyílsz és meztelennek számítasz a közönség felé – valószínűleg a legfontosabb döntésem volt. Enélkül nem lenne igazi show. Látnod kell, ahogy az ember pörög-forog.”

A pultok elmozdítása az előadó elől a legegyszerűbb megoldása a CLOSE-nak, a mozgás videóra varázslása sem számít önmagában úttörő megoldásnak, azonban azt nem lehet elvitatni, hogy ez az egész együtt valami olyat eredményez, amely egyáltalán nem megszokott napjaink zenei előadásai között. Felismerve, hogy a közönség többsége nem feltétlenül van tisztában azzal, hogy mit is csinál Hawtin egy fellépése közben, a CLOSE egyedülálló betekintést nyújt erre a folyamatra, amely még inkább fokozza az élmény élvezeti értékét.

Idén már csak egy állomása van vissza a turnénak, ami holnap, azaz december 9-én lesz, a Bónusz Electronic Music Fesztiválon!

KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

45 éves korában elhunyt Pete Zorba

2021.03.01.

45 éves korában elhunyt az angliai house DJ!

28 év után feloszlik a Daft Punk

2021.02.22.

Nincs többé Daft Punk, a párizsi duó útjai elválnak.