Richie Hawtin bemutatja, milyen kreatív lehetőségeket rejt a MODEL 1

2016.10.13

Richie Hawtin bemutatja, milyen kreatív lehetőségeket is rejt az a keverő, amelyet közösen fejlesztettek Andy Rigby-Jonesszal, valamint az AUDIOTONIX-szal és az ALLEN & HEATH-tel.

A MODEL 1 hat darab full stereo csatornával, két sztereo Send & Return csatornával, két keverő kimenettel, valamint Master & Booth ekvalizerrel rendelkezik. Csatornánként van még egy-egy Hybrid Filter EQ & Input túlhajtás vezérlő, egy Master Resonant Filter (HPF és LPF vezérlőkkel), dupla fejhallgató csatorna, Tascam DB25 csatlakozó rendszer, dupla keverő csatlakozási opció és dupla külső PSU opció.

Richie Hawtin a Facebook oldalán osztotta meg gondolatait a MODEL 1-ről:

A PLAYdifferently MODEL 1 tervezése teljesen az alapoktól indult, hogy egy új szintet érjen el a zenei minőségben, amely így megteremti az előadók számára a lehetőséget, hogy megtalálják saját, egyedi beállításaikat, amellyel egyszerre képviselik az individualitást és tűnnek ki kreativitásukkal.

A MODEL 1 nem az előre programozott beállításokról szól. A MODEL 1 szép és intuitív kezelőfelülettel, egyedi frekvencia ekvalizerrel és különböző filterekkel ösztönzi az előadókat, hogy találják meg az egyedi beállításukat, amivel a legjobbat hozhatják ki magukból és az eszközből egyaránt.

Az alábbi videóban látható, hogyan játszok én. Ez csupán egyetlen beállítás a számtalanból, amelyet a MODEL 1-en alkalmazok. A beállításom erre a felszerelésre van rögzítve, így nézne ki egy előadásom. A csatornák beosztása, a be- és kimenetek felosztása talán furcsának vagy bonyolultnak tűnhetnek, de számomra így van értelmük.

A MODEL 1 a hangszerem ebben a beállításban, amely az összes hangot eggyé varázsolja, és így a lehetőségek tökéletes megvalósulása annak érdekében, hogy a legkreatívabb előadásomat nyújthassam. Remélem ez a videó inspirációként hat majd az emberekre, hogy meglássák a lehetőségeket a MODEL 1-ben, vagy legalább úgy tekintenek majd a dj-zésre, mint művészetre, amelyben egyedi lehetsz és megteheted a lépést afelé, hogy megalkosd a saját hangzásodat.

A Youtube videó leírásában még megosztott egy rövid gondolatot:
Ideje elfogadnunk, hogy a dj-zés nagyon messzire jutott az elmúlt 25 évben és szükség van egy keverőre, amely beváltja a modern elektronikus zenei előadók reményeit. Egy keverő, amely inkább egy eszköz, intuitív kezelőkkel, kompromisszummentes minőséggel és rugalmas kezelhetőséggel, amely által a kreativitás egy új hulláma indulhat el.”

TRACKLIST
Track 1: Ascendant (Original Mix) - Fabio Florido [SCI+TEC] 
Track 2: Upload (New 2016) - Frederic Stunkel
Track 3: Into The Cells (Original Mix) - Deuce Parks

 


TOVÁBBI CIKKEK

Kevesebb, mint egy hónap múlva BÓNUSZ Electronic Music Festival!

2023.09.14.

A BÓNUSZ Electronic Music Festival az idei évben KÉT NAPON át foglalja el a Hungexpo területét

Youtopia invites ~ I Hate Models ~ Lee Ann Roberts @ Arzenál, 2023.11.17.

2023.09.06.

Youtopia invites ~ I Hate Models ~ Lee Ann Roberts at Arzenál

Stella Bossi @ Arzenál, 2023.11.10.

2023.09.06.

Stella Bossi Budapesten az ARZENÁL-ban!