Richie Hawtin bemutatja, milyen kreatív lehetőségeket rejt a MODEL 1

2016.10.13

Richie Hawtin bemutatja, milyen kreatív lehetőségeket is rejt az a keverő, amelyet közösen fejlesztettek Andy Rigby-Jonesszal, valamint az AUDIOTONIX-szal és az ALLEN & HEATH-tel.

A MODEL 1 hat darab full stereo csatornával, két sztereo Send & Return csatornával, két keverő kimenettel, valamint Master & Booth ekvalizerrel rendelkezik. Csatornánként van még egy-egy Hybrid Filter EQ & Input túlhajtás vezérlő, egy Master Resonant Filter (HPF és LPF vezérlőkkel), dupla fejhallgató csatorna, Tascam DB25 csatlakozó rendszer, dupla keverő csatlakozási opció és dupla külső PSU opció.

Richie Hawtin a Facebook oldalán osztotta meg gondolatait a MODEL 1-ről:

A PLAYdifferently MODEL 1 tervezése teljesen az alapoktól indult, hogy egy új szintet érjen el a zenei minőségben, amely így megteremti az előadók számára a lehetőséget, hogy megtalálják saját, egyedi beállításaikat, amellyel egyszerre képviselik az individualitást és tűnnek ki kreativitásukkal.

A MODEL 1 nem az előre programozott beállításokról szól. A MODEL 1 szép és intuitív kezelőfelülettel, egyedi frekvencia ekvalizerrel és különböző filterekkel ösztönzi az előadókat, hogy találják meg az egyedi beállításukat, amivel a legjobbat hozhatják ki magukból és az eszközből egyaránt.

Az alábbi videóban látható, hogyan játszok én. Ez csupán egyetlen beállítás a számtalanból, amelyet a MODEL 1-en alkalmazok. A beállításom erre a felszerelésre van rögzítve, így nézne ki egy előadásom. A csatornák beosztása, a be- és kimenetek felosztása talán furcsának vagy bonyolultnak tűnhetnek, de számomra így van értelmük.

A MODEL 1 a hangszerem ebben a beállításban, amely az összes hangot eggyé varázsolja, és így a lehetőségek tökéletes megvalósulása annak érdekében, hogy a legkreatívabb előadásomat nyújthassam. Remélem ez a videó inspirációként hat majd az emberekre, hogy meglássák a lehetőségeket a MODEL 1-ben, vagy legalább úgy tekintenek majd a dj-zésre, mint művészetre, amelyben egyedi lehetsz és megteheted a lépést afelé, hogy megalkosd a saját hangzásodat.

A Youtube videó leírásában még megosztott egy rövid gondolatot:
Ideje elfogadnunk, hogy a dj-zés nagyon messzire jutott az elmúlt 25 évben és szükség van egy keverőre, amely beváltja a modern elektronikus zenei előadók reményeit. Egy keverő, amely inkább egy eszköz, intuitív kezelőkkel, kompromisszummentes minőséggel és rugalmas kezelhetőséggel, amely által a kreativitás egy új hulláma indulhat el.”

TRACKLIST
Track 1: Ascendant (Original Mix) - Fabio Florido [SCI+TEC] 
Track 2: Upload (New 2016) - Frederic Stunkel
Track 3: Into The Cells (Original Mix) - Deuce Parks

 


TOVÁBBI CIKKEK

Kilenc bulival támad az Awakenings az ADE ideje alatt

2022.08.09.

Kilenc bulival támad az Awakenings az ADE ideje alatt, október 19-23-ig.

Ezekre a fellépőkre pöröghetsz a Colosseumban szerdától 6 napon át

2022.08.04.

A Sziget néhány éve húzta fel először a római Colosseum mására a 4/4 rajongók kedvenc színpadát!

Íme a 2022-es Sziget részletes programja!

2022.07.20.

Megérkezett a 2022-es Sziget Festival időrendi bontása!