Szombatra meghozza a napsütést a Stil vor Talent fesztivál!

2019.05.30
 
Oliver Koletzki legendás kiadója nem csupán egy zenei címke, hanem a németek egyik legnépszerűbb fesztiválprogramja.
 
Már csak azért is igaz a bevezető mondat, mert a Berlinben található bázis mellett München, Frankfurt, Hamburg, Rummelsburg, Koblenz, Neubrandenburg, Leipzig, Duisburg, Offenbach, és például Braunschweig városok is részesültek már a Stil vor Talent Festival programjából. Kétség nem fér hozzá, a Stil vor Talent nagyon otthon van Németországban, de ami számunkra még jobb, Budapesten is!
 
Erre 2017 után már második alkalommal ad visszaigazolást Oliver Koletzki és csapata, akik június 1-én nappal beveszik a Lupa-tó fehérhomokos Öböl Strandját, majd éjszaka megrezegtetik az Akvárium Klub NagyHallját!
 
Anno 2005-ben, a Stil vor Talent label indításánál persze még fogalma sem lehetett Olivernek arról, hogy egyszer majd ilyen szerepkörbe bújva kerülhet magyar reflektorfénybe, de az évek, a zenék, a kiadóhoz kapcsolódó producerek hozták magukkal az igényt: Németország legszerethetőbb elektronikáját gyártó címkéje igenis lépjen néha ki a stúdióból, klubokból és adjon 1-1 felejthetetlen zenei napot a közönségnek. És most 2019-ben már a német birodalom határain túl is, nálunk például már másodszor áll fel a fesztivál!
 
Közel 10 éves múltjával a Stil vor Talent fesztiválok a német zenerajongók számára kuriózummá váltak, szinte kötelező programként tartják számon a német fiatalok (és nem fiatalok is), hogy ott legyenek, amikor Oliver Koletzki, a Moonwalk, Hidden Empire, Township Rebellion, Sailor & I vagy Niko Schwind beállnak a pultba és nappalból a késő estébe hajolva lejátszanak egy frenetikus szettet.
 
Nyilván rengeteg előadója van még a kiadónak, így a fenti sor csak azért született, mert június kezdésére épp ez a program áll rendelkezésünkre Budapesten, ami valljuk be őszintén egy bomba line up, ami ráadásul kétféle hangulattal is szolgál majd számunkra.
 
A nappali együttlét ugyanis kihagyhatatlan Koletzkiék számára. Sőt, igazából ott történik a legnagyobb varázslat, hiszen mindenki jól érzi az éjszakai szórakozást/szórakoztatást, de sokkal nagyobb feladat egy artistnak is, hogy nappali eseményen hozza lázba a közönséget, mert ott bizonyos mértékben szokatlan lehet a fényes nappal. De ez a vékony jég a Stil vor Talent elektronikai kápráztatásától egy csapásra megtörik és ennek hatására jellemzően mindenkiből előtör az önfeledt tánc.
 
Különleges zenei élmény ez, melyért érdemes kiutaznunk egyszer az őshazájába, de az elektronikus zene terjeszkedésének hála már elég csak kiugrani a Lupára, és/vagy este besétálni a belvárosba, az Erzsébet tér medencéje alá.
 
Miután kellően megágyaztunk a Stil vor Talent Festival hangulatának, vegyük sorra, hogy ezt az alapvetően élménydús eseményt milyen extrák tűzik meg a második budapesti alkalommal:
 
- Homokos és füves, öbölszerű part, tiszta vízű tó, és ha ez nem elég, akkor még egy tóra épített színpad vár minket a Lupán nappal, ahol ez lesz az első ilyen egész napos zenei fesztivál
- Persze, lesz a hangulathoz illő dekoráció is, miközben a zenei világot a VOID hangrendszere szólaltatja meg a szabad térben
- És még azon sem kell vitatkoznunk, hogy ki vezessen, mert a Margit-hídtól partybuszok is közlekednek, oda-vissza
- A programban kiemelten kezelendő az Oliver Koletzki b2b Niko Schwind, exkluzív 3 órás, naplementés szett, ami úgy egyébként igen ritkán fordul elő
- De Sailor & I és a Hidden Empire liveja is tartogat némi zenei élvezetet
- A nappali lágyabb ütemek után éjszaka az Akvárium Klub NagyHalljában folytatódik a fesztivál, sötétebb, keményebb ütemekkel, és egy ráadás Oliver Koletzki szettel
 
Ha netán kihagytunk volna még valamit, az se baj, hiszen már ez épp elég ok arra, hogy ott legyünk a Stil vor Talent második hazai fesztiválján, melyre jegyek még elérhetők online!
 
KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Szeptemberben új albummal jelentkezik Joseph Capriati

2020.06.01.

A Metamorfosi címet kapó új lemez a producer saját kiadóján, a Redimension-ön keresztül jelenik majd meg.

Május 18-án, hétfőn kinyit az Akvárium Klub terasza

2020.05.17.

66 napja zártak be a vírus miatt.