Tizennégy év elteltével új albumot ad ki Dave Clarke

2017.09.04

A The Desecretaion Of Desire címet viselő nagylemez októberben jelenik majd meg, amiről a Charcoal Eyes (Glass Tears) c. kislemez már meg is jelent.

Még 2003-ban adta ki legutóbbi nagylemezét Clarke, az volt a Devil’s Advocate. Az amszterdami székhelyű dj és producer közel két évet töltött azzal, hogy összerakja az új anyagot, ez idő alatt egy súlyos autóbalesetben is érintett volt Szerbiában.

Clarke bevallása szerint a The Desecretaion Of Desire c. album sokkal tökéletesebb munka, mint az előző két lemeze. Azt mondja, hogy techno helyett az egész életét végigkísérő punk, new wave, noise és industrial zene alakítja az album hangzását. „A dalírás iránti vágy időtlen idők óta bennem van” – mondja. „Az előző albumok, a Devil’s Advocate és az Archive One számomra inkább válogatások. A mostani sokkal inkább egyfajta könyv, egy kronológia. Boldog vagyok az eredménnyel. A klubzenét hanyagoltam inkább. Végülis ez vagyok én, ez az én képzeletem megvalósulása, annak félelem nélküli kinyilatkoztatása.”

Számos producer közreműködött a zenéken. Egy kislemez a napokban jelent meg, ez a Charcoal Eyes (Glass Tears), amely az albumon is szerepelni fog majd, és az alternatív rocker Mark Lanegannal, a Queens Of The Sone Age és a Screaming Trees korábbi tagjával készült el közösen. Mt Sims, Gazelle Twin, Anika és Keith Tenniswood AKA Radioactive Man mellett Louisahhh is szerepel a segítők névsorában. 

Tracklist
01. Exquisite
02. Is Vic There? feat. Louisahhh
03. Frisson feat. Mt. Sims
04. Plasmatic
05. Dot Forty One (Mute)
06. Charcoal Eyes (Glass Tears) feat. Mark Lanegan
07. Monochrome Sun feat. Mark Lanegan
08. Cover Up My Eyes feat. Gazelle Twin
09. I'm Not Afraid feat. Anika & Keith Tenniswood
10. Death Of Pythagoras

A The Desecration Of Desire 2017. október 27-én jelenik meg a Skint kiadónál.


TOVÁBBI CIKKEK

Kilenc bulival támad az Awakenings az ADE ideje alatt

2022.08.09.

Kilenc bulival támad az Awakenings az ADE ideje alatt, október 19-23-ig.

Ezekre a fellépőkre pöröghetsz a Colosseumban szerdától 6 napon át

2022.08.04.

A Sziget néhány éve húzta fel először a római Colosseum mására a 4/4 rajongók kedvenc színpadát!

Íme a 2022-es Sziget részletes programja!

2022.07.20.

Megérkezett a 2022-es Sziget Festival időrendi bontása!