Tocho / Ibizaguide.hu - Interjú (egy hazai projekt Ibizán)

2015.04.29

!!! FOR ENGLISH, PLEASE SCROLL DOWN !!!

Tocho néhány éve gondolt egy nagyot, és megalapította az Ibizaguide.hu-t, hogy az Ibizára látogató fiataloknak segítséget nyújtson a bulisziget kalauzolásában. Szállás, hajókázás, jegyek, bulizás, nappali- és éjszakai programok, kirándulások, és minden, amire csak szüksége van a kilátogatóknak. Négy szezon alatt már több mint 15 országból, a világ minden tájáról fogadott vendégeket, az idei szezon lesz az ötödik. Alacsony-, közép- és luxus kategóriás lehetőségekkel is tud szolgálni, kínálatból nincs hiány, több száz ingatlan közül lehet válogatni.


- Mesélj magadról, mit érdemes tudni rólad és az Ibizaguide-ról!
- Alapvetően vendéglátós vagyok, voltam, ami most sem változott lényegében, csak az ország, illetve a tevékenységi köreim jócskán kiszélesedtek. Teljes körű szolgáltatással állok a vendégek rendelkezésére, és természetesen az is fontos, hogy már egy jó ideje magamnak dolgozom szerencsére, de elég régóta lehet ismerni engem a budapesti éjszakai életből is. Az első évem 2011-ben volt Ibizán, előtte Marbellán éltem és dolgoztam. Ibizán kezdetben alkalmazott voltam, megjártam a szamárlétrát én is, mint mindenki más. A kezdeti nehézségek engem is nagyon megviseltek: munkahiány, szállásproblémák, rossz társaság, hitegető emberek és a többi. Mivel a szigetnek valóban ezer arca van, ez mindenben megnyilvánult, legyen az jó vagy rossz dolog, ember, vagy akár egy hely… Szóval az Ibizaguide ötlete és megálmodása menet közben született meg és alakult ki bennem. Rengeteg tapasztalatszerzés kellett, hogy így össze tudjam rakni. Az első két szezonomban még nem teljesen ezzel foglalkoztam, szépen lassan formálódott a projekt. Szerencsére sikerült a váltás, talán a sors is így akarta. Nyilván rengeteg időt, energiát, munkát és nem utolsó sorban pénzt fektettem bele, de ez csak így működik. Közhelynek hangzik talán, de sokszor volt úgy, főleg az elején, hogy legszívesebben hazajöttem volna a szigetről, de nem adtam fel. A legnehezebb pillanatokban is csak azt mondogattam magamnak: márpedig én itt akarok maradni, élni, visszajönni, valami hasznosat, jót tenni és élvezni a szigetet, ahogy csak lehet. Eltökéltem magam, hogy mindenáron megcsinálom. Az Ibizaguide a magánvállalkozásom, úgynevezett ”Autonomo” vagyok, emellett rezidens is itt Ibizán, ami azt jelenti, hogy ide vagyok bejelentve már egy ideje. Ezen kívül a társammal van egy spanyol cégünk, amit szintén én menedzselek, és ezzel tudjuk üzemeltetni a saját tulajdonban lévő privát hajónkat, ami egy 10 méteres Sea Ray Sundancer típusú, kétmotoros hajó. Leginkább charterezünk vele, például Formentera szigetére és Ibiza környékén is tíz főig, plusz skipper (kapitány) és hostess.

- Idén mikortól lehet menni és meddig? Milyen dolgokkal tudsz szolgálni a Téged megkeresőknek?
- Minden évben április legvégén utazok ki, mivel rengeteg ingatlant át kell venni és elengedhetetlen, hogy ott legyek. Ebben az időben mindenki kint van már, aki teljes szezonban él vagy dolgozik ott. Májusban mindent leszervezek, előkészítek és felkészülök a szezonra. Meglátogatom a partnereimet, mindenkivel leülök, és megbeszéljük a hogyan továbbot. Ez tehát egy nagyon fontos hónap, mivel itt is nagy hangsúlyt kell fektetni az előkészítésre, hogy aztán később gördülékenyen menjen a munka. Általában novemberig vagyok kint, mert akkor járnak le a lakásszerződések, de az emberek többnyire már október közepén elmennek a szigetről, miután kipihenték a nagy záró partik fáradalmait.- Mi az, amivel segíteni tudod a Téged megkeresőket a kinti könnyebb életért?

- Gyakorlatilag mindenben, de fontos tudni, hogy hasznos hírekkel, infókkal bármikor kereshetnek, mert általában mindenkinek segítek. Mindenkire van öt percem, mindenkinek válaszolok emailben, telefonon vagy akár személyesen. Még ha az illető nem is hozzám jön esetleg, vagy nem nálam száll meg, akkor is. Hotelvendégekkel is ugyanúgy foglalkozom, mint a más szálláson lévő vendégekkel. Felsorolnám a szolgáltatásaimat: apartman- és villabérlés több száz ingatlan közül, Ibiza teljes területén. Belépőjegyek, kedvezményes jegyek, adott esetben vendéglista, meghívások, VIP asztalok intézése, privát hajótúrák Formentera szigetére vagy igény szerint bárhova. Idén új vízi sport szolgáltatás is igénybe vehető, mégpedig az úgynevezett SeaBob, mellyel a búvárkodás szerelmesei szelhetik a habokat. Ezenkívül hivatalos céges Ibizaguide-os autóval (képért katt), magyar sofőrrel szállítjuk a vendégeket bárhonnan bárhová gyorsan, kényelmesen. Ibizán a taxi kérdés igen kemény a főszezonban, sorok állnak a taxiállomásokon, sokszor órákat kell sorban állni, elrontva ezzel az egész estét. Hajós bulikra is van opció, mely örök élmény maradt eddig mindenkinek, akit elkalauzoltam. Hozzá kell még tennem, ha a vendégek megfogadják a jó tanácsaimat és a tapasztalataimat, minden fronton sokat tudnak spórolni.

- Írj kérlek néhány exkluzív dolgot is, amikkel Neked köszönhetően találkozhatnak kint.
- Fentebb már mindent említettem. Aki folyamatosan kapcsolatban van velem, azoknak mindig szoktam szólni a secret villa partikról, amelyekre csak meghívással és ismeretséggel lehet bejutni a szebbnél szebb luxusvillákba. Ezeken a helyeken sok esetben testközelben szórakozhatnak a nagy világsztárokkal, egy karnyújtásnyira élvezhetik a zenéjüket, és már mehet is a fotó meg a selfie. :) Szinten fontos tudnivaló, hogy az exkluzív kirándulásokra, beach látogatásokra nemcsak hajóval, hanem 7 személyes autónkkal is el tudjuk kalauzolni a vendégeinket. Ibiza nemcsak a partiturizmusról híres, hanem a sziget természeti csodáiról is. Több mint 50 bejegyzett beach, öblök, privát beach, barlangok, Es Vedra, a mágikus szikla, Atlantis, Aqua Blancas és még sorolhatnám a millió látnivalót, amelyekről rengetegen lemaradnak és mennek haza "bután" egy hét bulizás után. Ibizát látni kell és meg kell ismerni. Mi megmutatunk mindent, még akár olyan helyeket is, amelyek egyik utazási iroda palettáján sincsenek ott.

- Állíts össze egy ajánlatot, hogy mire számíthatnak a látogatók:
- Íme, egy alapcsomag: Apartmanban elszállásolva Playa Den Bossa legfrekventáltabb részén, Beachside-on, medencével, 3 emeletes épület 2.szintjén, terasszal, kilátással, felszerelt konyhával, klímával ellátott 3 szobás apartman, tehát 6 fős csapat részére. Space, Ushuaia Beach Club Hotel, Bora-Bora, DC 10, shopok, éttermek, bárok, Beach clubok és minden két perc sétára. Az árak nyár közepén, júliusban értendőek, csak azért a megjegyzés, mivel a szigeten általában 6-7 időszakra van felosztva a szezon, az árak emelkednek folyamatosan, és augusztusban csúcsosodik, az a high season, ilyenkor minden a legdrágább. – Június 29-től július 31-ig a 3. kalap 3. idöszak, még a high season előtt, de már nyár közepe, beszélhetünk a főszezonról abszolút. Napi apartman ár: 260 euró, ez hatfelé osztva 43 euró/fő, egy hétre 1820 euró hat fő részére, ez durván 300 euró egy fő részére egy hétre. Reptéri transzfer: 15 euro Hajós buli belépök, klub-belépők kedvezményesen kapható bármikor nálunk! SeaBob vizisport (búvárkodás) szolgáltatás: 30 perc 50 euro - Bemutató videó, itt! Privát Hajó túra 10 méteres magánhajóval, exkluzív kirándulás Formentera szigetére, félnapos, azaz 5 órás, max 10 főig: 80 euró/fő, ami tartalmazza a transzfert a ses salinas-i beach-re amely az indulási pont, illetve a hajón sangriát, sört, bort, üdítőt, ásványvizet, gyümölcsöt és a nasit szinten tartalmazza. :)


Végezetül pedig ezúton szeretném megköszönni társamnak, kollegáimnak és mindenkinek aki segítette a munkánkat. Folyamatosan fejlődünk és egyre profibbak leszünk, hogy mindenkinek fullos, teljes körű szolgáltatást, élményt nyújtsunk! Tovább megemlíteném még, hogy idén már egy partnert is üdvözölhetünk a csapatunkban, mivel mi egy nagy csapat vagyunk, azzá alakultunk az évek során, nélkülük nem tarthatnánk itt! Ezenkívül Anyunak big thx :) aki mindig támogatott és hitt bennem!

Kapcsolatok:
http://www.Ibizaguide.hu 
https://www.facebook.com/Ibizaguide.hu
[email protected]

További képek és minden ami Ibizaguide, itt!Tocho made up his mind couple of years ago and founded ibizaguide.hu to support the young people visiting Ibiza to guide them on the party island in terms of accomodation, sailing, entry tickets, partying, day&night activities, adventures and everything else what a visitor can wish for. In the past four years he had guests from 15 different countries from all over the world. He can provide accomodation from the cheapest and up to the luxury category, there’s no shortage on offers, you can select from hundreds of flats. We hooked up with Tocho for an interview to be able to inform you about him and everything he can provide for you. If you’re planning to spend the summer in Ibiza, he is the best person for you to contact.

- Please tell us a bit about yourself and Ibizaguide!
- Basically I worked in the hospitality business earlier, too, which hasn’t changed since then, only the place changed and the list of my activities has greatly increased through the years. I provide a full range of services for my guests and of course it is also important for me that luckily I’m my own boss by doing that for a while. But I’m also well known in the Budapest night life. ☺ My first year on Ibiza was 2011, before that I lived and worked on Marbella. In the beginning I worked as an employee and worked my way up the ladder like everyone else. The initial difficulties indisposed me a lot: lack of work, accomodation problems, bad company, deceiving kind of people. The island truly has thousand faces including all the nice and bad things. So the idea of Ibizaguide was born and had it’s continous development through my experiences. I needed to collect lots of personal experience to put all this together. In my first two seasons I only worked on this part time and slowly it developed as the time went by and luckily I could change to full time as probably it was the way it meant to be. Obviously I have put tremendous effort, time, energy, work and least but not last money in it, but that’s just the way it works. Might sound cliche, but there were several occasions when I felt that I just wanna leave all this behind, but I did not give up. Even in the hardest times I just said to myself: I wanna stay, wanna live and do something useful and enjoy the island as much as I can. I determined to do it at all costs. Ibizaguide is my private enterprise, I’m a so called „Autonomo” and also a resident in Ibiza, which means I’m officially registered on the island since a while. Beside that we own a spanish company with my partner which I’m also managing by myself and through that we can operate our private fleet which is a 10 meter long two-engined Sea Ray Sundancer ship. We mostly do charter rides with it for example to Formentera island and around Ibiza up to 10 passengers plus skipper and hostess.

- What are the terms for this year? What can you offer the people who contact you?
- Each year I start on the island at the end of April as we have loads of flats to take over and it’s essential for me to be there. By this time everyone is already there who work or live there for the whole season. I make all the arrangements and planning in May and prepare for the season. I visit all my partners, sit down with them and speak through the details. This is a very important month as we need to be emphasised on the preparations so that everything runs smoothly afterwards. Usually I’m until November as that’s the end date of the rental contracts, but people generally leave the island around the 15th of October when they already recovered from the big season closing parties.

- How can you make the people’s local life easier who contact you?
- Pratically in terms of anything, but I also would like to add that I’m happy to help anyone with useful information regardless if the mentioned person booked our flats or does our activities. I have that 5 minute for anyone available to be able to support them regarding their questions via email, via phone call or personally. You can contact me even if you stay in a hotel or any other accomodation type. My list of services are the following: Apartman/Villa renting from a selection of hundreds of them all around the island. Entry tickets, discounted tickets, in some cases guest lists, invites and VIP table reservations, private boat cruises to Formentera or any other destinations. From this year there are also a new watersport activity available, called „SeaBob” which will be mostly preferred by diving fans. Beside that we transfer our guests with our official Ibizaguide corporate cars and hungarian speaking drivers from and to any locations. Taking a taxi can be pretty rough in the main season, you might need to wait in line for them for hours which can ruin your whole night. There is also an option for cruisin parties, which became a forever memory for the attendees. I also need to mention that if the guests heed my advice and my experiences, they can save a lot in various ocassions.

- Could you please hint us some exclusive opportunities which your guest can take part?
- As I already mentioned above, those guest who are continously in contact with me, I always inform them about VIP secret – invite only – villa parties, which gives the chance to them to party head to head with celebrities and enjoy their music and as a next step you can take your selfies with them. ☺ Also good to know that on exclusive andventure tours you cannot only go by ship but our guests can also be transferred with our 7-seat cars. Ibiza is not only famous about party tourism, but also about its natural wonders. More than 50 registered beaches, bays, caves, „Verda, the magical rock”, Atlantis, Aqua Blancas and so on... I could list a thousand more, which fits the ’must see’ category, altough which are missed by many and they leave with lack of real experience after partying for a week. Ibiza needs to be seen and get to know. We are able to show you the whole thing and even much more than a travel agency has to offer! Please put together couple of options with numbers so we can see what a week in Ibiza would look like. Hit us with a cheaper and a luxury version, too!

- Please provide us your contact details:
https://www.Ibizaguide.hu
https://www.facebook.com/Ibizaguide.hu
[email protected]


TOVÁBBI CIKKEK

Jön a Tale Of Us, Mochakk és Jeff Mills is a Szigetre!

2023.03.14.

Az új bejelentéssel kiegészült a Nagyszínpad headlinereinek listája és számos további izgalmas név is érkezett.

Reinier Zonneveld világrekord megdöntését tervezi a nyáron a saját fesztiválján

2023.03.10.

A techno zseni, Reinier Zonneveld világrekord megdöntését tervezi a Karren Maar Fesztiválon egy több mint 11 órás szettel.

Éljenek a nők! - Így köszöntötte a nőket a DAAD Gathering nőnap alkalmából

2023.03.08.

Hiánypótló fesztivált indított utjára az OZORA fesztivál legénysége Dádpusztán 2021-ben!