Újrahasznosított bakelit lemezekből készítettek fejhallgatót

2021.05.18

Az AIAIAI és a Ninja Tune összefogásának köszönhetően nem hagyták kárba veszni a lemezkiadó eladatlan korongjait.

A környezeti felelősségvállalást szem előtt tartva ez a fejhallgató jelképezi azt, hogy „lehet jobban csinálni”. A két cég szerint elképzelés az volt, hogy együtt valami értelemmel, tartalommal bíró dolgot hozzanak létre, a Ninja Tune szerint pedig meg is találták a módját annak, hogy hallgassunk rájuk.

A limitált kiadású TMA-2 Ninja Tune fejhallgatók egyedi tervezésűek és a dán cég Bio Cellulose SO5 illesztőprogramjával szerelték fel. A fület befedő párnák műbőrből készültek, valamint Bluetooth 5.0 vezeték nélküli kapcsolatra képes és akár 20 órányi zavartalan zenehallgatást is tud biztosítani.

Az AIAIAI társalapítója, Frederik Jørgensen így nyilatkozott: „2010 óta, a TMA-1 bevezetése óta elkötelezettek vagyunk abban, hogy jobb dolgokat hozzunk létre. A fenntarthatóság az egyik kulcsfontosságú szempontunk a tervezés és fejlesztés közben, és úgy gondoljuk, hogy még csak most kezdtünk belelendülni. A skandináv örökség tudatában olyan termékeket hozunk létre, amelyek túlmutatnak a trend vezérelte esztétikán, a fenntartható moduláris funkcionalitás és az újrahasznosított anyagok pedig segítenek abban, hogy meghosszabbítsuk termékeink élettartamát és kevesebb szemetet termeljünk a bolygónk számára.”

Az AIAIAI és a Ninja Tune egyaránt vállalta, hogy vállalkozásaival igyekszik a fenntarthatóság problémáját megoldani. Az AIAIAI az újrahasznosított alapanyagok felhasználásában jeleskedik, míg a Ninja Tune 2021 végére karbonsemleges szeretne lenni azáltal, hogy átáll a megújuló energiaforrásokra és alacsonyabb környezeti hatású ellátási lánc technikákat alkalmaz.

Joe Durnan, a Nina Tune vezető tervezője hozzátette: „Mint kiadó, arra törekszünk, hogy ne csak a múltat ünnepeljük, de a jövőre is hatással tudjunk lenni, mind hangzásvilágban, mind etikailag. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy ökológiailag fenntartható és Föld-barát gyártási technológiákat alkalmazzunk. Hogy iparágként továbbra is létezhessünk, szükséges, hogy ezeket a témákat előhozzuk és a viták élére álljunk. Ez az együttműködés még nem a végső válasz, inkább egyetlen példa a sok közül, hogyan lehet egy zöld megoldás egyszerre innovatív és izgalmas is. Ez a projekt egy lehetőség, hogy rávilágítsunk egy egyre sürgetőbb globális problémára.”


TOVÁBBI CIKKEK

Kilenc bulival támad az Awakenings az ADE ideje alatt

2022.08.09.

Kilenc bulival támad az Awakenings az ADE ideje alatt, október 19-23-ig.

Ezekre a fellépőkre pöröghetsz a Colosseumban szerdától 6 napon át

2022.08.04.

A Sziget néhány éve húzta fel először a római Colosseum mására a 4/4 rajongók kedvenc színpadát!

Íme a 2022-es Sziget részletes programja!

2022.07.20.

Megérkezett a 2022-es Sziget Festival időrendi bontása!