Újrahasznosított bakelit lemezekből készítettek fejhallgatót

2021.05.18

Az AIAIAI és a Ninja Tune összefogásának köszönhetően nem hagyták kárba veszni a lemezkiadó eladatlan korongjait.

A környezeti felelősségvállalást szem előtt tartva ez a fejhallgató jelképezi azt, hogy „lehet jobban csinálni”. A két cég szerint elképzelés az volt, hogy együtt valami értelemmel, tartalommal bíró dolgot hozzanak létre, a Ninja Tune szerint pedig meg is találták a módját annak, hogy hallgassunk rájuk.

A limitált kiadású TMA-2 Ninja Tune fejhallgatók egyedi tervezésűek és a dán cég Bio Cellulose SO5 illesztőprogramjával szerelték fel. A fület befedő párnák műbőrből készültek, valamint Bluetooth 5.0 vezeték nélküli kapcsolatra képes és akár 20 órányi zavartalan zenehallgatást is tud biztosítani.

Az AIAIAI társalapítója, Frederik Jørgensen így nyilatkozott: „2010 óta, a TMA-1 bevezetése óta elkötelezettek vagyunk abban, hogy jobb dolgokat hozzunk létre. A fenntarthatóság az egyik kulcsfontosságú szempontunk a tervezés és fejlesztés közben, és úgy gondoljuk, hogy még csak most kezdtünk belelendülni. A skandináv örökség tudatában olyan termékeket hozunk létre, amelyek túlmutatnak a trend vezérelte esztétikán, a fenntartható moduláris funkcionalitás és az újrahasznosított anyagok pedig segítenek abban, hogy meghosszabbítsuk termékeink élettartamát és kevesebb szemetet termeljünk a bolygónk számára.”

Az AIAIAI és a Ninja Tune egyaránt vállalta, hogy vállalkozásaival igyekszik a fenntarthatóság problémáját megoldani. Az AIAIAI az újrahasznosított alapanyagok felhasználásában jeleskedik, míg a Ninja Tune 2021 végére karbonsemleges szeretne lenni azáltal, hogy átáll a megújuló energiaforrásokra és alacsonyabb környezeti hatású ellátási lánc technikákat alkalmaz.

Joe Durnan, a Nina Tune vezető tervezője hozzátette: „Mint kiadó, arra törekszünk, hogy ne csak a múltat ünnepeljük, de a jövőre is hatással tudjunk lenni, mind hangzásvilágban, mind etikailag. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy ökológiailag fenntartható és Föld-barát gyártási technológiákat alkalmazzunk. Hogy iparágként továbbra is létezhessünk, szükséges, hogy ezeket a témákat előhozzuk és a viták élére álljunk. Ez az együttműködés még nem a végső válasz, inkább egyetlen példa a sok közül, hogyan lehet egy zöld megoldás egyszerre innovatív és izgalmas is. Ez a projekt egy lehetőség, hogy rávilágítsunk egy egyre sürgetőbb globális problémára.”

KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Dax J új stúdióalbummal jelentkezik idén nyáron!

2021.06.17.

Az albumhoz pedig jár három sampler is!

Stop thinking start dancing!

2021.06.17.

UVAR Showcase a Stop Thinking júliusi eseményén

Mind Against & Agents of Time @ BalatonPart, 2021.07.16.

2021.06.17.

Mind Against / Agents of Time // BalatonPart - 2021. július 16.