Utolsó koncertjére készül a Moderat

2017.08.08

A Modeselektor és Apparat egyesüléséből létrejött trió a berlini Kindl-Bühne Wuhlheidein helyszínen lép fel utoljára, ugyanis a szeptemberben véget érő világturnét követően bizonytalan időre felhagynak közös projektjükkel.

A berlini trió eddig is pedzegette a szünetet, most több részletet is megtudhattunk a LOLA magazinban megjelent cikkből. „A Moderat eredetileg az egyéni projektek helyett alakult, amit egyfajta újraépítkezésnek szántunk” – mondta Sascha Ring, azaz Apparat. Innen Gernot Bronsert, a Modeselektor duó tagja vette át a szót: „és most pedig újra kell építkeznünk a Moderat után. Mindannyian tudtuk a kezdetektől fogva, hogy egyszer eljön ez az idő. Nincsen biztos időpont arra, hogy mikor fogjuk folytatni Moderat-ként, és nincsen semmilyen feltételhez sem kötve. Szóval ez a berlini koncert egy korszak végeként is felfogható.”

A Moderat – egyelőre – utolsó showja a berlini szabadtéri rendezvényhelyszínen, a Kindl-Bühne Wuhlheide-ben lesz megtartva szeptember másodikán szombaton. Mellettük fellép majd a Mount Kimbie is, akiknek a buli után pár nappal, szeptember nyolcadikán jelenik majd meg Love What Survives c. albumuk. Bronsert még hozzátette: „Mindig az volt az álmunk, hogy a Wuhlheide-ben játszhassunk. Szeretnénk, ha egy igazi grandiózus búcsú lenne.”

Bár a Modeselektor és Apparat is közkedveltek voltak saját projektjeikben is, a Moderat még nagyobb magasságokba repítette népszerűségüket mind stúdiómunkájukat, mind világjáró élő fellépésüket tekintve. Kollaborációjuk alatt három stúdió albumot készítettek, a harmadik, mely a III címet kapta, tavaly jelent meg.


TOVÁBBI CIKKEK

Elhunyt DJ Palotai!

2023.11.19.

Tragikus hirtelenséggel, 62 éves korában éves korában meghalt Palotai Zsolt, avagy DJ Palotai

Egy héttel csúszik a nyárba a Sound, indulnak a 2024-es bérletek

2023.11.03.

Elsősorban a diákoknak jó hír, hogy 2024-ben egy héttel később, az érettségi és vizsgaidőszak után, a nyári szezon elején lesz a Heineken Balaton Sound.

Pénteken erős kezdéssel robban a Youtopia őszi szezonja!

2023.11.03.

A Youtopia csapata immáron a harmadik őszi klubszezonját indítja a budapesti éjszakában.