Végre Budapestre érkezik a Boiler Room

2016.12.15

Nem lehet eléggé hangsúlyozni a kulturális jelentőségét annak, hogy Budapesten is lesz Boiler Room. Lássuk be ugyanis, hogy jelen állás szerint nem nagyon van fontosabb jelenség a könnyűzene ezen részén, ennél a szégyentelenül kézenfekvő zenei koncepciónál, amely röpke 6 év alatt vitathatatlanul az egyik legnagyobb hatású tényezőjévé vált az elektronikus zenének.

Ebből fakadóan a rajongók, akik már azelőtt rendszeres követői voltak a projektnek, hogy az teljesen ráült volna a hype-vonatra, tűkön ülve várták, hogy mikor valósul meg Magyarországra is a Boiler Room. Olyannyira, hogy több esetben előfordultak wannabe próbálkozások, amelyek néha csak a koncepció lenyúlására tettek kísérletet, de láttunk már képeket V. kerületi szórakozóhelyről is, ahol egész konkrétan termékhamisítási kísérlet történt, de előfordult már olyan Facebook oldal is, ami arról tanúskodik, hogy néhány hülye úgy gondolja, a Boiler Room valamiféle mozgalom, aminek a közösségi hálón szükséges megalapítani a hazai sejtjét.

Minden esetre a várakozás véget ér, hiszen az Akváriumba érkezik a Boiler Room, amelynek megvalósulását hónapokig tartó tárgyalások és előkészületek előzték meg, de január 25-én végre befejeződik az évek óta tartó találgatás.

Nagy kérdés volt – még ha valójában nem is tette fel senki –, hogy ha lesz is Boiler Room Budapest, akkor kik fognak rajta fellépni? Szerencsére e kérdést nem azoknak kellett eldöntenie, akik minden bizonnyal előjogot érezték minderre, s így végül a Jimmy Asquith által vezetett Lobster Theremin kiadó magyar tagsága fog a budapesti Boiler Room TV kamerái előtt brillírozni. Vagyis Route 8, S. Olbricht, Imre Kiss, Snow Bone és a kiadóvezér, Jimmy Asquith, akikről a kevésbé jól értesültek valószínűleg most hallanak először, így jobbára értetlenkedve állnak a kérdés előtt, hogy miért rájuk esett a választás. Ami nem baj, sőt, tán jobb is, ha egy kicsit hülyének érzik magukat. A lényeg, hogy kurva jók, és pont a szerénységük és természetességük az, ami éppen őket predesztinálta arra, hogy bemutassák Budapestet az elektronikus zenei magaskultúra számára.

Január 25-én tehát Boiler Room Budapest, amit már nagyon régen szerettünk volna.

UPDATE: A BOILER ROOM budapesti eseményére MINDEN JEGY ELKELT!!!

Írta: Ágoston Dániel

KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Sun & Soda w/ Adriatique (4hrs set) @ Akvárium Klub, 2021.09.04.

2021.07.20.

A Sun & Soda (powered by Heineken) bemutatja: ADRIATIQUE (4hrs set) & Secret Factory // Denes Toth

Sun & Soda w/ Sasha @ Akvárium Klub, 2021.08.14.

2021.07.20.

A Sun & Soda Official (powered by Heineken) bemutatja: SASHA

Amelie Lens, Farrago @ Cinema Hall, 2021.08.19.

2021.07.20.

AMELIE LENS back in Budapest - 2021. Aug. 19. - Cinema Hall