A holland kormány júliustól már engedélyezné a fesztiválokat

2021.02.16

Ha a COVID miatt mégis le kell majd fújni a rendezvényeket, a szervezők költségeit kompenzálják majd.

Bár a holland miniszterelnök korábban azt mondta, hogy a szórakozóhelyek és klubok mindaddig zárva tartanak, amíg nem elérhető a COVID-19 elleni vakcina, azonban számos fesztivál már bejelentette terveit a 2021-es évre a legújabb kormányzati terveket követően.

Az egyik ilyen fesztivál a Liquicity, amelyet július 16-18. között rendeznének meg. Ők a honlapjukon leírják, hogy a holland kormány megerősítette, hogy a fesztiválok zöld utat kapnak július 1-től.

„Nagyszerű hír: a holland kormányzat bejelentette, hogy engedélyezni fogják a fesztiválokat július 1-jét követően. Ha a fesztiválokat mégis törölni kellene a COVID miatti megváltozott körülmények miatt, a szervezőknek valószínűleg megtérítik a költségeiket. A holland fesztiválok jegyei jelenleg rekord ütemben fogynak a kormány bejelentése óta.” – olvasható a Liquicity közlmenyében.

A Liquicity továbbá teljes jegyár visszatérítést ígér, ha le kell mondaniuk a rendezvényt.

Egy másik fesztivál, a Lowlands két próba rendezvényt jelentett be, 3000 résztvevővel, mindannyiuktól negatív COVID-19 tesztet kérnek majd a belépéskor.

Eközben az Egyesült Királyságban hivatalosan törölték a 2021-es Glastonbury-t a koronavírus miatt, de a kisebb fesztiválok megfelelő óvintézkedések mellett lehet, hogy megrendezésre kerülhetnek. Múlt héten az Alsóház bizottságával Rowan Cannon fesztiválszervező tárgyalt, és arra jutottak, hogy a megfelelő intézkedések mellett a kisebb fesztiválok olyan biztonságosak lehetnek, mint a Sainsbury’s.

„Az ötlet, hogy a fesztiválok nem rendezhetőek meg, valamint, hogy ott nem lehet tartani a megfelelő távolságot, az pontatlan. Abszolút adaptálhatóak az intézkedések a programunkba és az infrastruktúránkat is tudjuk úgy alakítani, hogy minden előírást betartsunk.” – tette még hozzá Cannon.


TOVÁBBI CIKKEK

Billie Eilish, Sven Väth és Moderat is a 2023-as Szigeten

2022.12.01.

Aktuális sztárok, nagy közönségkedvencek és feltörekvő, izgalmas előadók, a műfaji sokszínűség jegyében.

Refactore x BASSIANI pres. Schacke, NDRX b2b Kancheli @ Arzenál, 2022.12.23.

2022.11.30.

REFACTORE X BASSIANI pres. Schacke, NDRX b2b KANCHELI