A holland kormány júliustól már engedélyezné a fesztiválokat

2021.02.16

Ha a COVID miatt mégis le kell majd fújni a rendezvényeket, a szervezők költségeit kompenzálják majd.

Bár a holland miniszterelnök korábban azt mondta, hogy a szórakozóhelyek és klubok mindaddig zárva tartanak, amíg nem elérhető a COVID-19 elleni vakcina, azonban számos fesztivál már bejelentette terveit a 2021-es évre a legújabb kormányzati terveket követően.

Az egyik ilyen fesztivál a Liquicity, amelyet július 16-18. között rendeznének meg. Ők a honlapjukon leírják, hogy a holland kormány megerősítette, hogy a fesztiválok zöld utat kapnak július 1-től.

„Nagyszerű hír: a holland kormányzat bejelentette, hogy engedélyezni fogják a fesztiválokat július 1-jét követően. Ha a fesztiválokat mégis törölni kellene a COVID miatti megváltozott körülmények miatt, a szervezőknek valószínűleg megtérítik a költségeiket. A holland fesztiválok jegyei jelenleg rekord ütemben fogynak a kormány bejelentése óta.” – olvasható a Liquicity közlmenyében.

A Liquicity továbbá teljes jegyár visszatérítést ígér, ha le kell mondaniuk a rendezvényt.

Egy másik fesztivál, a Lowlands két próba rendezvényt jelentett be, 3000 résztvevővel, mindannyiuktól negatív COVID-19 tesztet kérnek majd a belépéskor.

Eközben az Egyesült Királyságban hivatalosan törölték a 2021-es Glastonbury-t a koronavírus miatt, de a kisebb fesztiválok megfelelő óvintézkedések mellett lehet, hogy megrendezésre kerülhetnek. Múlt héten az Alsóház bizottságával Rowan Cannon fesztiválszervező tárgyalt, és arra jutottak, hogy a megfelelő intézkedések mellett a kisebb fesztiválok olyan biztonságosak lehetnek, mint a Sainsbury’s.

„Az ötlet, hogy a fesztiválok nem rendezhetőek meg, valamint, hogy ott nem lehet tartani a megfelelő távolságot, az pontatlan. Abszolút adaptálhatóak az intézkedések a programunkba és az infrastruktúránkat is tudjuk úgy alakítani, hogy minden előírást betartsunk.” – tette még hozzá Cannon.

KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

50 éves korában elhunyt DMX

2021.04.09.

50 éves korában elhunyt Earl Simmons, (1970. december 18.) ismertebb nevén DMX!

Előrendelhető Carl Cox 'Oh yes, oh yes!' című könyve

2021.03.25.

A könyv augusztusban érkezik és két változatban lesz elérhető

2022-ben tér csak vissza a Balaton Sound és a Telekom VOLT Fesztivál

2021.03.18.

Ahogy arra számítani lehetett, idén is sorra mondják le a nagy koncerteket és fesztiválokat szerte Európában.