A holland kormány júliustól már engedélyezné a fesztiválokat

2021.02.16

Ha a COVID miatt mégis le kell majd fújni a rendezvényeket, a szervezők költségeit kompenzálják majd.

Bár a holland miniszterelnök korábban azt mondta, hogy a szórakozóhelyek és klubok mindaddig zárva tartanak, amíg nem elérhető a COVID-19 elleni vakcina, azonban számos fesztivál már bejelentette terveit a 2021-es évre a legújabb kormányzati terveket követően.

Az egyik ilyen fesztivál a Liquicity, amelyet július 16-18. között rendeznének meg. Ők a honlapjukon leírják, hogy a holland kormány megerősítette, hogy a fesztiválok zöld utat kapnak július 1-től.

„Nagyszerű hír: a holland kormányzat bejelentette, hogy engedélyezni fogják a fesztiválokat július 1-jét követően. Ha a fesztiválokat mégis törölni kellene a COVID miatti megváltozott körülmények miatt, a szervezőknek valószínűleg megtérítik a költségeiket. A holland fesztiválok jegyei jelenleg rekord ütemben fogynak a kormány bejelentése óta.” – olvasható a Liquicity közlmenyében.

A Liquicity továbbá teljes jegyár visszatérítést ígér, ha le kell mondaniuk a rendezvényt.

Egy másik fesztivál, a Lowlands két próba rendezvényt jelentett be, 3000 résztvevővel, mindannyiuktól negatív COVID-19 tesztet kérnek majd a belépéskor.

Eközben az Egyesült Királyságban hivatalosan törölték a 2021-es Glastonbury-t a koronavírus miatt, de a kisebb fesztiválok megfelelő óvintézkedések mellett lehet, hogy megrendezésre kerülhetnek. Múlt héten az Alsóház bizottságával Rowan Cannon fesztiválszervező tárgyalt, és arra jutottak, hogy a megfelelő intézkedések mellett a kisebb fesztiválok olyan biztonságosak lehetnek, mint a Sainsbury’s.

„Az ötlet, hogy a fesztiválok nem rendezhetőek meg, valamint, hogy ott nem lehet tartani a megfelelő távolságot, az pontatlan. Abszolút adaptálhatóak az intézkedések a programunkba és az infrastruktúránkat is tudjuk úgy alakítani, hogy minden előírást betartsunk.” – tette még hozzá Cannon.

KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Dax J új stúdióalbummal jelentkezik idén nyáron!

2021.06.17.

Az albumhoz pedig jár három sampler is!

Stop thinking start dancing!

2021.06.17.

UVAR Showcase a Stop Thinking júliusi eseményén

Mind Against & Agents of Time @ BalatonPart, 2021.07.16.

2021.06.17.

Mind Against / Agents of Time // BalatonPart - 2021. július 16.