A NAV az egyik fesztivál szervezőire adócsalás ügyében csapott le

2017.10.24

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal facebook oldalán tették közzé a hírt, hogy az egyik fesztiválunkon fesztiválpénzekkel mutyiztak. Több száz millió adót csaltak el és több milliárd forintot próbáltak meg tisztára mosni, úgy hogy a bevételeket külföldi számlákra rejtették.

"Fesztiválszervezők ellen nyomoz a NAV. A szervezők a belépőkből származó bevételt eltitkolták, a pénzt külföldi bankszámlákra rejtették.

Munkatársaink olyan bűnözői csoportra csaptak le, amely a rendezvényekhez köthető bevételeket nem vallotta be, és az adót nem fizette meg. A fejér megyei férfi és két társa a jegyértékesítéshez ciprusi cégeket használt, és a pénz egy részét egy szlovák társasághoz utalta, ahonnan azt készpénzben felvette, illetve továbbutalta más szlovák bankszámlákra. A költségvetésnek okozott vagyoni hátrány meghaladja a 360 millió forintot, míg a pénzmosással érintett összeg mintegy 2,7 milliárd forint.

A NAV nyomozói a bizonyítékok beszerzésére és a bűnös vagyon lefoglalására 11 helyszínen tartottak házkutatást és foglaltak le bizonyítékokat. Az akcióban 3 gyanúsítottat hallgattak ki, lefoglaltak továbbá magyar és külföldi bankszámlákat, 60 millió forint készpénzt és egy nagy értékű BMW személygépkocsit. A bűnös vagyonból összesen 558 millió forint összegű vagyont biztosítottak. A nyomozók munkáját IT szakemberek segítették a bizonyítékok lefoglalásában, valamint az intézkedésekben közreműködtek a NAV Bevetési Igazgatósága járőrei is.

A nyomozást a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága folytatja. Az elkövetőknek pénzmosás és költségvetési csalás bűntett miatt kell felelniük, tettükért akár 8 év szabadságvesztésre is számíthatnak."

UPDATE: A HVG és a 24.hu délutáni cikkjében arról írtak már, hogy az O.Z.O.R.A. fesztivál szervezőinél tartottak ellenőrzést a NAV munkatársai!

KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Truesounds Music pres. Nox @ Aether, 2018.03.10.

2018.02.16.

Truesounds Music pres. Nox

Watts pres. Deborah De Luca @ Rio, 2018.03.24.

2018.02.16.

Watts pres. Deborah De Luca

Technokunst & PVC pres. Reduction @ A38, 2018.03.15.

2018.02.16.

Technokunst & PVC present REDUCTION