Afrojack védelmébe vette az EDM dj-ket: „Soha nem láttam még, hogy valaki előre rögzített szettet játszott volna”

2014.05.12

Nem titok, hogy a legtöbben, akik nem kedvelik a kommersz dance előadókat – mint David Guetta, Afrojack vagy Steve Aoki –, úgy gondolják, hogy ezek az dj-k legtöbbször előre rögzített szettet játszanak fellépéseiken.

Deadmau5 maga is úgy hiszi, hogy ez így van, és mindannyian emlékezhetünk arra a videóra, ami nem olyan régen bejárta az internetet, bemutatva, hogy Aoki, Sander Van Doorn és Laidback Luke valójában nem sok mindent csinálnak, miközben zenélnek. A vita odáig fajult, hogy előkerült egy korábban törölt videó, amelyen állítólag Steve Angello játszik egy előre rögzített szettet a Dance Valley fesztiválon néhány évvel ezelőtt. Most úgy tűnik, Afrojack egyszer s mindenkorra el kívánja ásni a csatabárdot, ugyanis egy new yorki rádiónak adott interjújában azt mondta: „Komolyan, én soha nem láttam még, hogy valaki előre rögzített szettet játszott volna”. „A legtöbb hozzászólás, amelyet látsz az interneten az előre rögzített szettek vitájában” – mondja az interjúban – „(általában) 12 éves gyerekektől érkezik, akik szart se tudnak a dj-zésről. 11 éve foglalkozok dj-zéssel, mindenki csinál saját szerkesztéseket a zenékből. Mindenkinek van egy szerkesztett verziója egy korábban megszerkesztett szerkesztett zenéből. Például egy 5 perces verzió három zene összevágásból. És aztán ott vagy a nagy show közepén lézerfények kereszttüzében, és ezek a dolgok összepasszolnak” – folytatja. „Bár laptopról játsszák le ezeket az egyedi verziókat, ez csak egy része az egésznek. Emellett dj-znek is. Nem láttam még olyat, hogy egy előre rögzített szettekkel jelentkező dj híressé váljon.” Odáig ment a vitában, hogy felhozta példaként Danny Tenagliát: „Emlékszem, Danny Tenagliára, amikor az Ultra-n zenélt” – mondja Afrojack. „Volt egy 20 perces saját editje, ami alatt kiment táncolni a közönség elé a színpad elejére. Ez is része a dj-zésnek. Ez a szórakoztatóipar. De az, hogy az egész szett előre rögzítve legyen, olyannal még nem találkoztam.


TOVÁBBI CIKKEK

Bevezetés Máltába

2024.07.03.

Folytatván európai körutazásunkat, most Máltára, a délre található kis szigetországra esett a sor....

Zamárdi várja az idei B my Lake fesztivált és a Balaton Sound fellépőit!

2024.07.01.

Idén július 3. és 7. között Zamárdiban újra megrendezik a B my Lake fesztivált, melynek színpadán olyan világhírű előadók lépnek fel...

Pascal Junior – Legacy | Vinyl

2024.06.30.

Pascal Junior legújabb albuma, a "Legacy" című vinyl, már elérhető, és a zenerajongók körében nagy várakozás övezi.