Boys Noize - Biográfia

2013.01.23

Ki ő?

Rangos szakmai díjakkal kitüntetett, hiperkreatív, egyedi látásmódú német elektronikus zenész: szuggesztív munkái a szabadkötésű techno és a mindig friss-energikus electro műfajok metszéspontján helyezhetőek el. Nemzetközi hírű producer, saját művésznevén futó kiadójának vezére, a tíz leghatalmasabb DJ-k egyike, és nemcsak szerintünk: a világ első számú popkulturális magazinja, a Rolling Stone szerint is.

Legfontosabb pillanat

Alexander Rhidát tizenhat évesen képezte ki profi DJ-vé a legendás hamburgi partimester, D.I.M. Húszas évei elején már Németország elektronikus zenei központjában, Berlinben pakolta a lemezeket, 2002-től rendszeresen jelentek meg munkái olyan világhírű kiadóknál, mint a francia Kitsuné, Tiga kiadója, a Turbo Recordings, a Sven Väth által alapított Cocoon, és DJ Hell lemezkiadó cége, az International Deejay Recordings. Első nagylemeze 2007-ben jött ki Oi Oi Oi címmel, de Alexander Rhida ekkor már olyan előadók munkáiból készített népszerű átiratokat, mint Tiga, Para One, Feist, Kreeps vagy a Depeche Mode, Black Eyed Peas, a Kaiser Chiefs és a Bloc Party. A tekintélyes remix-lista azóta a Daft Punk, Jarvis Cocker, a Chemical Brothers, és a Scissor Sisters nevével bővült. Saját, független kiadóját 2005-ben alapította meg; a Boysnoize Records mára több száz kiadványt jegyez, és jelenleg tucatnál is több tehetséges elektronikus zenészt foglalkoztat.

Amit érdemes tudni

Boys Noize eddigi irigylésre méltó karrierje során zsinórban háromszor kapta meg a legjobb elektronikus zenei produkciónak járó elismerést a Beatporton. Tavaly októberben jött ki harmadik stúdióalbuma, az Out Of The Black, ezt megelőzően Skrillex-szel már beindították közös projektjüket Dog Blood néven; együttműködésük első nagy eredménye a 2012 augusztusában berobbanó Next Order című szupertrack volt.

Legfontosabb számok

Let's Buy Happiness, Jeffer, ICH R U, & Down, Reality, What You Want

TOVÁBBI CIKKEK

Bevezetés Máltába

2024.07.03.

Folytatván európai körutazásunkat, most Máltára, a délre található kis szigetországra esett a sor....

Zamárdi várja az idei B my Lake fesztivált és a Balaton Sound fellépőit!

2024.07.01.

Idén július 3. és 7. között Zamárdiban újra megrendezik a B my Lake fesztivált, melynek színpadán olyan világhírű előadók lépnek fel...

Pascal Junior – Legacy | Vinyl

2024.06.30.

Pascal Junior legújabb albuma, a "Legacy" című vinyl, már elérhető, és a zenerajongók körében nagy várakozás övezi.