Decemberben érkezik a Drumcode-nál az A-Sides Vol.10

2020.11.19

Ritka csemegét kapnak a kiadó hívei az A-Sides Vol.10 c. kiadvánnyal, amely a népszerű sorozat idén másodjára jelentkező darabja.

A lezárások miatt a Drumcode előadói extra időt és teret kaptak, amelyet a kreatív oldaluk csiszolására fordítottak. Az összesen 17 trackes összeállításban hallható, hogy a producerek mélyebben elmerültek repertoárjukban és egy erőteljes, mégis a Drumcode hangzását teljesen képviselő munkákat sikerült lerakniuk a kiadó asztalára.

Jay Lumen indítja a sort egy riffhajtású fegyverrel, a Galactic Rainbow-val, majd Ramon Tapia hozza el nekünk az izmos Drum Control-t, amivel az ütős technót vegyíti a lágy szintetizátor hangokkal. Mindkét dal a válogatás kiemelkedő darabja.

Victor Ruiz, aki a 2020-as év legtermékenyebb alkotója, ezúttal a Love Story-t kínálja nekünk, mégpedig egy hatalmas vokállal fűszerezve. Zimmz is visszatér a Tension trackkel, mely ügyesen ötvözi a mély groove-okat és a selymes szinti bejátszásokat. Thomas Hoffknecht, aki a vol. 9-en debütált, máris újra helyet kapott, ezúttal az Escape c. dalával, melynek végig dinamikus hangzásával talpon tartja a hallgatókat. Veerus egy újabb pezsdítő trackkel, az I Know-val újra bebizonyítja, hogy miért is tartja olyan nagyra őt Beyer.

Feltűnik néhány újonc is: a buzgó Lilly Palmer az Amnesie-vel, ami egy titokzatos és pumpáló darab, Alex Lentini & Stomp Boxx az Expanders c. dallal, amiben remekül keverik a zümmögő effekteket, az elszállós vokálokat és a nem annyira nyugtató dallamrészeket, valamint Patrik Berg az Activated c. ízig-vérig technójával, amely funky ritmusokkal lett megtörve.

A régóta a Drumcode családhoz tartozó Bart Skils gőzmozdonyként zakatoló Solid State c. trackje is felkerült a lemezre, akárcsak Alan Fitzpatrick és az ő energikus technója a Rochus c. trackkel, míg Thomas Schumacher – aki manapság szintén rendszeres visszatérőként tekinthet magára – ezúttal CAITLIN-nel együttműködve készített egy sötét techno opuszt, a Qadash-t.

Még egy különleges megjelenés is helyet kapott, mégpedig a kiadó főnökének, Adam Beyernek a Changes c. trackje, aminek organikus hangzásával és légkörével visszatér egy kicsit a progresszív irányba. A dal egyébként 2017 óta az első önálló és vadonatúj szerzeménye az A-Sides sorozatban.

Tracklist:
1: Jay Lumen — Galactic Rainbow
2: Ramon Tapia — Drum Control
3: Victor Ruiz — Love Story
4: Bart Skils — Solid State
5: Adam Beyer — Changes
6: SAMA — Into The Abyss
7: Thomas Schumacher & CAITLIN — Qadash
8: Ilija Djokovic — Equilibrium
9: Patrik Berg — Activated
10: Thomas Hoffknecht — Escaping
11: Zimmz — Tension
12: Alan Fitzpatrick — Rochus
13: Lilly Palmer — Amnesie
14: Veerus — I Know
15: Alex Lentini & Stomp Boxx — Expanders
16: Timmo — Reflections
17: Reset Robot — Distant

Az A-Sides Vol. 10 válogatás 2020. december 7-én jelenik meg a Drumcode kiadónál.

KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

50 éves korában elhunyt DMX

2021.04.09.

50 éves korában elhunyt Earl Simmons, (1970. december 18.) ismertebb nevén DMX!

Előrendelhető Carl Cox 'Oh yes, oh yes!' című könyve

2021.03.25.

A könyv augusztusban érkezik és két változatban lesz elérhető

2022-ben tér csak vissza a Balaton Sound és a Telekom VOLT Fesztivál

2021.03.18.

Ahogy arra számítani lehetett, idén is sorra mondják le a nagy koncerteket és fesztiválokat szerte Európában.