DJ Christopher - Így tűnt el facebookról az ELEVATE facebook eseménye

2019.05.20

Elevate - Festival of the Rave. A techno és progressive stílus kedvelőinek már ismerősen csenghet a június elsején megrendezésre kerülő open - air fesztivál! A cikkünkben Kristóffal, azaz Christopherrel beszélgettünk, aki ezúttal nem csak a DJ pultban alkot maradandót!

- Producer és DJ is vagy, aki sorra járja a klubokat minden hétvégén. Hogyan jött a rendezvényszervezés ötlete ezek mellé? Elvégre ez egy másik pálya!
- Mivel mindíg is beláttam a színfalak mögé, így teljesen lenyűgözött, hogyan és miként áll össze egy rendezvény teljes egészében. Szerencsére volt alkalmam ezt jó párszor átélni és átlátni, emiatt is döntöttem úgy, hogy nekivágok. Alapvetően egy elég izgő - mozgó típus vagyok és a “show biznisz” igazából lekötött már kiskorom óta. Sokszor volt, amikor nagyobb fellépésekre úgy mentem, hogy egészen nyitáskor már a helyszínen voltam, és így volt időm szemlélni az előkészületeket és eltanulni a kis fortélyokat! Aztán azt gondoltam, belevágok - hiszen miért ne?!

- Akkor azt mondod, magával ragadott az egész szervezés hangulata. Mit akarsz elérni az ELEVATE fesztivállal?
- Olykor szeretem a dolgokat a háttérből figyelni és például a bulikon csak egy kapucni és egy szemüveg mögé bújva sétálni a tömeg között  és eltévedni a rendezvény fergetegébe. Innen jött az ötlet, hogy egyszer szeretném én is megépíteni a saját kis útvesztőmet, ahol minden bulizni vágyó megtalálja önmagát a fergetegben. Innen jött az ELEVATE. Amit pontosan úgy szerettem volna létrehozni, hogy egy elég nagy darabot be is tudjak építeni magamból a műsor struktúrájába és a rendezvény egyediségébe! Hiszen miért érdemes dolgozni, ha nem az álmaidért?!

- A célok adottak, de hogyan jutottál el ahhoz a lépcsőfokhoz, hogy ebből az álomból június elsején egy több ezer fős fesztivál látszik megvalósulni? Mik azok, amik neked fontos szempontok voltak az esemény összegyúrásakor?
- Mivel alapjában véve magamat “underground” arcnak nevezhető figurának találom, hiszen nagy hódolója vagyok a progressive és techno irányzatoknak,  amik egyébként formálták a személyiségem és az elektronikus zene iránti szeretetemen túl az én “álom bulimat is” - amit szeretnék megvalósítani! Mivel Pleasurekraft és Spektre munkáit imádom és amikor csak tehetem, bele is építem őket a szettembe, így egyértelmű volt a választásom a fellépők terén! Az Oc & Verde srácokkal pedig nagyon jó kapcsolatot ápolok amióta egyszer egy közös fellépés után sikerült 10-ig elhúznunk az aftert! Akkor úgy váltunk el, hogy megígértük egymásnak - találkozunk még! A magyar fellépők pedig mind személyes nagyon jó barátaim, akiknek nagyra tartom a munkáját és szeretném őket segíteni ezen az úton, ugyanis emlékszem, hogy annak idején nekem is mennyit segítettek és ezt igyekszem viszonozni! A rendezvény felépítését tekintve mindenképp egy fesztivált szerettem volna, hiszen ki ne akarna a nyár első napján a szabad ég alatt lépkedni az ütemekre?! A RIO Budapest pedig a Duna mentén a lehető legjobb választás volt az adottságait és a hangulatát tekintve.

- A napokban láttuk, hogy a Facebook-ról letörölték az eseményt. Mi történt pontosan ? 
- Mint mindenkinek az életben és ebben a szakmában is sajnos vannak az embernek “rosszakarói”, akinek vagy nagyon szúrja az esemény a szemét, vagy szimplán csak irigységből cselekedik olyat amit nem gondolt át. Nagyon rossz volt látni, hogy az amiért hónapok át dolgoztunk egy teljes csapattal, egy ember egy gombnyomással kitörölte az eseményt minden ok nélkül. Azóta természesen új eseménnyel indultunk, és 3 szor nagyobb erővel megyünk neki az utolsó heteknek. 

- Kitartást az egész csapatnak. Szeretnél folytatást vagy ez egy egyszeri beteljesülése a vágyaidnak?
- Köszönjük! Hogyne szeretnék?! Nem titok, már 2 helyszínnel is tárgyalok és már megvannak a következő fesztivál fellépői is! Szeretném, ha az emberek az ELEVATE hallatán ugyan azt az érzést kapnák meg, amint én elképzeltem! Természetesen dolgozom azon, hogy folyamatosan bővüljünk és egyre több interaktív zónával ellássuk a rendezvényt akár, hogy minél sokszínűbb legyen!

Facebook event: https://www.facebook.com/events/329009624449931/
Jegyek: https://oneticket.hu/various-agency-presents-elevate-festival-of-the-rave


TOVÁBBI CIKKEK

Bevezetés Máltába

2024.07.03.

Folytatván európai körutazásunkat, most Máltára, a délre található kis szigetországra esett a sor....

Zamárdi várja az idei B my Lake fesztivált és a Balaton Sound fellépőit!

2024.07.01.

Idén július 3. és 7. között Zamárdiban újra megrendezik a B my Lake fesztivált, melynek színpadán olyan világhírű előadók lépnek fel...

Pascal Junior – Legacy | Vinyl

2024.06.30.

Pascal Junior legújabb albuma, a "Legacy" című vinyl, már elérhető, és a zenerajongók körében nagy várakozás övezi.