Elhunyt Prince

2016.04.21

57 éves korában elhunyt Prince! (1958. június 7. - 2016. április 21.)

A TMZ értesülései szerint az 57 éves énekes-előadóművészt minnesotai otthonában érte a halál.

Prince múlt héten került kórházba, miután kényszerleszállást kellett végrehajtani az állapota miatt. Néhány órával később kiengedték, a hírek szerint makacs influenzával kezelték.

A zenetörténet egyik legnagyobb ikonja volt. Prince Minneapolisból indult el a világhír felé, amely egész életében az otthona volt. 1978-as debütáló albumba a For You volt, 1979 októberében pedig második albuma is megjelent, mely a saját nevét viselte, ez indította be igazán aztán későbbi hihetetlenül termékeny karrierjét: Purple Rain, Around The World In A Day, Sign O The Times, Batman, hogy csak a leghíresebbeket említsük. A ’80-as években szinte évente új klippel jelentkezett.

Az 1984-s Purple Rain c. albuma volt az első, amely a Billboard 200-as listájának élére került, mely az azonos című mozifilmmel vált híressé. Ez végérvényesen generációja legnagyobbjai közé emelte, két Grammy- és egy Oscar-díjat nyert vele és Michael Jackson Thrillerjét megelőzve az év Pop/Rock Album díjat is elnyerte az American Music Awards díjátadón.

 


TOVÁBBI CIKKEK

A Badgirls csapat április 12-én ünnepli 24. szülinapját

2024.04.03.

A Badgirls csapat április 12-én ünnepli 24. szülinapját, ennek apropóján a tehetség-gondozás jegyében egy mix-versenyt is hírdettek, hogy lehetőséget adjanak a szegedi bulijaikon való dj fellépésre... E mellett a buli felvezető programjaként egy mini kerekasztal beszélgetésre is várják a nagyérdeműt a hazai (benne speciálisan a vidéki) szcéna helyzetéről való szakmai beszélgetésre...

5 éves születésnapját ünnepli a Purple Noise csapata

2024.03.25.

5 éves születésnapját ünnepli a Purple Noise csapata

A Time Warp két napos eseménnyel ünnepli fennállásának 30. évfordulóját

2024.03.21.

A Time Warp két napos eseménnyel ünnepli fennállásának 30. évfordulóját