Fesztivál a fesztiválban: teljes az EXIT No Sleep Novi Sad színpadának line up-ja

2018.04.09

Miután az EXIT Festival bejelentette az „All-Star” gálának is beillő line-upját a híres Dance Arenába olyan nevekkel, mint Nina Kraviz, Maceo Plex, Solomun, Richie Hawtin, Adam Beyer & Ida Engberg, Amelie Lens, Ben Klock, Tale Of Us és még sokan mások, most a No Sleep Novi Sad színpadán van a sor. Az Arena mögötti árokban helyet kapó színpad, amelyhez lenyűgöző kilátás is párosul, sokak szerint egy önálló fesztivál a nagy fesztiválon belül. A világ leghíresebb klubjai képviseltetik itt magukat, idén a londoni fabric, a new yorki The Bunker, a moszkvai Arma 17 és a római Goa Club működik közre. Július 12-15. között rajongók ezrei gyűlnek majd össze a péterváradi erőd falai között, hogy olyan sztárok előadásait élvezzék, mint Helena Hauff, DJ Tennis, Mike Servito, Daniel Avery b2b Rødhåd, Red Axes, Julia Govor, Craig Richards b2b Nicolas Lutz, Erika, Nikita Zabelin, Midland, Tin Man, Philipp Gorbachev, Giorgio Gigli, Abelle, Tijana T, Eric Cloutier, Adiel, Silvie Loto, Bryan Kasenic, Svetlana Maraš, Patrick Russell és még sokan mások.

A BÉRLETEK MÁR KAPHATÓAK: http://meex.hu/jegyek/exit-fesztival-2018

Az EXIT Festival bemutatja: No Sleep Novi Sad 2018
A négy álmatlan éjszaka közül az első július 12-én, csütörtökön lesz, ezen a napon érkezik majd Lego, a jövő ígéretes sztárja Stockholmból, aki a Parabel kiadó égisze alatt tevékenykedik, valamint a brit duó, Blackhall & Bookless is, akik a Jaunt partijaikat több mint egy évtizede igazgatják már. A nemzetközileg is elismert szerb sztár dj, Tijana T is csatlakozik a csapathoz, ő a londoni fabric klub gárdájához tartozik, valamint a folytatásban Midlandot is köszönthetjük, aki a nemrégiben megjelent fabriclive 94 albumot is készítette. Ahogyan a szombat esték a fabricban, úgy az EXIT-re látogató fabric csapat is elképzelhetetlen a rezidens dj, Craig Richards nélkül. Hozzá csatlakozik majd Nicolas Lutz, akivel közösen b2b szettet adnak majd a kora reggeli órákban. A zárásért a sokak által a következő generáció sztárjának tartott Daniel Avery és a Dystopian kiadó főnöke, a globális techno sztárja, Rødhåd közösen felel majd. Averynek egyébként pénteken fog régóta várt új albuma is megjelenni.

Július 13-án, pénteken egy különleges koncerttel készül a No Sleep Novi Sad színpadára a szerb zeneszerző, Svetlana Maraš, a Radio Belgrade-on futó Electronic rendezője, akinek munkásságát Berlintől New Yorkig több fesztiválon is hallhatta már a közönség. Ez tökéletes megnyitóként szolgál majd a brooklyni csapat, a The Bunker fémjelezte estéhez. Az EXIT-re látogató csapatukban ott lesz a Detroitból érkező techno hősnő, Erika, valamint a lenyűgöző live előadásairól ismert előadó, Tin Man is. Ami a mai napig is biztosítja a Bunker sikerét, az a hamisítatlan underground szellemiség, amit már 15 éve garantálnak a klasszis rezidens dj-k. Az igen tapasztalt amerikai veterán, Patrick Russell indítja majd be igazán az estét, majd Eric Cloutier még a hajnal előtt az éjszaka legsötétebb pillanataiért felel majd. A felkelő nap Bryan Kasenic-et éri majd először, aki a legendás The Bunker alapítója, majd a reggeli zárás a detroiti nehézsúlyú sztár, Mike Servito feladata lesz.

Július 14-én, szombaton kelet felé nyit majd a színpad, Oroszország legfontosabb művészeti csapata, a moszkvai Arma 17 veszi birtokba a területet. Ez a csapat áll a legismertebb moszkvai klub és lemezkiadó mögött, valamint fesztiválokat és bulikat is szervez világszerte. Ezen a napon a No Sleep saját rezidens dj-i, Sloxxx és Klaus köszöntik majd a társulatot. Utánuk jön majd az Arma nemzetközileg egyik legsikeresebb tagja, Julia Govor, aki Moszkvában született ugyan, napjainkban azonban már New Yorkban él. Ezen a napon is kapunk egy izgalmas live előadást, amelyet az orosz „egyszemélyes együttes”, Philipp Gorbachev ad majd elő, míg az éjszaka irányítása az Arma ideológusa, Natasha Aballe feladata lesz. A reggel első szettje a feltörekvő orosz sztáré, Nikita Zabeliné lesz, akinek ipari hangzása remek felvezetés lesz a zárás elé. Akárcsak majd vasárnap este a futball vb döntője, úgy ez a reggel is történelmi lesz, ugyanis Helena Hauff is az EXIT-re érkezik, aki az Arma különleges vendége lesz, és aki a sajtó szerint„a legjobb dolog, ami a Beatles óta Hamburgból érkezett”.A lemezjátszók mögött nyújtott képességét mi sem jelzi jobban, minthogy a 2017-es évben az ő szettjét választották az év legjobb Essential Mixének. A közösségi médiától teljesen elzárkózik ugyan, de Helena Hauff autentikus lelkesedéssel járja a világot és szórakoztatja a közönséget a világ vezető fesztiváljain és klubjaiban.

A vasárnap mindig a fináléé, és az olaszok jól ismerik a győzelem receptjét még a legkeményebb mezőnyben is. Hogy a megelőző estéknek méltó vetélytársa legyen, az Örök Város legkedveltebb klubja, a Goa a legjobb csapatát küldi Szerbiába, valamint még vendég sztárokat is magával visz majd, mintha „élet-halál” tétje lenne az estének, akárcsak a punok ellen. Elsőként Fabrizio Sala veszi kezelésbe a kontrollereket, aki a legjobb wam upokért és a leghosszabb after partikért is felel egyben. Őt követi három igazi római sztár, Silvie Loto, aki az ibizai partik rendszeres fellépője, Adiel, az olasz techno szcéna új sztárja, valamint DJ Red, aki Simona Calvani alteregója. Annak a Simona Calvaninak, aki a 20 éve futó Ultrabeat partik rezidense és a Goa Club egyik szimbóluma egyben. Az éjszakai szakasz precíz irányítását Giorgio Giglire bízták, aki a római techno szcéna nagy alakja, és aki olyan népszerű kiadókkal működött már együtt, mint az Elettronica Romana, a Zooloft, Prologue és az Electric Delux. A tavalyi fesztivál varázslatos reggeli szettjéért felelős izraeli duó, a Red Axes idén visszatér az EXIT-re és a páros minden bizonnyal friss zenéket is hoz majd magával legújabb albumukról, amelyet az évtized egyik legbefolyásosabb kiadójánál, a Life & Death-nél jelentettek meg. Ennek a fantasztikus line up-nak a kapitánya ennek a kiadónak az alapítója, azaz DJ Tennis lesz, aki egyébként korábban a Goa vezetője is volt. Az övé lesz a megtiszteltetés, hogy a No Sleep Novi Sad színpadának idei programját lezárja. Annak a színpadnak, ami az évek során különleges formátumával egy kisebb fesztivállá alakult az EXIT fesztiválon belül.

Az idei EXIT Festival július 12-15. között kerül megrendezésre az Újvidéken található péterváradi erődben. A fesztiválon világsztárok sora lép fel: Migos, Grace Jones, David Guetta, Ziggy Marley, Fever Ray, LP, Alice Merton, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Dog Eat Dog, Slaves, Maceo Plex, Solomun, Sevdaliza, Madball, Amelie Lens, Ben Klock, Jax Jones, Mahmut Orhan, Carl Craig, Tale of Us, Burak Yeter, Brujeria, Ofenbach, Slapshot, Idles, Asphyx, Bombers és még sokan mások.

A BÉRLETEK MÁR KAPHATÓAK: http://meex.hu/jegyek/exit-fesztival-2018

KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Sun & Soda w/ Adriatique (4hrs set) @ Akvárium Klub, 2021.09.04.

2021.07.20.

A Sun & Soda (powered by Heineken) bemutatja: ADRIATIQUE (4hrs set) & Secret Factory // Denes Toth

Sun & Soda w/ Sasha @ Akvárium Klub, 2021.08.14.

2021.07.20.

A Sun & Soda Official (powered by Heineken) bemutatja: SASHA

Amelie Lens, Farrago @ Cinema Hall, 2021.08.19.

2021.07.20.

AMELIE LENS back in Budapest - 2021. Aug. 19. - Cinema Hall