Gheist - Nagyon örülünk, hogy hamarosan megoszthatjuk veletek a következő albumunkat

2021.10.26

November 6-án a Gheist srácok újra hazánkba látogatnak, ami ismét egy izgalmas estének ígérkezik, hisz legutóbbi látogatásuk során egy hatalmas zenei utazásban volt részünk. Kaptunk tőlük Bicep és Joris Voorn zenéket, a Mathame 'Skywalking' trackjét előadták igazi énekkel aztán Guy Gerber &ME What To Do himnuszából a srácok lazán dobtak Gheist editet, amire meglepetésre simán kevertek rá egy Prodigy tracket. Szóval, amiben biztosak lehetünk, hogy egy nem mindennapi éjszaka vár ránk...és ha már újra hazánkba látogatnak, akkor pár kérdés erejére elkaptuk őket.


- Kezdjük egy bemelegítő kérdéssel! Mi a véleményetek a magyar közönségről? Mit gondoltok, kellően nyitottak ahhoz, hogy értsék a hangzásotokat?
- Üdv és köszi, hogy itt lehetünk. Igazából alig várjuk, hogy visszatérjünk Budapestre és végre játszhassunk nektek. Véleményünk szerint ez az egész nem arról szól, hogy az adott közönség részletekbe menően értse a zenei szisztémákat, hanem inkább azt, hogy miként lehet egy adott közönséggel kialakítani egy különleges kapcsolatot a zenén keresztül.
Szeretjük azt gondolni, hogy ez az egész főként az érzelmekről szól és hogy a zene egy univerzális nyelv, ami könnyen átélhető és befogadható, amíg az minőségi, valós és különleges.  

Manapság a hibrid szettek kezdnek egyre népszerűvé válni, de az emberek nagy része nincs teljesen tisztában azzal, hogy ez pontosan mit is jelent. Körül tudnátok írni a ti technikai konfigurációtokat.
- A hibrid szett lényegében egy DJ szett és egy élő produkció kombinációja, amely lehetőéget teremt számunkra, hogy megteremtsünk egy speciális zenei utazást, amely egy Rave és egy koncert között van valahol félúton. A mi esetünkben az élő produkció főként vokált, samplinget, hozzáadott szinti témákat és dobgép ritmusokat takar.

Gyakran előfordul ezen felül, hogy editeket készítünk mások trackjeiből, hogy azok még inkább passzoljanak a mi stílusunkba. Ezzel a megoldással lehetőséged teremtünk, hogy a közönség az általuk már jól ismert dalokon keresztül is átélhesse a hangzásunkat, és teljes képet kaphasson rólunk. A hibrid előadásmód egyébként teljesen természetesen jött számunkra, mivel így nagyon jól tudunk a szettjeinkben építkezni az érzelmek terén, megélve az adott pillanatot.

Hamarosan érkezik az új albumotok. Elárulnátok, hogy milyen lesz a hangzás és hogy mi inspirált titeket az elkészítése közben? Mire számíthatunk, be tudjuk majd kategorizálni valamely műfaj keretei közé, vagy teljesen egyedi és újszerű lesz?
- Nagyon örülünk, hogy hamarosan megoszthatjuk veletek a következő albumunkat, mely „Zukunft” néven fog megjelenni November 19-én. A kezdetek óta az volt az álmunk, hogy egyszer készítsünk egy teljes albumot, melyet a saját kiadónkon (Radau) jelentetünk majd meg.
Az album fő motívuma mind személyesen, mind pedig zeneileg az elmúlt 18 hónap hangulata körül forog. Emellett szintén nagyon jó volt, hogy a készítése végig lefoglalt minket ezen nagyon nehéz hónapok alatt.
Dalainkkal - melyek elsődlegesen pianón íródtak, majd lettek átalakítva részletes e-zenei produkciókká – nem csak klubzene alkotása volt a cél, hanem az is, hogy otthoni zenehallgatási élményként is tökéletesek legyenek.

Sosem szerettük volna egy bizonyos műfajhoz hozzákötni az albumunkat, de határozottan állíthatjuk, hogy a „Zukunft” jól mutatja be az egyedi érzéseinket, és azt a hangzást, amiről a Gheist projekt szól.

Mik a jövőbeli terveitek?
- November 5-én fog megjelenni az „Egos” c. single kiadványunk, és ahogy már említettük, nagyon várjuk, hogy megoszthassuk veletek a „Zukunft” c. nagylemezünket is. A „zukunft” német szó egyébként jövőt jelent, ami nagyon is vonz bennünket.

Az elkövetkező 5 hétben turnézunk még Indiában, Mexikóban, Braziliában, Uruguayban, Dániában és Németországban is. Ezeken túl pedig, mi nagyjából mindig a stúdióban lógunk és elhivatottan dolgozunk az új zenéinken.

Végszóként pedig: nagyon várjuk a találkozást és a közös élményt november 06-án Budapesten. Legyetek jók és vigyázattok magatokra!

Facebook event: https://www.facebook.com/events/293636599255815


TOVÁBBI CIKKEK

Hozd magad a Szigeten!

2024.01.17.

A fesztivál weboldalán már tervezhetjük azt a virtuális „útvonalat”, amelynek mentén haladva a legnagyobbat meríthetünk a Szabadság Szigetének változatos kínálatából

MARCO CAROLA # Cinematiné XXL # @ Városliget & Cinema Hall, 2024.04.27.

2024.01.17.

Cinema Hall & CityTakeover present MARCO CAROLA # Cinematiné XXL

You x Selected x Vōx @ Arzenál, 2024.03.22.

2024.01.17.

Carmen Electro ~ Dax J ~ Frederic ~ Héctor Oaks ~ Part Time Killer ~ Perc