„Hallgass Hazait” új színfolt a budapesti klubtérképen?

2018.11.07

November 10-én a nemrégiben újragondolt és nyitott Lock Klub Budapest eseményei közt bukkantunk rá egy nagyon ígéretes és dicséretes kezdeményezésre: „Hallgass Hazait” szlogennel a honi house szcéna illusztris fellépőit trombitálták össze a szervezők és a minden héten „külföldi sztárvendéges dömping” helyett végre egy ízig-vérig saját termésű, ízléses és változatos menüt kínálnak a nagyérdeműnek!

Nyilván nem itt lett feltalálva a spanyol viasz, de ha a heti kínálatot nézzük Budapesten nagyon kevés tisztán hazai fellépőkre építő, ugyanakkor nem egy-egy klubest, vagy csapat saját projektét felvonultató programot találunk. Íme egy üdítő kivétel, ahol gyakorlatilag egy mini”magyar válogatottat” hoztak össze erre az alkalomra az est megálmodói: Chriss Ronson mint a We Are Cre8tion sorozat apukája, James Cole, aki a Badgirls klubestet képviseli ezen az éjszakán, az Yvel&Tristan duó, akik a méltán népszerű Hi!Fly és Cruisin brandek zászlóshajói, a Truesounds csapatból Davko, vagy a Budapest Calling-ból az Indigo Theory triója mind-mind egy egy patinánsan csengő hazai márka, vagy ha úgy tetszik brand képviseletében lesz jelen, akiket Sam Monori vezet majd fel.

Nem is emlékszem rá mikor volt klubest szinten ilyen széles spektrumú összefogás, ha úgy tetszik egy olyan kínálat, ahol a régi és új generáció és a maguk módján méltán elismert brandek egy-egy tagjával együtt kapunk valamit, ami a megszokottól eltér. Utána is kérdeztünk gyorsan a szereplők milyen gondolatokkal várják a szombat estét:

Milyen emlékitek vannak az egykori Privé-ből illetve van-e már személyes benyomásotok, tapasztalatotok az újonnan megnyíló Lock klub-ról, hogy várjátok a bulit?

Chriss Ronson:
Régebben sokat játszottam a helyen még amikor Privének hívták. Szerintem Budapest egyik legszínvonalasabb house klubja, igényes minden kis részlete. Nagyon boldog vagyok, hogy újranyitott, szerettem ott játszani.

James Cole:
A fővárosi klubszíntér komoly átalakuláson megy keresztül, vannak kultikus helyek, melyek bezártak/vagy költözni kényszerültek, mások pedig egy-egy speciális hangzásnak, vagy csapatoknak adnak otthont. Mindig öröm üdvözölni egy új színfoltot ezen a palettán, ahol a Lock, a maga világszinten is figyelemre méltó belső designe-jével és nyilván az általa megteremtett atmoszférájával egy különleges ékszere lehet a fővárosi éjszakának. Az egykori Privé otthonos, családias ideális méretét, a 4-600 fős közepes méretű klubot mindig is hiányoltam Budapesten, így a Lock sokunk reménye szerint betölti majd ezt az űrt. A zenei tartalmat illetően pedig nyilván a hely kisugárzásából adódóan nem ez lesz a dark techno fellegvára  de Miami, Ibiza elegánsabb klubjaihoz hasonlóan az igényes minőségi house-t simán el tudom itt hosszabb távon is képzelni… Ezért is mondtam-mondtunk igent szerintem a klub felkérésére, hogy féltucat hazai kollégával/baráttal megtöltsük mindezt november 10-én zenei tartalommal is.

Yvel&Tristan:
Több alkalommal is volt szerencsénk a Privében zenélni, különleges hangulata volt a klubnak. Abban az időszakban kevés klub tudott önállóan üzemelni, a Privének sikerült. Ha nemzetközi meghívott volt, vagy csak magyar fellépők zenéltek, a telt ház várható volt.  A múltból már van tapasztalat, reméljük a Lock-ban is olyan jó lesz a hangulat, mint az elődöknél.

Davko:
A Privé-éra a koromból adódóan nekem kimaradt, ekkor még vidéken volt a székhelyem és csak a számítógép mögül csodáltam, hogy a house műfajon belül mennyire aktuális fellépők érkeznek hétről hétre a hazai top szervezőcsapatok által. Nagyjából a Privé – Prestige névváltás környékén jött az első személyes tapasztalatom, ez pedig egy Monitor (Chriss & Dandy közös projektje) partyn való warm up lehetőség volt, ami 19 éves fejjel, karrierem elején mondanom sem kell mekkora mérföldkőnek számított. Megmosolyogtató, hogy a történelem részben ismétli önmagát, szombaton újfent Krisztián előtt játszom majd a Lock The House bulin.

Különösen várom, mert anno nagyon szerettem a klubot, volt egy páratlan varázsa, ami kiemelte a hasonló adottságokkal rendelkező helyszínek sorából. Mióta Lock Budapest néven fut a hely, nem jártam ott, de a képek alapján megmaradt a feelingje, ami miatt annyira szerettük.

Indigo Theory:
A Lock-ról még akkoriból van rengeteg felejthetetlen élményünk, amikor Privé néven futott a budapesti éjszakában. A Privével vált a club Budapest egyik leghangulatosabb helyszínévé. Mindig is volt egy családias, hívogató kisugárzása a helynek, mint amikor egy hideg téli estén hazamész a meleg lakásba. Azt hiszem a fellépők közül mindenki fellépett már legalább egyszer itt, szóval izgatottan várjuk a régi érzést, új zenei köntösben, barátok és „bajtársak” között.

Sam Monori:
Számomra a Privé klub sajnos csak a Justmusic.fm oldalaról, és a többi partyajánló, és klubzenével foglalkozó oldalakról volt ismerős, mivel működési ideje alatt, én külföldön éltem. Sok érdekeset és jót hallottam a helyről, a családias klubról, ahol a magyar élvonal apraja-nagyja fellépett,s ok sok külföldi neves fellépő mellett. Nagyon örültem, amikor hallottam a hely managerétől, hogy a klub újra kinyitja kapuit, új belső arculatot kapott, igényesen és modern berendezéssel, minőségi hang és fénytechnikával felszerelve. Régóta vártunk már erre, hogy fővárosban ismét legyen egy igazán jó kis klub, ami már nagyon régóta nincs meg a budapesti éjszakában. Nagyon várom ezt az estét, és remélhetőleg minél több ilyen és hasonló rendezvényt fogunk tudni majd itt leszervezni.

Játszunk egy olyan játékot, hogy egymásról kéne pár szót mondanotok, hogyan vezetnétek fel egy-egy fellépő társatok az éjszakán, mint egy staféta tovább adva?

Chriss Ronson - Yvel&Tristanról:
Nyerő páros. Eleinte mellettem bontogatták a szárnyaikat, első pillanattól kezdve kimagasló tehetségeknek tartottam őket. Producerként és Dj párosként is különleges stílusuk van és a humor a vidámság is jelen van, ha épp együtt játszunk, sokat nevetünk a pultban. Várom az estét!

James Cole - az Indigo Theory-ről:
Az Indigo Theory formációt emlékszem a Budapest Calling deep house contestjén ismertem meg. Norbit már korábbról nagyon tehetséges djnek tartottam, hisz Mendén sokat játszott előttünk, az akkor bemutatkozó új formáció pedig rögtön a kedvencem lett! Nem véletlen nyerték meg az akkori válogatót és azóta már egy ország, sőt, nemzetközi szinten is ismerik a nevüket! Nem pusztán Kinga különleges vokálja, a belőle áradó fantasztikus kisugárzás, de a 3ójukra emberként is oly jellemző szeretet, alázat és a muzikalitás az, ami első hallásra megfogja a nézőt, így engem is! Nagyon nagy kedvenceim itthonról, ahogy a többi szereplőhöz is ezer szállal kötődöm, így mondanom sem kell mennyire várom ezt az úttörő estét!

Davko - James Cole-ról:
Na persze, hogy pont Janit kapom… Mivel mindketten „alföldi gyerekek” vagyunk, elég sokszor keresztezte egymást az utunk. Ő az, akiről ódákat tudnék írni, hiszen vele pörgettünk együtt legtöbbször a Lock The House buli fellépő gárdájából. Ismeretségünk lassan 9 éves múltra tekint vissza, Cserkeszőlőn történt az első találkozás, ahol mint rezidens játszottam a Badgirs trió előtt. Sűrűn jártak hozzánk fellépni, ugyanis a régió közönségének egyik favoritjai voltak és a közös bulik során kialakult egy remek szakmai kapcsolat közöttünk, mely azóta is töretlen.
Belemehetnék mélyebben a szcénáért végzett munkájának boncolgatásába, de felesleges. Akik olvassák ezeket a sorokat, egész biztos tisztában vannak Jani múltjával és jelenével. 20 év tapasztalattal a háta mögött, minden hájjal megkent „öreg rókaként” kiváló érzékkel kalandozik a house stílusban,  és set time-tól függetlenül mindig megmarad az a bizonyos Janikás hangzás, amitől igazán egyedi a produkciója.

Indigo Theory - Chrissről
Chriss nekünk mindig a „nagy öreg” marad, akit fiatalon szájtátva néztünk a pultban és nyitáskor már ott voltunk, ha Ő kezdett, hogy nehogy lemaradjunk a legendás warm upjairól. Mindig nagyon különleges atmoszférát teremtett a clubban a játékával, amit biztosan meg fog tenni 10-én is a Lockban.

Yvel & Tristan – Davko-ról:
Davko szuper dj. Több alkalommal zenéltünk már együtt egy rendezvényen, és mondhatjuk, hogy minden alkalommal élmény volt.

Indigo Theory - Sam Monoriról:
Sam-et két éve ismertük meg, amikor egy privát buli keretein belül egyik nagy kedvencünket - Jody Wisternoff-ot - hozta el hazánkba. Ott hallottuk először játszani és egyből éreztük, hogy a zene világa közel áll hozzánk. Sok tapasztalatot szerzett Bristolban, ahol rendszeresen szervezett partykat, így biztosak lehetünk benne, hogy az estét egy tökéletes warmuppal indítja majd el.

Sam Monori - Chrissről:
Chriss számomra mindig is a Djk-dj je volt! Zenei stilusa és a zene iránti alázata, mindig elragadott. A játéka, a zenei szelekciója, a közönséghez való hozzállása, és nem utolsó sorban szerénysége tette őt Magyarország legjobb lemezlovasává. Produceri munkái és zenei világa is nagyon közell áll hozzám, és rengeteget tanultam tőle, azáltal amikor anno csak a mixeit hallgattam és elemeztem. Igazán büszkeséggel tölt el, hogy a barátomnak tudhatom, akivel a gastronomia világa ( z én igazi hivatásom) hozott minket közel össze. Többször jatszottunk már együtt, és örömmel tölt el, hogy szombaton újra együtt toljuk a beateket a Lock ban !

A klubról ide kattintva olvashatsz bővebben. 
A hétvégi buli facebook eseményét pedig itt találod.


TOVÁBBI CIKKEK

A Badgirls csapat április 12-én ünnepli 24. szülinapját

2024.04.03.

A Badgirls csapat április 12-én ünnepli 24. szülinapját, ennek apropóján a tehetség-gondozás jegyében egy mix-versenyt is hírdettek, hogy lehetőséget adjanak a szegedi bulijaikon való dj fellépésre... E mellett a buli felvezető programjaként egy mini kerekasztal beszélgetésre is várják a nagyérdeműt a hazai (benne speciálisan a vidéki) szcéna helyzetéről való szakmai beszélgetésre...

5 éves születésnapját ünnepli a Purple Noise csapata

2024.03.25.

5 éves születésnapját ünnepli a Purple Noise csapata

A Time Warp két napos eseménnyel ünnepli fennállásának 30. évfordulóját

2024.03.21.

A Time Warp két napos eseménnyel ünnepli fennállásának 30. évfordulóját